پایگاه خبری تحلیلی «پارس»-  محمدعلی صفاریان: این ‌روزها با قتل عام کودکان و مردمان بی‌دفاع غزه خون همه ملت‌های آزادی‌خواه جهان به جوش آمده است و رژیم‌ صهیونیستی را در چشم جهانیان ذلیل‌تر و منفورتر کرده‌است. دنیا به تکاپو افتاده تا بتواند به هر طریقی به مردمان مظلوم این خطه کمک کند. دولت‌ها با کمک های اقتصادی، دارویی و غذایی و مردمان آنها هم با راهپیمایی و اظهار همدردی سعی دارند باری از دوش این مردمان بردارند. در این بین اکثر سران تن‌پرور کشورهای عربی بر سر سفره‌های رنگین خود لم دادند و ران مرغی را به دندان می‌کشیدند و با خنده‌های مستانه‌شان نظاره‌گر به خاک و خون کشیده شدن عرب‌های مظلوم غزه بودند. از سویی برادرخوانده‌های رژیم‌ اشغالگر قدس هم در این میان موش می‌دواندند و حتی سازمان مللی که باید حامی مظلومان جهان باشد با تکیه بر پشتیبانی آمریکا و اسرائیل دم از بی‌طرفی می‌زند و سران فلسطینی و اسرائیلی را پای میز مذاکره کشانده است تا بر سر حق مالکیت سرزمین فلسطین مذاکره کنند. این چه عدالت مسخره‌ایست؟ روز گذشته در گوشه‌ای کوچک از این جهان پهناور چند نفر از کارشناسان دور هم جمع شدند و در حد بضاعتشان ندای محاکمه اسرائیل را در مجامع جهانی سر دادند و با صدای رسا از همان گوشه کوچک به تمام سران کشور‌های عربی و غربی، آمریکا و اسرائیل اعلام کردند که زمستان می‌رود و روسیاهی به ذغال خواهد ماند.  

hoghooghigaza7

ایران بدون هیچ محدودیتی از غزه حمایت می‌کند/ سنگ‌ها بسته و سگ‌ها رها شده است

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی سابق شورای نگبهان در نشست خبری بررسی حقوقی نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در غزه گفت:‌ در بحث جنایات در حال وقوع غزه لازم است اشاره‌ای داشته باشیم به اقدامات خلاف واقع و جرایم بین‌المللی رژیم اشغالگر قدس و این توصیف یک توصیف حقوقی است. اشغالگری یک جرم بین‌المللی است و با حقوق بین‌المللی مغایر است و سران اسرائیل از آغاز این تخلف را انجام داده‌اند.

وی افزود: نکته دوم بحث اقدامات رژیم غاصب صهیونیستی این است که آنها بیش از 60 سال سرزمینی را غصب و مردم آن را خارج کرده‌اند و خودشان جای آنها نشسته‌اند.

سخنگوی سابق شورای نگهبان اظهار داشت:  تقسیمی که در سال 1946 شده تقسیم بین مسلمان و غیر مسلمان است و از سال 1948 تاکنون مناطق در اختیار مسلمانان بسیار کم شده است.

وی بیان کرد: آنچه امروز در سرزمین فلسطین به وقوع می‌پیوند نقض حقوق بشر است که با سکوت مراجع بین‌المللی همراه است.

کدخدایی با اشاره به مجموع جنایات رژیم صهیونیستی گفت: جنایات جنگی، نقض حقوق بشر، نقض حق حیات، نقض تعیین سرنوشت، نسل‌کشی و تبعیض نژادی، حملات کورکورانه علیه زنان، کودکان و مردم نظامی، استفاده از سلاح‌های ممنوعه و نقض حقوق بشردوستانه مجموعه‌ای از جرایم رژیم غاصب صهیونیستی است.

وی اضافه کرد: اینها عناوین مجرمانه‌ای است که اگر دادگاهی صالح برای آن تشکیل شود می‌توان آن را با اصول بین‌المللی تطبیق داد و مجرم بودن اسرائیل را اثبات کرد.

این استاد دانشگاه درباره کمک و حمایت جمهوری اسلامی ایران از مظلومان غزه گفت: در قانون اساسی ایران در چند اصل به حمایت از مظلومان و مستضعفین اشاره شده و حمایت از مردم غزه مطابق با قانون اساسی ما است. ایران برای کمک به فلسطین هیچ محدودیتی چه از جهت حقوق داخلی و چه از جهت حقوق بین‌المللی ندارد.

