به گزارش پارس به نقل از تسنیم، حسین طلا نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و طراح سؤال از وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: کمک به افراد کم درآمد جامعه چه در قالب بسته های حمایتی باشد و چه پول نقد، موضوعی بسیار پسندیده محسوب می شود که آن هم در شرایط کنونی قابل تقدیر است. اما در بحث توزیع سبد کالا با اینکه نفس کار بسیار ارزشمند بود، اما در اجرا دارای اشکالاتی بود که متأسفانه ابعاد داخلی و خارجی بسیاری داشت.

وی ادامه داد: اعمال و سیاست های ما نباید به گونه ای باشد که دشمنان چه به عنوان مصرف داخلی شان و چه به عنوان کینه دیرینه شان به ملت ایران، بتوانند آن را دستاویزی برای اظهارنظر خود قرار بدهند. همچنین در نحوه اجرای توزیع سبد کالا ابهامات و نارسایی های فراوانی وجود داشت که باعث شد از وزیر صنعت در این باره سؤال کنیم.

طراح سؤال از وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: هر چند پرسیدن سوال را عده ای سعی می کنند سیاسی جلوه دهند، اما این نگاه زیبا نیست و ما نماینده مردم هستیم و قسم خورده ایم که از عزت مردم در هر شرایطی دفاع کنیم؛ اینکه عده ای توقع سکوت از ما دارند به نظرم مخالف پیمانی است که ما برای حفظ حقوق و شأن مردم با آنها بسته ایم.

** پاسخ های نعمت زاده قانع کننده نبود/ سؤال به صحن آمد

طلا اظهار داشت: توقع سکوت ما در برابر بی عدالتی و بی تدبیری کمی غیر منصفانه است. از این رو ما سؤالی را از وزیر صنعت در خصوص بی تدبیری و بی برنامگی موجود در توزیع سبد کالا پرسیدیم و محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در کمیسیون اقتصادی مجلس پاسخ هایی داد که قانع کننده نبود و طبق روال معمول این سؤال به صحن علنی مجلس خواهد آمد تا به آن پاسخ دهد.

وی با بیان اینکه سؤال ما از وزیر صنعت، دارای چند بخش اساسی بود، گفت: اول عدم برنامه ریزی قبل از اجرا و بی تدبیری در حین اجرا؛ این موضوع باعث معطل نگه داشتن مردم در صف های طولانی شد که این موضوع متأسفانه باعث سوء استفاده رسانه های خارجی نیز شد تا آنجا که یک رسانه غربی صراحتا و با گستاخی گفت مردم ایران در سالگرد انقلابشان در صف های طولانی غذا یک دیگر را هل دادند.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: دومین محور سؤال برخورد سلیقه ای در توزیع سبد کالا به دلیل عدم وجود اطلاعات دقیق بود؛ بلاتکلیفی عده زیادی از مردم کم درآمد به دلیل عدم اختصاص سبد کالا به آنها همچنین نبودن بانک اطلاعاتی قوی برای اجرایی این طرح برای مثال ما شاهد این بودیم، به معاون رئیس جمهور و نماینده مجلس سبد کالا تعلق گرفته اما به راننده تاکسی و پیک موتوری تعلق نگرفته است.

**هزینه طرح سبد کالا ۱۶ هزار میلیارد ریال بود

طلا افزود: سوم، نظارت ضعیف در اجرا با وجود اختصاص بودجه زیادی برای نظارت؛ با اینکه هزینه طرح سبد کالا ۱۶ هزار میلیارد ریال بود مبلغ یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال جهت نظارت و اجرای این طرح در نظر گرفته شده بود که ابهاماتی بر آن وارد است.

وی ادامه داد: با این حال متأسفانه شاهد این بودیم که در برخی استان ها مقادیری مرغ منجمد فاسد کشف شده است یا در برخی از محل های توزیع وجه مازاد وزن مرغ را از مردم دریافت می کردند که دو برابر نرخ مصوب بود، همچنین شاهد کم فروشی در مرغ و تخم مرغ هم بودیم.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: چهارم عدم حمایت از تولید کننده داخلی و عدم احترام به حقوق مصرف کنندگان؛ با اینکه در ۱۳ استان کشور برنج کشت می شود، چرا باید برنج سبد کالا برنجی هندی و آن هم با کیفیت پایین باشد؟ اگر با کاهش کمی مقدار برنج از برنج ایرانی به جای هندی استفاده می کردیم، هم باعث رونق کشاورزی داخل می شد و هم این احترام را برای مردم قائل می شدیم که استفاده از کالای خوب حق آنها است. خیلی از موارد دیگر مثل رانت های فراوانی که این پروسه ناقص برای عده ای فراهم می کند. همچنین ایجاد بازار سیاه برای خرید و فروش سبد کالا و بسیاری موارد دیگر از تأثیرات این طرح بود.

طلا خاطرنشان کرد: امیدواریم این سؤال و امثال آن بتواند در انتها منجر به رعایت بیشتر عدالت در رفتار با مردم شود، مسئولان نباید به گونه ای رفتار کنند که عدم برنامه ریزی شان در طرح های و عجله شان در اجرا منجر به معذرت خواهی رئیس جمهور به خاطر برنج هندی و چند مرغ یخی شود.