پايگاه خبري تحليلي«پارس»-محمد رضا عارف گفت: وظيفه نخبگان جامعه است که در تعامل با مردم، به آنها نسبت به نهادهاي حکومتي اطمينان دهند. اين خيلي بد است که ما هميشه با نهادهاي حکومتي در تعارض باشيم.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي«پارس»،محمدرضا عارف نامزد اصلاح طلبان در انتخابات يازدهم رياست جمهوري اظهار داشت: ما بايد به مراجع قانوني که مسووليت دارند اعتماد کنيم و اگر خطايي هم وجود داشت از طريق مراجع قانوني پيگيري کنيم. چون کشاندن مردم به خيابان براي اعلام اعتراض، کار خطايي است و الان هم داريم هزينه همين اشتباه را مي‌دهيم. 

وي افزود: ما بايد مردم را توجيه کنيم که همان‌طور که به دستگاه اقتصادي کشور اطمينان دارند و هيچ وقت به خيابان نمي‌آيند تا بگويند «پول ما کجاست!؟» همان طور هم بايد به مسوولان سياسي و مراجع قانوني اعتماد داشته باشند و براي پيگيري راي خود به خيابان نيايند. البته بايد مسوولان را هم توجيه کنيم که راي، امانت مردم است. بيشتر از اين که نمي‌توانيم مايه بگذاريم و سينه چاک دهيم. بايد به نهادهاي حکومتي اعتماد کنيم.

وي اضافه كرد: ما در سال 84 انتخابات را برگزار کرديم و کانديداي رقيب ما پيروز شد، اتفاقاً يکي از کانديداهاي اصلاح‌طلب هم تا روز آخر مي‌گفت در آن انتخابات تقلب شده بود. آيا بايد اين را بپذيريم؟ ما نبايد اين پيش‌فرض را مطرح کنيم که اگر ما پيروز نشديم، حتماً تقلب شده است. 

عارف تصريح كرد: در عين حال بايد خطاهاي دستگاه‌هاي اجرايي و نظارتي را هم بپذيريم و براي جلوگيري از تکرار آنها، مسوولان را توجيه کنيم. به نظر من وظيفه نخبگان جامعه است که در تعامل با مردم، به آنها نسبت به نهادهاي حکومتي اطمينان دهند. اين خيلي بد است که ما هميشه با نهادهاي حکومتي در تعارض باشيم.

وي تاكيد كرد: من از روز اول گفته‌ام که با هر فرض و احتمال و تحليلي که داشته باشيد، هر نتيجه‌اي که نهاد قانوني قبول کند من مي‌پذيرم و نتيجه را به برنده انتخابات تبريک مي‌گويم. چون من اعتراضات خياباني را صحيح نمي‌دانم.

مدير بنياد اميد ايرانيان با اشاره به طرح برخي انتقادات از دولت از سوي اصلاح طلبان و تلقي سياه نمايي گفت: من به عنوان يک انسان دردمند، دارم مشکلات را بيان مي‌کنم، اما هميشه چه الان و چه پيش از اين وقتي مي‌خواهم مشکلات را بيان کنم، منافع ملي و امنيت ملي را مدنظر قرار مي‌دهم که خداي ناکرده من باعث نشوم فضاي کدر جامعه کدرتر شود. بلکه مي‌خواهم حرفي بزنم که فضا را روشن‌تر کند. 

وي افزود: حرف‌هايي که مي‌زنم موضع‌گيري‌هاي راديکالي و شعاري نيست بلکه به نظرم، اين حرف‌ها فضا را شفاف‌تر مي‌کند. من اعتقاد دارم که الان نبايد کنار بکشيم، مگر اينکه مرد و مردانه بگوييم ديگر نمي‌خواهيم در صحنه سياست کشور باشيم. اين بحث هم فردي نيست. يعني هرکس يک دوراني دارد و مثلاً من به عنوان شخص آقاي عارف، نمي‌توانم مادام‌العمر در صحنه سياسي و علمي و مديريتي باشم. اما در عين حال که هر شخص يک دوره محدودي دارد، يک جريان سياسي نمي‌تواند براي فعاليت خود يک دوره را تعيين کند و بايد هميشه حضور داشته باشد. مگر اينکه بخواهد با عنوان يک جريان جديد فعاليت کند.

وي جدايي اصولگرايان از احمدي نژاد را ساختگي توصيف كرد و گفت: اصولگرايان در حال جدا کردن حساب احمدي‌نژاد از خودشان هستند. اما آيا جامعه و تاريخ اين ادعاها را قبول مي‌کنند؟ اينها هر جا که ضعف‌هايشان نمايان مي‌شود اين حرف‌ها را مي‌زنند.

وي افزود: حالا هم که براي جدا کردن خودشان از احمدي‌نژاد، او را با بني‌صدر مقايسه مي‌کنند در حالي که اين دو هيچ شباهتي به هم ندارند. ما بني‌صدر را از قبل از انقلاب مي‌شناختيم و خود من صدها ساعت وقت گذاشتم که بني‌صدر کانديدا نشود. چون با او آشنا بودم و ما هر دو انجمني بوديم. من با شناختي که از او دارم مي‌گويم اصلاً احمدي‌نژاد و بني‌صدر قابل مقايسه نيستند.

وي اضافه كرد: تلاش اصولگرايان براي مشابه‌سازي اين دو، تلاش براي پاک کردن صورت مساله است. اصولگرايان بايد مرد و مردانه احمدي‌نژاد را از خودشان بدانند و او را نقد کنند و به مردم قول بدهند که اگر در آينده دوباره قدرت را به دست گرفتند، اين اشتباهات را تکرار نمي‌کنند.

وي با انتقاد از برخي رفتارهاي سيد محمد خاتمي اظهار داشت: چون اصلاح‌طلبي نهادينه نشده است، شاخص‌هاي آن افراد هستند. اما آيا واقعاً اصلاح‌طلبي فقط در آقاي خاتمي خلاصه مي‌شود؟ ما آقاي خاتمي را به عنوان رهبر اصلاحات قبول داريم اما معتقد به خرد جمعي هستيم.