«سيما» و آن متخصص همه چيز دان!/ راز رييس دکترينال امنيت بدون مرز
انصافاً بخش هايي از صحبت هاي وي نيز حاوي اطلاعات قابل استفاده اي بود، اما در ميانه بحث دلار به ناگاه اين کارشناس همه فن حريف وارد موضوع استقلال بانک مرکزي شد
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- مهدي حسن زاده- آنتن زنده سيما ارزش زيادي دارد. چنان که از حيث اقتصادي ثانيه هاي آن به نرخ ميليوني براي آگهي واگذار مي شود. از جنبه تأثيرگذاري نيز سيما به عنوان تنها رسانه چند رسانه اي گسترده و کاملاً در دسترس در منازل اکثر قريب به اتفاق مردم حضور دارد. با اين حال اين آنتن زنده گرانبها بعضاً در اختيار افرادي قرار مي گيرد که در حد و اندازه اين جايگاه نيستند. حال اگر اين اتفاق در شبکه هاي تخصصي تر و نخبگاني تر سيما رخ دهد تأسف بارتر نيز هست.
قطعاً برنامه راز شبکه ۴ سيما جزو برنامه هاي تأثيرگذار تلويزيون است. برنامه اي که با دعوت از کارشناسان و پخش برخي مستندها موضوعات جالب توجهي در حوزه فرهنگ، سياست و اقتصاد را طرح مي کند. با اين حال برنامه ۲۶ تيرماه اين شبکه با حضور يک کارشناس خاص!! به موضوع تخصصي نقش دلار در اقتصاد جهاني پرداخت.
پيش از اين در برنامه ۲۵ تيرماه با حضور ۲ کارشناس اقتصادي و متخصص مباحث پولي موضوع پيمان هاي پولي دوجانبه براي رهايي از سلطه دلار بر اقتصاد ايران بررسي شده بود. با اين حال ۲۶ تيرماه نوبت کارشناسي بود که تاکنون درباره بسياري از موضوعات سخن گفته است. وي که خود را رئيس مرکز به اصطلاح دکترينال امنيت بدون مرز نام نهاده است، چندي پيش در مقام يک فيلسوف اشکالاتي به فلسفه صدرايي وارد کرده بود و علامه طباطبايي و شهيد مطهري را به دليل طرح موضوع فلسفه اسلامي مورد هجمه هاي عجيب قرار داده بود، در برنامه راز به اين موضوع پرداخت که چگونه دولت آمريکا با حاکم کردن دلار بر اقتصاد جهان بزرگترين کلاهبرداري تاريخ را انجام داده است. انصافاً بخش هايي از صحبت هاي وي نيز حاوي اطلاعات قابل استفاده اي بود، اما در ميانه بحث دلار به ناگاه اين کارشناس همه فن حريف وارد موضوع استقلال بانک مرکزي شد و مدعي شد که ايده و استقلال بانک مرکزي، کپي برداري از فدرال رزرو (بانک مرکزي) آمريکاست و به دنبال حاکم کردن بخش خصوصي بر نهاد استراتژيک بانک مرکزي است!
طرح اين ادعاي عجيب در شرايطي است که موضوع استقلال بانک مرکزي طي سال هاي متمادي در بسياري از محافل کارشناسي مطرح بوده است و به جرأت مي توان گفت که اکثر معتقدان و توصيه کنندگان به استقلال بانک مرکزي به هيچ وجه داعيه اي مبني بر حاکم شدن بخش خصوصي بر بانک مرکزي ندارند.
اساساً بانک مرکزي نهادي سياستگذار است و نهادهاي سياستگذاري از اين دست بايد فراتر از نگاه هاي بخشي و منافع صنفي گروه هايي از جمله بخش خصوصي باشد. دعواي طرفداران ضرورت استقلال بانک مرکزي اين است که تجربه نشان داده است بانک مرکزي وابسته به قوه مجريه ممکن است در تنظيم سياست هاي پولي و ارزي منافع کوتاه مدت قوه مجريه را بر مصالح اقتصاد کلان ترجيح دهد. به ويژه در طول چند سال گذشته تغييرات متعدد در رأس مسئوليت بانک مرکزي، افزايش غيرمتعارف نقدينگي در شرايط رکودي توليد، کاهش نرخ سود بانکي در شرايط تورم بالا، بازي با نرخ ارز در شرايط تحريم، چاپ پول بدون پشتوانه براي طرح هايي نظير مسکن مهر و مواردي ديگر از اين دست نشان داده است که بانک مرکزي بايد مستقل از دولت باشد.
طبيعتاً بر مبناي اين نگاه حضور نمايندگاني از ۳ قوه در مجمع عمومي بانک مرکزي و انتخاب رئيس کل بانک مرکزي با نظر ۳ قوه و يا ترکيبي از نظر کارشناسان منتخب حاکميت روش جايگزين براي اداره بانک مرکزي با نظر و سليقه شخص رئيس جمهور است. ضمن اين که بايد گفت تجربه استقلال بانک مرکزي تنها محدود به فدرال رزرو آمريکا نيست بلکه در بسياري از کشورها رئيس کل بانک مرکزي با نظر مجموعه اي گسترده تر از دولت و شخص رئيس جمهور با بالاترين مقام اجرايي انتخاب يا عزل مي شود. ضمن اين که در همه اين کشورها از جمله در آمريکا، معرفي فرد مورد نظر براي تصدي مسئوليت بانک مرکزي جزو اختيارات رئيس جمهور است.
