سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد؛
محاکمه غیابی ۴ متهم فراری فتنه
سخنگوی قوه قضائیه در دومین نشست خبری خود در سال ۹۳، در حالی به میان خبرنگاران آمد که جز ماجرای جنجالی یکی از بندهای زندان اوین، تقریبا اتفاق خیلی مهم دیگری در حوزه قضایی در هفتههای اخیر گزارش نشده است.
به گزارش پارس به نقل از تابناک، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه در شصت و یکمین نشست خبری اظهار داشت: وقتی انسان قضایای جهان امروز و منطقه را می بیند تأسف می خورد چرا که کسانی که مدعی دموکراسی هستند امروز حداقل در منطقه ما در کشورهایی که می خواهند انتخابات داشته باشند و افرادی که را که قبول دارند انتخاب کنند به خاک و خون می کشند.
اژه ای به مسئله عراق و افغانستان اشاره کرد و گفت: مردم را در این کشورها به خاک و خون می کشند و از تروریست ها حمایت می کنند چرا که از ناحیه قدرت های بزرگ حمایت می شوند همان آنانی که داعیه حمایت از دموکراسی دارند.
وی به انتخابات سوریه اشاره کرد و گفت: پیشاپیش در مورد انتخابات سوریه نیز اظهارنظر می کنند و می گویند ما قبول نداریم که باید گفت شما کی هستید که قبول ندارید.
سخنگوی قوه قضاییه از رسانه ها خواهش کرد تا اخبار را به طور صحیح منتشر کنند تا هم به نفع رسانه باشد و هم به نفع مردم چرا که اگر خدای ناکرده اخبار کذب و بی پایه در بین مردم منتشر شود موجب تشویق اذهان عمومی می شود و بی اعتمادی مردم را به دنبال دارد و اعتماد به رسانه کم می شود.
اژه ای ادامه داد: انتشار اخبار کذب موجب وهم می شود و اگر افترا باشد برای جامعه مضر است و چه خوب است که فرهنگ صداقت و درستی و انتشار اخبار درست را در پی گیریم.
وی تصریح کرد: مسئله دیگری که در هفته های اخیر شاهد آن بودیم رسانه های بیگانه و مقرض و افراد ضد انقلاب خارج نشین بودند که با هماهنگی اصحاب فتنه قائله آفرینی در مورد موضوع اوین کردند.
اژه ای تصریح کرد: بازرسی از بندهای هر زندان یک امر متداول، معمول و لازم است که در پی سالیان گذشته مکرر اتفاق افتاده و از این پس نیز انجام خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: اگر احیاناً زندانی در زمان بازداشت مرتکب جرم جدید شود یا اشیاء ممنوع با همدستی هر کسی وارد زندان شود خودش جرم است و قابل تعقیب است.
وی تصریح کرد: جریان ضد انقلاب خارج نشین از این مسئله سواستفاده کرده و در جهت اهداف خود بهره برداری می کند.
اژه ای ادامه داد: قوه قضاییه نسبت به اصول، قوانین و مقررات پایبند است و هر گاه در زندان یا خارج زندان، کارمند یا زندانی طبق مقررات عمل کند، حمایت می کند و اگر خلاف مقررات عمل کند برخورد می کند و به هیچ هیاهو و سروصدای دشمن توجه می کند.
وی گفت: کسانی که غائله آفرینی کردند، چه در داخل زندان، چه در خارج زندان یا در زندان تخریب انجام دادند یا حرف زدند حتماً پرونده برایشان تشکیل و تعقیب می شوند.
محاکمه غیابی ۴ فتنه گر فراری/نجات ۳۰۰ محکوم به قصاص با گذشت اولیای دم
اژه ای در ادامه گفت: جابه جایی رئیس سازمان زندان ها و انتصاب ایشان به رئیس کل دادگستری تهران مسئله ای دیگر است که باید در مورد آن صحبت کرد.
وی گفت: بعضی از این غفلت خلاف واقعیت عنوان می کنند در حالی که امری ساده ای است جناب آقای اسماعیلی که به سمت رئیس کل دادگستری منصوب شده گزینه ای بود که از مدت ها قبل مطرح بوده است و به لحاظ شایستگی و اهمیت رئیس کلی دادگستری از بین گزینه های مختلف ایشان انتخاب شد و ایشان از مدت ها قبل برای این منظور در نظر گرفته شده بودند که این امر مصادف شد با این مسئله.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: ما به خاطر غوغاسالاری کار خود را به عقب نمی اندازیم و به هیچ وجه جابجایی رئیس سازمان زندان ها ارتباطی با این موضوع نداشته است و این مسئله و ریاست دادگستری وظایف و اختیاراتی و جایگاهی دارد که برای اسماعیلی ارتقا محسوب می شود.
اژه ای به مبلغ دیه در سال ۹۳ اشاره کرد و گفت: دیه در سال ۹۳،۱۵۰ میلیون تومان تعیین شده که در ماه حرام یک سوم به آن اضافه و ۲۰۰ میلیون تومان می شود و به این مسئله از اول فروردین قابل اجرا است اگرچه ریاست قوه قضاییه می تواند تا آخر فروردین اعلام کند اما اجرا از فروردین جاری و ساری است.
وی به اتفاقات هفته گذشته اشاره کرد و گفت: در این هفته چهار نفر از افراد فتنه که به خارج از کشور متواری شده اند غیاباً محاکمه و محکوم شدند و تعدادی هم ممنوع الخروج شده اند.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اعلام اسامی افراد گفت: موضوع قطعی نیست چرا که غیابی است بنابراین اسامی اعلام نمی شود.
وی تصریح کرد: بیش از ۳۰۰ نفر از کسانی که محکوم به حکم قصاص نفس شدند با رضایت اولیای دم از اعدام نجات یافتند و با تلاش دوستان، ستاد دیه، دادستان، بستگان قاتل و مقتول و اولیای دم در سال ۹۲،۳۵۸ نفر رضایت دادند و اگر رضایت نمی دادند این تعداد اعدام می شدند.
وی به قضیه اسفناک فشافویه اشاره کرد و گفت: دادستان به عنوان مدعی العموم در این امر وارد شده است و این یک امر تأسف بار است که در این شرایط و مدت کوتاه لطمه بزرگی وارد شود و این ماهی ها از بین بروند.
اژه ای ادامه داد: در این مسیر پرونده تشکیل شده و مسیر غذایی دنبال می شود اما ما از مسئولان ذی ربط در محیط زیست و آب و فاضلاب توقع داریم در این نقطه یا هر نقطه ای که اینگونه به محیط زیست ضربه و خسارت وارد می شود توجه بیشتری داشته باشند.
ارسال نظر