پایگاه خبری تحلیلی «پارس»-حسين شيخ الاسلام گفت: باید برگزاری موفق این انتخابات را به مردم عراق و به مرجعیت عراق تبریک گفت. عراقی‌ها نشان دادند که می‌توانند بدون حضور خارجی‌ها امنیت انتخابات را تأمین کنند. تروریست‌ها طرفدار حاکم شدن سیستم امیری در عراق هستند

حسين شيخ الاسلام مشاور بين الملل رييس مجلس در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: ائتلاف حزب حاکم –قانون- بیشترین کرسی‌های پارلمان را کسب کرده است، اما این‌که مالکی تمايل دارد برای دور سوم باز هم نخست‌وزیر عراق می‌شود یا نه؟ بستگی به گفت‌وگوها و رایزنی‌هایی که بین جریان‌های مختلف داخلی پس از اعلام نتایج انجام می‌شود، دارد و سیاست داخلی عراق این مسأله را مشخص می‌کند. 

وي افزود: طبق قانون عراق فراکسیونی که اکثریت کرسی‌های پارلمان را احراز کند می‌تواند نخست‌وزیر را معرفی کند که در این زمینه احتمال ائتلاف فهرست‌هایی که از آرای کافی برخوردار باشند هم وجود دارد.

 وي به رومند برگزاري انتخابات عراق اشاره كرد و گفت: انتخابات پارلمانی عراق بسیار بهتر از آنچه که انتظار می‌رفت، برگزار شد و با وجود انفجارهای تروریستی که در روز انتخابات و یکی، دو روز منتهی به انتخابات شاهد آن بودیم، تروریست‌ها نتوانستند مانع حضور گسترده مردم پای صندوق‌های رأی شوند.

وي افزود: انتخابات برای تروریست‌ها زهر است و آن‌ها در کل با هرگونه انتخاباتی، با رأی مردم و با پارلمان بطور علنی مخالفت می‌کنند و رأی مردم، پارلمان، رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و... را قبول ندارند.

وي اضافه كرد: تروریست‌ها طرفدار حاکم شدن سیستم امیری در عراق هستند آن‌ها می‌خواهند مثل امیر قطر، امیر ریاض و... امیر باشند. تروریست‌ها حتی در شهرهایی که تصرف می‌کنند این سیستم را اجرا می‌کنند، مثلاً درباره شهرهای رقه یا فلوجه از اصطلاح امیر رقه یا امیر فلوجه استفاده می‌کنند.

مشاور بين الملل رييس مجلس با تكيد بر اينكه انتخابات عراق و شکست سنگین تکفیری ها را به دنبال داشت خاطرنشان ساخت: یکی از بهترین شیوه‌ها برای مقابله با تروریست‌ها انتخابات است. امریکا و پادشاهان عرب منطقه هم مانند تروریست‌ها در واقع مخالف انتخابات و حاکم شدن رأی و خواست مردم هستند، پادشاهان عرب منطقه که به صورت موروثی به قدرت رسیده‌اند و اکثر آن‌ها هم پیر و سالخورده شده‌اند خوب می‌دانند که اگر انتخابات برگزار شود و رأی مردم مدنظر قرار گیرد، دیگر جایگاهی نخواهند داشت و باید کنار بروند به همین دلیل موافق حرکت کشورهای منطقه به سوی دموکراسی نیستند.

وي افزود: امریکایی‌ها هم در ظاهر خود را طرفدار دموکراسی نشان می‌دهند اما دروغ می‌گویند. آن‌ها خواستار برگزاری انتخابات و حاکمیت دموکراسی در عراق و منطقه نیستند زیرا حکومت‌های دموکراتیک، حکومت‌های ضداسرائیلی هستند که این موضوع با راهبرد کلی امریکا و حمایت از رژیم اسرائیل، منافات دارد.

وي اضافه كرد: حوادث تروریستی هم که در زمان برگزاری انتخابات عراق به پشتیبانی امریکا و پادشاهان عرب منطقه در عراق به وقوع پیوست، طرح‌های از پیش برنامه‌ریزی شده‌ای بود که شکست خورد.

شيخ الاسلام گفت: در کل در هر جامعه‌ای هر چه انتخابات با حضور گسترده مردم برگزار شود امید به پایداری ملی و انسجام ملی در مردم بیشتر می‌شود درباره انتخابات عراق هم این مسأله صادق است و انتخابات پارلمانی عراق امید تازه‌ای در بین مردم این کشور ایجاد کرد. باید برگزاری موفق این انتخابات را به مردم عراق و به مرجعیت عراق تبریک گفت. عراقی‌ها نشان دادند که می‌توانند بدون حضور خارجی‌ها امنیت انتخابات را تأمین کنند.

وي با اشاره به ساختار دولت و حكومت عراق گفت: ما در عراق موضوع توافق بین طوایف را داریم. این مسأله نه‌تنها منفی نیست بلکه خوب هم است و ما باید آن را قبول داشته باشیم و حتی از آن پشتیبانی کنیم زیرا دشمن تلاش می‌کند با استفاده از این مسأله آرامش منطقه را برهم بزند و تنش‌های قومی، قبیله‌ای راه بیندازد در حالی که این موضوع را می‌تواند به دموکراسی توافقی تعبیر کرد.

شيخ الاسلام افزود: در عراق رئیس مجلس سنی، رئیس‌جمهوری کرد و نخست‌وزیر شیعه است. این موضوع باید تبلیغ شود و مردم عراق بدانند که در کشورشان تمام طوایف در قدرت نقش دارند و قدرت براساس انسجام و وحدت ملی توزیع می‌شود. من این مسأله را قبول دارم و به نظرم اداره کشور عراق براساس وحدت ملی و تقسیم قدرت مطلوب است.