به گزارش پارس به نقل از مهر، خبرگزای فرانسه در تحلیل خود می نویسد: برای سالها آمریکا از نگاه ایران، شیطان بزرگ بود و از دید واشنگتن ایران به عنوان محور شرارت محسوب می شد اما مجموعه تحولات خاورمیانه سبب شده تا دو کشور چشم به همکاری با یکدیگر داشته باشند.

بر همین اساس از افغانستان گرفته تا سوریه و عراق، ایران و آمریکا زمینه های مختلفی برای همکاری دارند. و به نظر می رسد که مذاکرات محرمانه آمریکا و ایران در سال گذشته میلادی در عمان و همچنن انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران، در حال نتیجه دادن است که یکی از موارد آن توافق هسته ای ایران و کشورهای ۱+۵ در نوامبر سال ۲۰۱۳ (سوم آذرماه سال جاری) در ژنو بود.

" جان برادشاو" مدیر اجرایی شبکه امنیت ملی در آمریکا، در این خصوص می گوید: دو کشور جنبه های زیادی از مصلحت گرایی برای نزدیک شدن به هم دارند که البته بخشی از آن به دلیل نبود گزینه های دیگر است. آمریکا متحدانی همچون اسرائیل دارد، اما واشنگتن به دنبال یافتن راه های مصلحت گرایانه دیگر برای کمک به مردم آمریکا برای رسیدن به اهدافشان است.

خبرگزاری فرانسه در ادامه به زمینه های موجود برای همکاری ایران و آمریکا اشاره کرده و می نویسد: افغانستان یکی از مواردی است که هر دو کشور (ایران و آمریکا) نگرانی هایی در مورد آن دارند که یکی از آنها به قدرت رسیدن دوباره طالبان است.

" علیرضا نادر" از اعضای ارشد اندیشکده رند در این رابطه می گوید: ایران و آمریکا سابقه ای تاریخی در همکاری در مورد افغانستان دارند که مربوط به بعد از سقوط طالبان در این کشور می شود.

به اعتقاد علیرضا نادر، مواد مخدر و قاچاق آن از افغانستان نیز یکی از مواردی است که دو کشور نگرانی های زیادی درباره آن دارند. وی می گوید: اگر موضوع هسته ای حل شود من معتقدم که احتمال همکاری میان تهران و واشنگتن بیش از گذشته می شود.

خبرگزاری فرانسه از سوریه و بحران موجود در این کشور به عنوان یکی دیگر از زمینه های موجود برای همکاری ایران و آمریکا نام برده و می نویسد: هر چند ایران و آمریکا در جریان بحران سوریه در دو سوی مختلف بودند، اما هر دوی آنها خواهان پایان این ماجرا و همچنین جلوگیری از قدرت گرفتن دوباره سنیان افراطی و القاعده هستند.

" جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا، در این رابطه می گوید: تهران می تواند در حاشیه کنفرانس ژنو که در ماه جاری میلادی در ژنو برگزار می شود نقش ایفا کند.

بر اساس این گزارش، مخالفت آمریکا و ایران با قدرت گرفتن دوباره القاعده می تواند زمینه ساز همکاری آنها در عراق نیز شود. ارتش عراق به مدت سه هفته است که عملیات گسترده ای را علیه القاعده در استان الانبار آغاز کرده و ایران و آمریکا هر یک به طور جداگانه از آمادگی خود برای کمک به دولت عراق در این رابطه خبر داده اند. البته این همکاری به صورت ارسال نیرو نخواهد بود.

نادر در این رابطه می گوید: فراموش نکنیم که ایران و آمریکا همچنان در حال رقابت با یکدیگر هستند، اما با این وجود احتمال همکاری بین آنها وجود دارد، اما این به معنای آن نیست که این دو کشور متحد یکدیگر خواهد شد، بلکه این احتمال بالقوه وجود دارد که آنها از طریق همکاری برخی از مشکلات منطقه را برطرف کنند.

خبرگزاری فرانسه در ادامه به ناراحتی رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی از گرم شدن روابط ایران و آمریکا اشاره کرده و می نویسد: با وجود این ناراحتی ها زمینه های مشترک به گونه ای است که احتمال همکاری تهران و واشنگتن قوت گرفته و همانطور که اشاره شد آمریکا با وجود داشتن متحدانی همچون اسرائیل و عربستان، به دنبال یافتن راه های مصلحت گرا برای رسیدن به اهداف خود دارد.