وی حال و روز امروز غزه را با عبارت سنگ‌ها بسته و سگ‌ها رها شده است بیان کرد.

hoghooghigaza4

ارعاب شهروندان و تقلیل نیروهای انسانی غزه، دو هدف اسرائیل از حمله
در ادامه رئیس کانون وکلای مرکز به اهداف رژیم اشغالگر قدس از حمله به باریکه غزه صحبت کرد و گفت: رژیم صهیونیستی علاوه بر ارعاب هدف تقلیل نیروهای انسانی غزه را نیز دارد. همچنین این هجمه نظامی با هیچ اصول دفاعی تطابق ندارد.

محمدعلی نجفی توانا با اشاره به جنگ اخیر اسرائیل و غزه گفت: باید از منظر دیگر به این موضوع نگاه کرد آنچه مسلم است اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و در محاصره غزه مورد حمایت برخی از صاحبان قدرت در دنیا است و هدف آن تضعیف نیروی انسانی و موجودیت یک ملت است.

وی افزود: هیچ یک از جنگ‌های تاریخ بشر حتی جنگ‌های با هدف نسل‌کشی این جنایات به این صورت محقق نمی‌گردید. در جنگ‌های تاریخی معمولاً افراد غیر نظامی از حمله و قتل و غارت در امان بوده است یا حداکثر به اسارت می‌رفتند.

نجفی توانا اظهار کرد: از دیدگاه جرم‌شناسی مدیریت این جنگ یک مدیریت بیمارگونه و حاکی از عدم تعادل و اختلال شخصیت می‌باشد.

وی با اشاره به هدف اسرائیل از حمله به غزه گفت: رژیم صهیونیستی علاوه بر ارعاب هدف تقلیل نیروهای انسانی غزه را نیز دارد. همچنین این هجمه نظامی با هیچ اصول دفاعی تطابق ندارد.

رئیس کانون وکلای مرکزی ادامه داد: با وجود لوازم امروزی رژیم صهیونیستی می‌دانست که در زمان حمله کجا را بمباران کند. بمباران خانه‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها و... تماماً عمدی بوده و مردم بی‌دفاع را مورد هدف قرار داد که این جنایتی بزرگ محسوب می‌شود.

وی در خاتمه گفت:‌ این اقدام در تمام ابعاد به هیچ‌وجه مورد قبول نیست و لکه ننگینی برای اسرائیل و حامیان می‌باشد از ملت‌های جهان تقاضا می‌کنم این ننگ را به خود نخرند و ساکت ننشینند.

تجهیز مردم غزه تنها راه پایان جنگ/مردم غزه از حق مبارزه برخوردارند
اما سوالی که پیش می‌آید این است که چگونه باید این جنگ به پایان برسد؟ حبیب زاده در زیر به این سوال پاسخ داده است.

دکتر حبیب‌زاده گفت: اسرائیل پس از حمله به فلسطین در جنگ سال 1949 توانست 50 درصد فلسطین را اشغال کند و در جنگ 6 روزه بقیه کرانه باختری و غزه را اشغال کرد و اکنون فقط 20 درصد فلسطین در اختیار اسرائیل نیست.

وی افزود: اسرائیل با کمک سازمان ملل به هیچ کدام از قطعنامه‌ها عمل نمی‌کند.

حبیب‌زاده با اشاره به ضرورت تجهیز مردم غزه بیان کرد: بحث تجهیز مردم غزه یک شعار نیست و باید در سازمان ملل متحد پیگیری شود. موضوع فلسطین در زمره مبارزات مردمان تحت اشغال قرار می‌گیرد این مردم از حق مبارزه برخوردار هستند رهبر معظم انقلاب هم در سخنرانی اخیرشان به این موضوع اشاره کردند که کرانه باختری باید تجهیز شود.

وی ادامه داد: دیگر کشورها برای مساعدت فلسطین در بحث تجهیز مردم غزه باید نقش پررنگی ایفا کنند.

این استاد دانشگاه بیان کرد: طرح مسئولیت کشورها در سال 2001 که به عنوان یک قاعده عرفی بین‌المللی محسوب می‌شود بیانگر این است که اگر حقوق بنیادین کشوری نقض گردد نه تنها متضرر اصلی حق دفاع دارد بلکه بقیه کشورها می‌توانند به آنها کمک کنند.

وی تنها راهکار پایان این جنگ را تجهیز مردم غزه دانست و خاطرنشان کرد: مردم غزه از حق مبارزه برخوردارند.

