به گزارش پارس رامین مهمان‌پرست سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه و سفیر جدید ایران در ورشو در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در ارزیابی از آینده مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه ۱ + ۵(آلمان، فرانسه، انگلستان، روسیه، چین و آمریکا) با بیان اینکه باید ببینیم چه فضایی می‌تواند کمک کند یک مذاکرات موفق باشد و چه فضایی یک مذاکرات را با شکست روبرو می‌کند، گفت: ما کشوری اهل منطق هستیم و هیچ وقت از مذاکره نگرانی نداشته و نداریم. از ابتدا بحثاین بود که از چه موضعی وارد مذاکره شویم که به نفع ملت ماست.

مهمان‌پرست با ذکر این نکته که طرف‌های غربی و قدرت‌های مقابل ما تلاش می‌کردند شرایط مذاکره به گونه‌ای باشد که ما از موضع ضعف مجبور به مذاکره شویم، خاطرنشان کرد: نتیجه مذاکره از موضع ضعف، مشخص است.

سخنگوی اسبق وزارت خارجه با بیان اینکه تلاش ما این بود که از موضع قدرت در دفاع از منافع ملی وارد مذاکره شویم، گفت: شرایطی که بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ پیش آمد، با هدایت هوشمندانه مقام معظم رهبری، موضع ما را به موضع اقتدار تبدیل کرد.

به گفته مهمان‌پرست کشوری که می‌خواهد از منافع ملی خود دفاع کند، باید بداند برای داشتن اقتدار دو مؤلفه اقتدار ملی و داخلی و اقتدار منطقه‌ای شرط اساسی است.

وی توضیح داد: اقتدار ملی زمانی به وجود می‌آید که شما از وحدت و انسجام ملی و وحدت فرماندهی و رهبری برخوردار و اصول، ارزش‌ها و چارچوبی را داشته باشید که از آن پیروی کنید. به همین دلیل مقام معظم رهبری سال ۱۳۹۲ را سال حماسه سیاسی و اقتصادی نامگذاری کردند، چون ما برای اقتدار ملی، احتیاج به یک حماسه داشتیم.

سفیر جدید ایران در ورشو ادامه داد: این انتخابات با رهبری بسیار دقیقی که برای مشارکت هر چه بیشتر مردم ما به وجود آمد، از کشور ما یک چهره صاحب اقتدار و منسجم و متحد ارائه کرد.

وی ادامه داد: انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و شرایط ایجاد شده پس از آن، برگ برنده‌ای برای ملت ما شد و به امیدهای مخالفان نظام برای اینکه تفرقه، درگیری و یأس در بین مردم ایجاد و باعثحضور کمرنگ آنها در انتخابات شود، پایان داد و به برگ درخشانی در تاریخ سیاسی کشور تبدیل کرد.

مهمان‌پرست خاطرنشان کرد: در کنار این انتخابات و حضور منسجم ملت که مشارکت فعالی داشتند و تبعیت از فرمایشات مقام معظم رهبری برای دفاع از منافع ملی، حضور منطقه‌ای بسیار قدرتمندی را داشتیم و این اقتدار منطقه‌ای می‌توانست از طراحی که برای خنثی کردن فتنه‌های دشمنان در منطقه ایجاد می‌شد، قابل نتیجه‌گیری باشد.

به باور وی کشوری صاحب اقتدار منطقه‌ای است که بتواند اهداف خود را در منطقه به خوبی محقق کند یا حداقل از تحقق فتنه‌ها و طراحی‌های دشمنان در منطقه جلوگیری کند و اگر کشوری این توانایی را پیدا کرد، یعنی صاحب اقتدار منطقه‌ای شده است.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اتفاقاتی که در منطقه ما طراحی می‌شد و به شدت روی آن سرمایه‌گذاری شده بود از جمله حوادثسوریه، عراق، لبنان و …، خاطرنشان کرد: خوشبختانه این طراحی‌ها به نتیجه نرسید و نقش جمهوری اسلامی ایران در ایجاد ثبات و امنیت در منطقه روشن‌تر شد و نفوذ و اقتدار ملت و کشور ما را بیشتر نشان داد.

وی خاطرنشان کرد: مذاکرات ایران و ۱ + ۵ از زمانی آغاز شد که ما بعد از انتخابات از یک موضع اقتدار ملی و هم از موضع اقتدار منطقه‌ای قابل توجهی به خاطر حوادثی که مدیریت شده بود، برخوردار شدیم. بنابراین انتظار خوش‌بینانه داشتن از مذاکرات به این دلیل صورت گرفت.

مهمان‌پرست در ارزیابی از نتیجه این مذاکرات ادامه داد: اینکه در آینده چه اتفاقی می‌افتد بستگی دارد به اینکه ما در طول زمانی که به سمت جلو می‌رویم، بتوانیم عوامل اقتدار خود را حفظ و تقویت کنیم.

وی اضافه کرد: حتما یکی از طراحی‌های مخالفان نظام ما و قدرت‌های زیاده‌خواهی که مقابل ما قرار گرفتند، این است که از این فرصت زمانی استفاده و عوامل اقتدار ما را به ضعف تبدیل و هم اقتدار منطقه‌ای ما را تضعیف کرده و هم اقتدار ملی ما را تضعیف کنند. آنها حتما خوشحال می‌شوند که در داخل تفرقه و اختلاف ایجاد شود و وحدت و انسجام ملی از بین رفته و نارضایتی صورت گیرد.

سخنگوی اسبق وزارت خارجه تصریح کرد: ما باید هوشمند باشیم و بدانیم در این شرایط به وحدت و انسجام ملی نیاز داریم و باید از رهبری بسیار دقیقی که صورت می‌گیرد، تبعیت کنیم.

وی اضافه کرد: باید از چارچوب، اصول و ارزش‌های خود حمایت کرده و از نمایندگانمان که در این صحنه وارد شدند هوشمندانه دفاع کرده و آنها را تقویت کنیم و چهره واحدی از کشور به نمایش بگذاریم که همه در دستیابی به حقوق و منافع ملی، متحد و منسجم هستیم و در کنار آن نیز مراقب توطئه‌هایی که در منطقه دنبال می‌کنند، باشیم.

سفیر جدید ایران در لهستان ادامه داد: خنثی کردن طراحی‌هایی که در منطقه ما صورت می‌گیرد به اقتدار کل کشورهای منطقه کمک می‌کند و منافع همه کشورهای منطقه را تأمین خواهد کرد و صلح و آرامش را به منطقه ما بازخواهد گرداند.

مهمان‌پرست اضافه کرد: با توجه به این شرایط تا موقعی که عوامل اقتدار ما حفظ و تقویت شود، مذاکرات می‌تواند موفق باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره محمدجواد ظریف رئیس تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت: ایشان یکی از سرمایه‌های ملی ماست. آقای ظریف یکی از مسلط‌ترین دیپلمات‌های ما در عرصه بین‌المللی بوده و هست و حتما کشور باید از این ظرفیت بهره‌مند شود.