به گزارش پارس به نقل از روزنامه کیهان، رابرت کلی کارشناس ارشد انستیتو بین المللی تحقیقات صلح در استکهلم در توضیح این ارزیابی گفت: تا زمانی که آژانس به بازرسی های خود از تاسیسات فردو ادامه می دهد و از نحوه کار آن اطمینان حاصل می کند، توجیه و دلیلی برای تعطیلی این تاسیسات وجود ندارد.

وی که سال ها در موسسه مرکز تحقیقات فناوری هسته ای لوس آلاموس آمریکا فعالیت کرده، در مصاحبه با شبکه بی بی سی و در پاسخ این سؤال که رآکتور آب سنگین اراک تا چه حد خطر دارد؟ گفت: من همیشه نگران رآکتورهای آب سنگین رده ۴۰ مگاوات بوده ام.

از همان نوعی که اسرائیل، هند و پاکستان دارند و احتمالا عراق هم به دنبال ساخت آن بوده است. اینها خطرناک هستند اما نکته این است که ایران تاسیسات موردنیاز برای پردازش مجدد را ندارد و حتی ایده مشخصی برای تکمیل آن را هم در اختیار ندارد.

وی ادامه داد: همه رآکتورهای آب سنگین، پلوتونیوم را به عنوان محصول جانبی یا پسماند تولید می کنند و نیروگاه اراک هم از این قاعده مستثنی نیست، اما اگر آنها نتوانند سوخت مصرف شده را در زمان مشخص تخلیه و به اندازه کافی سوخت جایگزین تولید کنند و یا اگر تسهیلات فرآوری مجدد نداشته باشند، هیچ خطری نخواهد داشت.