به گزارش پارس به نقل از فارس، امیری بیان داشت: متولیان امور مربوط به اراضی و املاک، دستگاه‌های مختلفی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، سازمان جنگل‌ها و مراتع، وزارت مسکن و شهرسازی و بنیاد مسکن شهرداری و سایر بخش‌ها هستند لذا باید امور مربوط به اراضی ملی و زمین در کشور یکپارچه شود. 


امیری خاطر نشان کرد: صدور پروانه ساخت و ساز باید توسط دستگاه مشخصی صادر شود و این تعدد مراجع تصمیم‌گیری و متولیان امر زمین موجب ایجاد سوء استفاده می‌شود و مسئولین مربوطه نیز کمبود نیروی انسانی و ساختار را مطرح می‌کنند. 

سخنگوی وزارت کشور بیان داشت: جامع نبودن قوانین و مقررات و نگاه‌های بخشی به مناطق نیز موجب شده است که سوء استفاده‌ها از زمین افزایش بیابد. وزارت کشور یک همت و برنامه‌ریزی برای هماهنگ کردن دستگاه‌های مختلف در ارتباط با موضوع زمین را بر عهده گرفته است و در همین راستا نیز ستاد پیشگیری از سوء استفاده از زمین در استان‌های مختلف کشور تشکیل و جلسات آن به صورت مستمر برگزار می‌شود و صورتجلسه‌ها به وزارت کشور ارسال شده است. 

وی یادآور شد: بیشترین زمین‌خواری در استان‌های مازندران، گیلان و گلستان است که باید برای این استان‌ها شرایط ویژه‌ای مهیا شود. 

سخنگوی وزارت کشور افزود: در این جلسه ملی رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع، رئیس سازمان امور اراضی ملی، معاون عمرانی وزیر کشور و چند تن از استانداران گزارش‌های خود را ارائه کردند. 

وی درباره آمار زمین‌خواری در کشور گفت: این آمارها در دستگاه‌های مختلف متفاوت است و در این جلسه مقرر شد دستگاه قضایی به پرونده زمین‌خواری و ساخت و سازهای غیرمجاز سریع‌تر بپردازد. 

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بعضی از دستگاه‌های انتظامی زمین‌هایی را شمال تهران گرفته‌اند، گفت: برای وزارت کشور تفاوتی ندارد چه کسی زمین‌ را تصرف کرده است آنچه که مهم است هر جا که تصرفات اراضی ملی صورت گیرد و خارج از قوانین و مقررات باشد با آن برخورد می‌کنیم. 

امیری خاطرنشان کرد: کارگروه ملی جلوگیری پیشگیری از سوء استفاده از زمین تشکیل شده است و اقدامات لازم را نیز پیگیری خواهد کرد. 

وی درباره قصور برخی از مسئولان دولتی در موضوع زمین‌خواری اظهار داشت: مطمئنا در قصور مسئولان دولتی اغماضی صورت نمی‌گیرد و مسئولینی که در حوزه وزارت کشور فعالیت می‌کنند وزیر مصمم است که با کم‌کاری‌های احتمالی آنها برخورد جدی صورت بگیرد. 

سخنگوی وزارت کشور یادآور شد: بازرسی وزارت کشور نیز بسیار فعال شده است و حتی گزارش‌هایی که از اشخاص حقیقی ارسال می‌شود نیز رسیدگی می‌کند. 

وی گفت: در حال حاضر آمار برخورد با کارمندانی که قصور داشته‌اند به دست ما نرسیده است. 

وی خاطرنشان کرد: معاون عمرانی وزارت کشور نیز در این جلسه به ناقص بودن مقررات در شهرداری‌ها پرداخت و قرار شد این نواقص در قوانین مورد بررسی قرار بگیرد و اگر تخلفی نیز از سوی مأموران شهرداری صورت بگیرد وزارت کشور به آنها رسیدگی خواهد کرد. 

وی افزود: اجرای کاداستر جامع ملی تنها راه‌حل پیشگیری از زمین‌خواری و ساخت‌و سازهای غیرمجاز است و این سیستم باید در کل کشور اجرایی شود.