حبیب‌زاده با بیان اینکه سران رژیم صهیونیستی در صورت حمله فلسطین به آنها ادعای دفاع مشروع می‌کنند، گفت: دفاع مشروع در سازمان ملل تعریف خاصی دارد. اگر کشوری به خاک کشور دیگری تعرض کند آن کشور مورد تعرض می‌تواند از سرزمینش دفاع کند اما فلسطینیان با حمله به اسرائیل اشغالگر به کشور دیگری تعرض نمی‌کنند بنابراین ادعای دفاع مشروع از سوی اسرائیل مردود است.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه با توجه به تعهد جمهوری اسلامی ایران به دفاع از مستضعفین در قانون اساسی ایران چه کمک‌های حقوقی، نظامی و اقتصادی را به مردم مظلوم غزه می‌رساند، گفت: هیچ‌گاه ایران کمک‌های خود را از مردم بی‌دفاع غزه دریغ نکرده است و سیاست کلان ایران هم در همین راستا است و تا جایی که مقدور باشد آن را اعمال می‌کند.

یکی از دلایل اصلی مقابله قدرت‌های غربی با ایران بر سر موضوع حمایت از فلسطین است. آنچه مهم است ایران در این مسیر تنها است و باید کشورهای دیگر بیدار شوند و به کمک ایران بیایند. به تازگی هم ایران برای رساندن کمک‌های غذایی و دارویی با اجازه مسئولان مصری از گذرگاه رفح به غزه اعلام آمادگی کرده است.

فقدان اراده دولت‌ها ظرفیت محاکمه اسرائیل را از بین برده است
حال که مشخص شد باید مردم غزه تجهیز شوند تا جنگ خاتمه یابد چگونه باید اسرائیل را به جزای خود رساند و چرا تا حالا علیه جنایات این رژیم در مجامع جهانی هیچ محاکمه‌ای صورت نگرفته است؟

دکتر زمانی گفت: نقض قواعد حقوقی بین‌المللی توسط رژیم غاصب صهیونیستی در درگیری‌های اخیر غزه تراژدی غم‌باری را دامن زد و وجدان جامعه بشری را ملتهب ساخت.

وی افزود: قوانین بین‌المللی در غزه توسط اسرائیل مورد تعرض قرار گرفته و این قوانین در زمره قواینن عام بین‌‌المللی محسوب می‌شود.

زمانی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی هنجارهای عمومی حقوق بین‌المللی را در دفاع از غیرنظامیان نقض کرده و تمام این نقض‌ها به عنوان جرم بین‌‌المللی محسوب می‌شود و می‌تواند مورد دادخواست قرار گیرد.

همچنین در ادامه این مراسم دکتر عمرانی از اساتید دانشگاه در مورد راه برخورد با اسرائیل از لحاظ کیفری سخن گفت و افزود: برای برخورد با اسرائیل از لحاظ کیفری ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد اما فقدان اراده دولت‌ها ظرفیت‌های محاکمه اسرائیل را از بین برده است.

کمپین اعلام جرم علیه رژیم جعلی اسرائیل
در ابتدای این مراسم رئیس سازمان بسیج حقوق‌دانان و وکلا از تشکیل کمپینی برای حمایت مردم غزه و محاکمه بین‌المللی اسرائیل خبر داد که بندهایی از آن را در زیر می‌خوانید:

جنایت امروز اسرائیل در غزه تنها نقض حقوق بشر فلسطینی نیست بلکه تهدید برای صلح و امنیت بین المللی است که باید پاسخی مناسب از سوی جامعه بین المللی با تسلیم مقام های اسرائیلی مسئول در این اقدام زشت به دستگاه عدالت به آن داده شود .

نقض مقررات بشردوستانه کنوانسیون ژنو نیز از موارد دیگری است که این روزها به کرات شاهد تحقق آن در غزه هستیم که نقض ممنوعیت مجازات دسته جمعی و بی توجهی قدرت اشغالگر به تعهداتش مطابق حقوق بین الملل، از جمله موارد نقض حقوق بشردوستانه توسط اسرائیل است .

یکی دیگر از مهم ترین و فوری ترین اقدامات که باید در جهت اثبات جنایات صورت گرفته در غزه اتخاذ گردد ، تشکیل کمیته های بی طرف حقیقت یاب بین المللی است . در این میان ضروری است تا نهادهای رسمی همچون کمیته جهانی صلیب سرخ ، دبیر کل سازمان ملل و سازمان کنفرانس اسلامی و نیز نهادهای نیمه رسمی همچون دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل با اعزام گروههای تخصصی متعددی به باریکه غزه ابعاد جنگی صورت گرفته را مورد ارزیابی دقیق قرار داده وثبت نمایند .

اقدام جامعه جهانی و سازمان ملل برای شناسایی ملت فلسطین به عنوان یک دولت در تسریع اقامه دعوی علیه اسرائیل بسیار موثر است چرا که در سالهای گذشته دادستان دیوان کیفری بین المللی به این دلیل که فلسطین یک دولت نیست، درخواست دولت خودگردان در راستای اعمال صلاحیت دیوان نسبت به مقامات اسرائیلی را رد کرد .