در هر صورت آن چه جاي تأمل دارد نه فعاليت عده اي همه چيز دان و مدعي تخصص در همه زمينه ها، بلکه فرصت دادن سيماي جمهوري اسلامي ايران آن هم در شبکه هاي تخصصي و برنامه هايي با موضوعات تخصصي به متخصصان همه فن حريف و کارشناسان مدعي تخصص در همه زمينه هاست که باعث مي شود علامت سوالي جدي در برابر کارکرد تخصصي سيما باشد. کارکرد تخصصي که به اندازه کافي در برابر کارکرد عمومي سيما ضعيف و محجور باقي مانده است!
فکر می کنم این گونه طعنه زدنها و اهانتها کار به جایی نمی بره
اینکه بگوییم اقای همه چیزدان و رئیس به اصطلاح ... که نشد جدال احسن بلکه نوعی تخطئه مغالطه گرانه است
کار با یک یا چند مباحثه و یا نهایتا مناظره بهتر شفاف می شه
من هم معتقدم این مقاله نوعی مغلطه کاری بیش نیست.اقای عباسی در این برنامه صحبتاش همراه با مدارک بود .شما هم اگه جوابی علمی داری بر صحبت های ایشون با دلایل و مدارک علمی ارائه کن و نه اینکه با سروصدا کردن و طعنه زدن مغلطه کاری صورت مسئله رو پاک کنی
فکر کردم چه نقدهایی به مطالب آقای عباسی نوشتید.تو رو خدا دست از این شارلاتان بازی خبری بردارید.این چه طرز تیتر زدنه.اون موقع که صدا سیما آنتش و میده به یه به اصطلاح هنرمند و یا فوتبالیست و در مورد قرمه سبزی ازشون سوال میکنه آنتن ارزش نداره؟ حالا یه نفر اومده چارکلام حرف حساب میزنه اونم از سردلسوزی اینجوری بر علیه ش موضع می گیرید
سلام این آقای همه چیر دان چند سال پیش می گفت خاک امارات رو به توبره می کشم ! همه دارید می بینید امارات توچه وضعبه
آقا ی منتقد حرف شما حساب که آقای عباسی هم حرف حساب میزد اما تورو خدا بس کنید همینه که مملکت ما پیشرفت نمیکنه آخه عباسی رو چه به اقتصاد؟؟؟؟
یه روز کارشناس مسایل فرهنگیه یه روز اجتماعی یه روز سیاسی یه روز نظامی حالا هم اقتصادی. ولش کنین بره یه ساعت بخوابه خوابش میاد بنده خدا
مشکل اینجاست که همه یک طرفه به قضاوت می نشینند ؟مباحث علمی هم شده مثل منبر که یک طرفه است ؟یک آقایی می آید آسمان ریسمان می بافد ،بدون اینکه کسی در همان مجلس پاسخ او را بدهد...خود می گوید وخود تایید می کند؟!
مباحثی که ایشون مطرح کردن رو من در مستندهای معرفی شده دنبال کردم که کاملا در آن مستندها(رازهای پنهان پول) و اینکه چرا فدرال رزرو خصوصی است و نه دولتی آورده شده است، اینکه چرا عده ای اجازه نمیدهند فدرال رزرو دولتی باشد و چرا مبنای مبادلات جهانی دلار ایالات متحده است، بهتر است با این موضوع عاقلانه و مدبرانه برخورد کنیم نه اینکه نظری مخالف ما بود آن را به تمسخر بگیریم، چون همه ما در مقابل این سیستم دلار مبنا و بانکی بی دفاعیم و اگر اتفاقی بیفتد همه ما را غرق میکند، در مورد این مباحث میتوان به نظرات مراجع هم مراجعه کرد از جمله کرسیهای بیع و ربای آیت الله جوادی آملی و اینکه کلا سیستم بانک و سازوکار آن در همه دنیا زیر سوال و غیر شرعی از نظر اسلام است خود امام خمینی میفرمایند پول نباید کار کند، رهبر و مراجعی چون آیت الله مکارم شیرازی و نوری همدانی و حائری شیرازی و... نیز بارها بر ربوی بودن بانک هشدار داده اند به گونه ای که آیت الله جوادی آملی در دیدار با آقای سیف رئیس بانک مرکزی گفته اند سیستم بانک ربوی و کارکنان سیستم ربوی ملعونند اما متاسفانه آقای سیف بلافاصله مصاحبه کرده اند که بانک ها مشکلی ندارند،آیا دنیا و آخرت مردم ارزش زیرپا گذاشتن منافع شخصی عده ای را ندارد؟سعی کنید در این زمینه آگاهی خود را افزایش دهید و وارد جنجالهانشوید
از طرفی ملاصدرا و دیگر فلاسفه هم در زمان خود هر آنچه تلاش داشته اند انجام داده اند و کسی منکر این موضوع نیست اما آنها فرصت کشف و یا تولید یک علم را در حد غایی و نهایی نداشته اند لذا اگر کسی این علوم را در آینده تکمیل و تصحیح کرد به معنای این نیست که قبلی ها هیچ بوده اند، ما هیچ نفعی نمیبریم از اینکه بخواهیم حرف حق را کتمان کنیم و یا وارونه جلوه دهیم
کرسی های بیع و ربای آیت الله جوادی آملی و همینطور سایت reba.ir در درک بسیاری از مسایل اقتصادی میتواند یاری رسان باشد
آرزوی سلامتی برای همه