عقبنشینی آمریکا از پیش شرط خود برای ایران
مقامات ارشد آمریکایی اعتقاد دارند، این اولین بار بود که کری علناً در زمینه احتمال نقشآفرینی ایران در مذاکرات صلح سوریه، بدون پذیرش اصول ژنو۱، به اظهارنظر پرداخت.
به گزارش پارس به نقل از مهر، به دنبال صحبت های روز گذشته جان کری وزیر خارجه آمریکا درباره نقش آفرینی ایران در کنفرانس صلح ژنو، سایت euroasiareview در تحلیلی به بررسی آن پرداخت.
خبرگزاری رویترز روز گذشته صحبت های وی را" اولین مرتبه ای که آمریکا درباره احتمال حضور ایران در حاشیه کنفرانس ژنو۲ -در صورت عدم دعوت تهران- سخن می گوید" دانست.
پیش از این واشنگتن و گروه های معارض و تروریستی سوری با حضور جمهوری اسلامی مخالفت کرده بودند و برای آن شروطی قائل شده بودند که تهران آنها را رد کرده بود.
در نشست مطبوعتی در بیت المقدس، کری مجددا بر مخالفت آمریکا با حضور رسمی ایران در ژنو۲ که قرار است ۲۲ ژانویه (۲ بهمن) برگزار شود، تاکید کرد و آن را به دلیل عدم پذیرش موافقت کنفرانس ژنو۱ دانست.
بر اساس این توافق که سال ۲۰۱۲ به امضا رسیده بود، دولت سوریه و مخالفان اقدام به تشکیل دولت انتقالی بر اساس" رضایت طرفین" می کنند. آمریکا اعتقاد دارد معنای این عبارت، کنار گذاشته شدنِ کامل بشار اسد رئیس جمهوری سوریه است. اما روسیه با این نظر مخالف است.
سایت euroasiareview، صحبت های کری درباره امکان نقش آفرینی سازنده ایران را حتی با وجود عدم پذیرش توافق ۲۰۱۲، " تغییر لحن" دانست.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: " آیا آنها می توانند در حاشیه [کنفرانس] مشارکت داشته باشند؟ آیا راه هایی وجود دارد که موثر باشند؟ آیا نمایندگی آنها در ژنو… می تواند حضور یابد تا به فرآیند کمک کنند؟ شاید راه هایی برای تحقق آن وجود داشته باشد. "
وی همچنین به خبرنگاران گفت در این زمینه دبیرکل (سازمان ملل) و خود ایران باید تصمیم بگیرند.
مقامات ارشد آمریکایی اعتقاد دارند، این اولین بار بود که کری علناً در زمینه احتمال نقش آفرینی ایران در مذاکرات صلح سوریه، بدون پذیرش اصول ژنو۱ به اظهارنظر پرداخت.
این سایت در تحلیل خود، از تاثیر توافق هسته ای ایران و گروه ۵+۱ در اتخاذ این رویکرد سخن گفت.
ارسال نظر