آخرین و عملیاتی ترین راهکار پیشنهادی این است که شورای امنیت مطابق با وظایف این شورا در منشور ملل دادگاه بین المللی برای جنایات جنگی تشکیل دهد هم چنان که در مواردی این شورا اقدام به تاسیس دادگاه های بین المللی برای رسیدگی به جنایات جنگی کرده است.

یک قطره آب آشامیدنی هم در غزه وجود ندارد
اما کمی درباره اوضاع وخیم مردم و سرزمین غزه از زبان یکی از مردمانش بخوانیم. صحبت‌هایی که قطعا اندوه را بر قلب هر انسان آزادی‌خواهی سرازیر می‌کند.

خالد قدومی، نماینده جنبش حماس در تهران در نشست خبری بررسی حقوقی نسل‌کشی و جنایات علیه بشریت در غزه با اشاره به جنگ اخیر اسرائیل و غزه گفت: شش دهه اشغال فلسطین توسط رژیم غاصب صهیونیستی خود گواه جنایتی بزرگ علیه ملت ما است.

وی افزود: این تنها اشغالگریی است که جهان به خود می‌بیند و ما تنها ملت تحت اشغال هستیم.

خالد قدومی ادامه داد: من به این جهان آزاد اعلام می‌کنم که اگر خون کودکان ما را آزمایش کنید می‌بینید که خون آنها هم مثل بقیه مردم است. آنچه اتفاق می‌افتد یک جنایت جنگی علیه بشریت است.

وی تصریح کرد: مقاومت مردم فلسطین به گونه‌ای است که فرماندهان رژیم صهیونیستی می‌گویند امروز با کسانی روبه‌رو هستیم که قبلاً حتی در کشورهای دیگر عربی هم ندیده بودیم.

همچنین ناصر ابوشریف، نماینده جهاد اسلامی فلسطین با بیان اینکه جنایات رژیم صهیونیستی مسئله تازه‌ای نیست، گفت: چیزی که باعث تعجب است سکوت جهانی در مقابل این جنایت بزرگ است.

وی افزود: در سال 1948 حدود دو سوم ملت فلسطین از خانه خودشان آواره شده‌اند جنایت همچنان پابرجا است و جهانی که خود را آزاد می‌داند و سکوت کرده شریک این جنایات است.

نماینده جهاد اسلامی فلسطین بیان کرد: از اوایل اشغال فلسطین تا حال بیش از 553 روستای فلسطینی منهدم شده، 6 هزار و 600 حمله هوایی صورت گرفته و در جنگ اخیر 31 هزار آتشباری بر سر غزه انجام گرفته است.

وی با اشاره به جنگ اخیر غزه ادامه داد: در نوار غزه حتی یک قطره آب آشامیدنی وجود ندارد تمام لوله‌های آب و پمپاژ آن، ایستگاه‌های تولید برق و نیمی از مدارس مورد هدف واقع شده حدود 138 مسجد تخریب گردیده و 18 مسجد با خاک یکسان شده است. البته خسارات مادی مهم نیست و در این بین جان مردم مهم‌تر است.

ابوشریف به آمار کشته‌ها و زخمی‌ها در جنایت اخیر رژیم صهیونستی علیه غزه اشاره کرد و گفت: 12 هزار شهید و مجروح در غزه حاصل این جنگ است که بیش از 90 درصد آنها افراد غیر نظامی بوده است همچنین 4 هزار نفر از شهدا و زخمی‌ها را کودکان تشکیل می‌دهند.

بعد از نشست به این فکر فرو رفتم که کربلاییان 3 دسته بودند: دسته اول کسانی که در سپاه حق و در کنار اباعبدالله الحسین(علیه‌السلام) ایستادند و علی رغم اینکه مانند همین غزه یک قطره آب برای آشامیدن نداستند سرانجام به دست رسول خدا(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌) سیراب شدند. دسته دوم کسانی بودند که در مقابل حضرت ایستادند و در لشکر کفر، در کنار یزید شرابخوار و عمر سعد ملعون جزو اشقیا شدند و در قهقرای دوزخ به نوشیدن زقوم نائل آمدند. و اما دسته سوم که شاید شامل حال خیلی‌ها شود، کسانی بودند که ندای مظلومانه هل من ناصر حسین(علیه‌السلام) را شنیدند و دست از یاریش برداشتند. نه سپاه یزید بودند نه در سپاه حق. فقط سکوت کردند و شاهد قتل و اسارت حسینیان بودند.