نامزد «ائتلاف همپیمانی» برای نخست وزیری عراق
سخنگوی جریان اصلاح در پارلمان عراق در بیانیه ای اعلام کرد که ائتلاف همپیمانی ملی بزرگترین ائتلاف شیعیان در پارلمان عراق با موافقت ۱۲۷ نفر از اعضای خود حیدر العبادی را به نامزد تصدی پست نخست وزیری عراق معرفی کرده است.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، احمد جمال سخنگوی جریان اصلاح در پارلمان عراق به رهبری ابراهیم الجعفری در بیانیه ای اعلام کرد که ائتلاف همپیمانی ملی بزرگترین ائتلاف شیعیان در پارلمان عراق با موافقت 127 نفر از اعضای خود ، حیدر العبادی را به عنوان نامزد تصدی پست نخست وزیری عراق معرفی کرده است.
این خبر در حالی منتشر می شود که دادگاه عالی قانون اساسی ائتلاف دولت قانون را فراکسیون اکثریت پارلمان دانسته است. دادگاه فدرال عراق نیز با صدور بیانیه ای ضمن تائید این خبر اعلام کرد که ائتلاف دولت قانون بزرگترین فراکسیون در پارلمان عراق است.
پیش از این اخبار ضد و نقیضی از نامزدی حیدرالعبادی برای تصدی این پست منتشر شده بود. از سوی دیگر یک منبع آگاه به المسلة گفت که نامزدی العبادی از سوی ابراهیم جعفری رئیس ائتلاف همپیمانی عراق، ضیاء الاسدی رئیس فراکسیون الاحرار وابسته به جریان صدر، باقر الزبیدی رئیس فراکسیون المواطن وابسته به سید عمار حکیم و حسین الشهرستانی رئیس فراکسیون مستقلون و عمار طعمه رئیس فراکسیون الفضیلة به امضا رسیده است.
این در حالی است که "حنان الفتلاوی" از ائتلاف دولت قانون اعلام کرد که حیدرالعبادی نماینده ائتلاف دولت قانون نیست و نامزدی وی از نظر قانونی اعتباری ندارد چرا که فراکسیون اکثریت بر اساس تصمیم دادگاه فدرال، ائتلاف دولت قانون است.
بیوگرافی حیدرالعبادی
حیدر العبادی متولد 1952 بغداد است. وی مدرک فوق لیسانس و دکترای خود را از دانشگاه منچستر انگلیس به دست آورد و در شاخه مهندسی الکترونیک و برق دکترای مهندسی را در سال 1980 به دست آورد. مدرک لیسانس العبادی از دانشگاه تکنولوژی بغداد در رشته مهندسی برق در سال 1975 به دست آورده است.
فعالیت سیاسی :
وی در حال حاضر مسئول دفتر سیاسی حزب و سخنگوی رسمی حزب الدعوه عراق است و وی علاوه بر این سمت یکی از اعضای شورای رهبری حزب الدعوه الاسلامیه به شمار می آید.
وی برای مدتی مسئولیت سخنگوی رسمی حزب الدعوه را در انگلیس و در خارج بخصوص برای رسانه های خارجی و بین المللی برعهده داشته است.
وی حضور بسیار برجسته و تاثیرگذاری در مخالفت با حزب بعث و مقابله با نیروهای وابسته به این نظام در خارج از عراق بر عهده داشته است.
گذرنامه وی در سال 1983 به دستور ریاست سرویس اطلاعات رژیم حزب بعث عراق و به اتهام فعالیت و مخالفت با نظام بعث حاکم وقت از وی مصادره شد، و این مساله با استناد به مدارکی که اخیراً به دست آمده ثابت شده است.
در سال 1982 حزب بعث دو تن از برادرانش را که یکی از آنها استاد دانشگاه بوده را اعدام و دیگری را هم که کارمند دولت بود به جرم وابستگی و عضویت در حزب الدعوه الاسلامیه اعدام کرد.
در سال 1980 مسئولیت دفتر خاورمیانه ای حزب الدعوه را در بیروت برعهده گرفت.
در سال 1979 نیز به عنوان عضو شورای رهبری و اجرایی حزب الدعوه برگزیده شد.
در سال 1977 هم وی به عنوان مسئول سازماندهی حزب الدعوه در انگلیس شد.
ارسال نظر