به گزارش پارس به نقل از  روزگار نو ،   مادر باراک اوباما، مردم شناسی آمریکایی بود که در زمینهٔ مردم شناسی اقتصادی و توسعهٔ روستایی تخصص داشت. دانهام در شهر ویچیتا در ایالت کانزاس به دنیا آمد و دوران کودکی را در ایالت های کالیفرنیا، اوکلاهاما، تگزاس، و کانزاس و دوران نوجوانی را در جزیرهٔ مرسر در ایالت واشینگتن و اکثر دوران بزرگ سالی را در هاوایی و اندونزی سپری کرد.



دانهام در پردیس مانوا و مرکز شرق– غرب دانشگاه هاوایی به تحصیل پرداخت و مدرک کارشناسی جامعه شناسی یا ریاضیات، و مدارک کارشناسی ارشد و دکترای جامعه شناسی را از همانجا اخذ نمود. با توجه به علاقه ای که به صنایع دستی و بافندگی داشت و نیز اینکه می خواست دربارهٔ نقش زنان در صنایع خانگی بیشتر بداند، تحقیقاتش را بر روی کار زنان در جزیرهٔ جاوه و بلک اسمیتینگ اندونزی متمرکز کرد.  

هنگامی که به عنوان مشاور در سازمان توسعهٔ بین المللی آمریکا کار می کرد، طرح هایی برای اعطای وام خرد (microcredit) جهت رفع معضل فقر در جوامع روستایی ارائه داد. دانهام همچنین به استخدام بنیاد فورد در جاکارتا درآمد و مشاور بانک توسعهٔ آسیایی در پاکستان بود. در اواخر عمرش، به همکاری با بانک رکیات اندونزی مشغول شد و کمک کرد تا تحقیقات و پژوهش هایش را در بزرگ ترین طرح سرمایه گذاری خرد در جهان به کار گیرند.

پس از آنکه پسرش، باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده شد کارهای دانهام دوباره مورد توجه قرار گرفت: دانشگاه هاوایی اجلاسی دربارهٔ پژوهش های او برگزار کرد، نمایشگاهی از کلکسیون منسوجات باتیکی اندونزیایی او در چندین شهر ایالات متحده برگزار شد، و انتشارات دانشگاه دوک کتاب گذراندن زندگی علی رغم همهٔ مشکلات: صنایع روستایی در اندونزی را بر مبنای رسالهٔ ۱۹۹۲ دانهام منتشر کرد.



باراک اوباما پدر برای اولین و آخرین بار و پیش از بازگشت همیشگی به کنیا با رئیس جمهور آینده آمریکا در هاوایی در سال ۱۹۷۰ دیدار کرد. در این ملاقات، مادر اوباما هم حضور داشت.


باراک اوباما در جریان یکی از مصاحبه هایش مادرش را « تأثیرگذارترین فرد در سال هایی که شخصیتم شکل می گرفت» توصیف کرد و افزود « ارزش هایی که او به من آموخت همچنان معیارهای من برای چگونگی عملکرد در دنیای سیاست هستند» .