حرکت دیپلمات راه رفتن بر لبه تیغ است
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل با بیان اینکه کار دیپلماتها حرکت بر روی لبه تیغ محسوب میشود، گفت: یک دیپلمات هم باید به مردم خود پاسخهای اقناعکننده بدهد و از منافع کشورش دفاع کند و در عین حال باید مراقب سوءاستفاده دشمنان نیز باشد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک با حضور در برنامه شب آفتابی درباره مذاکرات هسته ای بین ایران و کشورهای ۱+۵ اظهار داشت: بنده و همکارانم همراه با آقای ظریف مذاکرات ایران و عراق را پیش می بردیم و همان زمان از داخل بر روی ما بسیار فشار بود البته این فشار از روی دشمنی نبود بلکه مردم نگران کشور و اسرا بودند.
ولایتی با بیان اینکه پس از جنگ مردم منتظر بودند که چه زمانی آزادی اسرا صورت می گیرد و قضیه اروند رود به کجا می رسد، ادامه داد: بنابراین مردم به حق توقع داشتند و از طرف دیگر دشمنان نیز تبلیغات منفی می کردند و از این رو گاهی احساس می شد که ما کم کاری می کنیم اما ما باید صبر می کردیم و با حوصله تمام این انتقادات را به جان می خریدیم و به آن پاسخ می دادیم.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل با بیان اینکه این موضوع هسته ای نیز مانند همان بحث است، تصریح کرد: موضوع هسته ای امتیاز بسیار عظیمی است که با کوشش مردم و هدایت نظام و مقام معظم رهبری برای ایران تثبیت شده است.
وی با اشاره به سخنان وندی شرمن و اوباما مبنی بر اینکه اگر می توانستیم انرژی هسته ای ایران را از بین می بردیم، خاطرنشان کرد: اینکه قدرت اول نظامی دنیا یعنی آمریکا به چنین نکته ای اعتراف کرده، بسیار مهم است و در واقع متوجه شده ایران آنقدر توانمند است که فناوری بومی هسته ای را به دست آورده و در عین حال آن را حفظ کرده است.
ولایتی با اشاره به تحمل محاصره، فشارها و تهدیدات یادآور شد: کم کم پس از این دوره صداهایی که ابتدا با طنین بلندتری می گفتند گزینه نظامی روی میز است سست شدند لذا دیگر توان قبلی را ندارند و این امر تبدیل به یک مضحکه شده است.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل به نگرانی های مردم در این زمینه پرداخت و گفت: بیگانگان نیز در این زمینه تبلیغ می کنند؛ وزیر امور خارجه و همکاران او به صراحت مصاحبه می کنند و می گویند که ذره ای از مواضع تعیین شده توسط مقام معظم رهبری عقب نشینی نمی کنیم، مادام که این گفت وگوها وجود دارد این نقدها ادامه دارد و البته قطعاً از روی خصومت هم نیست.
وی درباره اینکه آیا واکنش نشان دادن به اظهارات ظریف به نفع سیاست خارجی ما است یا خیر، گفت: حتماً باید افکار عمومی در جریان قرار بگیرد چرا که مردم نمی توانند ساکت بنشیند و جواب سؤال خود را نگیرند.
ولایتی در عین حال با بیان اینکه برخی مسائل مربوط به اسرار نظام است اما مردم نیز بیگانه نیستند، تصریح کرد: این در حالی است که اگر قرار باشد این مسائل به صورت خاص گفته شود بیگانگان نیز این موضوع را متوجه می شوند بنابراین اینکه چگونه و با چه زبانی برای مردم بازگو شود که ما در مذاکرات هسته ای طوری عمل می کنیم که از حقوق خود دفاع کنیم و نقطه ضعفی نشان ندهیم قابل توجه است و این کار نباید تبدیل به یک منازعه داخلی شود.
وزیر امور خارجه اسبق کشورمان هنر یک دیپلمات را حرکت بر روی لبه تیغ دانست و افزود: آنها هم باید منافع کشور را در نظر داشته باشند، هم پاسخ های اقناع کننده بدهند و در عین حال نیز مراقب سوءاستفاده دشمن باشند.
وی با تأکید براینکه ما به خانواده دیپلماسی احساس تعلق می کنیم و همه این ساختار پس از انقلاب براساس مناسبات جمهوری اسلامی شکل گرفته است، گفت: سیاست جمهوری اسلامی براساس نه شرقی و نه غربی است و ما از نقطه صفر شروع کرده ایم و همه با هم در کمک به یکدیگر این کار را انجام داده ایم.
ولایتی در خصوص پیشنهاد روس ها برای ساخت ۸ رآکتور جدید و اینکه آیا این بلوف است یا خیر، اظهار داشت: آنها یک رآکتور داده اند به هر حال وقتی با کشوری رابطه برقرار می کنید باید بدانید که یکسویه نیست و هر کشوری ویژگی متفاوتی دارد لذا یک دیپلمات باید با حوصله و پیگیر باشد و زودرنج هم نباشد. لذا آنها به لحاظ کارشناسی در پیشنهاد خود جدی هستند.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اتفاقات اخیر اوکراین تصریح کرد: بحث اوکراین یک موضوع پیچیده است و طرفداران روسیه و طرفداران غرب در آنجا با یکدیگر مبارزه می کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا ما در قبال مسئله اوکراین موضع مشخصی نداریم، گفت: اوکراین برای ما اهمیت دارد چرا که نزدیک منطقه ما و ماورای قفقاز است و ایران به عنوان قدرت منطقه ای نسبت به این کشور نمی تواند بی تفاوت باشد و مسائل آن را با حساسیت دنبال می کند اما در امور داخلی هیچ کشوری دخالت ندارد.
ولایتی با بیان اینکه غرب و آمریکا در تحریک اولیه اوکراین پیشتاز بوده اند، تأکید کرد: اوکراین از لحاظ صادرات و واردات به روسیه محتاج است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در پاسخ به این سؤال که آیا این به یک صحنه گروه کشی تبدیل نخواهد شد، گفت: این احتمال وجود داشت که آمریکا و اروپا اوضاع داخلی اوکراین را به هم بریزند؛ پس از شکست آمریکا در ژنو ۲ و مذاکرات هسته ای، روس ها به تدریج برخوردشان با ایران بهتر از گذشته شده است و به هر حال دیدگاه های ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای به حساب می آید.
وی در ادامه در خصوص علت برگزاری همایش هوای پاک و خودروی برقی در مرکز تحقیقات مجمع تصریح کرد: کار این مرکز صرفاً سیاسی نیست بلکه انجام تحقیقات و ایجاد پشتوانه علمی برای سیاست های کلی نظام است که توسط مجمع پیشنهاد شده و اگر توسط مقام معظم رهبری تأیید شود، ابلاغ خواهد شد لذا ما در مرکز تحقیقات کارهای پژوهشی نیز انجام می دهیم.
ارسال نظر