به گزارش پارس به نقل از فارس، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی درباره اهدای جایزه ساخاروف به دو تن از فتنه گران توسط هیئت پارلمانی اروپا در تهران اظهار داشت: برنامه مکتوب این هیئت اروپایی موجود است و در هیچ کجای آن نیز چنین دیداری وجود نداشته است.

بروجردی با بیان اینکه علت به تأخیر افتادن این سفر تاکنون، مخالفت جدی مجلس با چنین درخواست هایی بوده است، افزود: قبل از انجام سفر، مجلس در جلسه ای با این فرض که ممکن است آنها ملاقاتی غیر رسمی در محل سفارت، ترتیب دهند، از وزرای ذی ربط خواسته شد که دقت لازم را داشته باشند تا چنین ملاقاتی واقع نشود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: آنها دیدار خود را بر خلاف اخلاق و نزاکت رفتاری و دیپلماتیک و با وجود آگاهی از میزان حساسیت جمهوری اسلامی و ملت ایران از عناصر فتنه، در سفارت یونان انجام دادند.

وی بر همین اساس تاکید کرد: این اقدام هیئت پارلمانی اروپا باعث می شود به حرکت و یک گام به جلو، اعتقاد مثبت به آنها دچار کاستی جدی شود.

بروجردی درباره اینکه در سایت هیئت پارلمانی اروپا دیدار با این دو عنصر فتنه نیز ذکر شده بود، تأکید کرد: ما سایت پارلمان اروپا را دنبال نمی کنیم بلکه در سفر هیئت های مهمان، برنامه رسمی آنها از سوی میزبان مشخص و به آنها اعلام می شود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به اینکه آیا هیئت پارلمانی اروپا به صورت سرخود چنین دیداری را انجام داده است، گفت: بله قطعاً به همین صورت است و نه تنها مجلس از این دیدار خبر نداشته بلکه مخالفت جدی خود را با این کار اعلام کرده بود.

وی درباره سخنان کاظم جلالی مبنی بر اینکه « قبل از سفر به وزارت خارجه نامه ای داده بودند که ما سه روز قبل از انجام سفر در جریان آن قرار گرفتیم؛ زمانی که این بحث مطرح شد اعلام کردیم که من و آقای بروجردی با انجام این دیدار مخالفیم» و اینکه چرا مجلس جلوی این ملاقات را نگرفت تا جایزه ساخاروف در ایران به فتنه گران داده نشود، متذکر شد: به هیچ وجه این اقدام خلاف نزاکت دیپلماتیک، در برنامه آنها نبوده است.

بروجردی در عین حال یادآور شد: دیدارهای دیپلماتیک قاعدتاً در محل اقامت افراد انجام می شود نه در محل سفارت خانه ها که وضعیت حقوقی آنها مشخص است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره اینکه چه نهادی باید پاسخگوی نقض حاکمیت جمهوری اسلامی در این زمینه باشد، عنوان کرد: هر سفارتخانه ای خاک آن کشور است و پرچم کشور خود را نیز نصب می کند لذا نقض حاکمیت اتفاق نیفتاده است.

وی درخصوص ادعای کرونبرگ رییس هیئت اعزامی پارلمان اروپا مبنی بر اینکه « این دیدار، مهمترین دیدار این هیئت در تهران بوده است» ، تصریح کرد: این حرف ها زشت و غیرمنطقی است که اگر عنوان شده باشد، محصول سفر هیئت پارلمان اروپا به ایران، بی اعتمادی بیشتر به این مجموعه است و آنها عملا دستاوردی از این سفر در ارتباط با جمهوری اسلامی نداشته اند.

بروجردی درباره اینکه اقدام و برخورد مجلس در این زمینه چیست، گفت: چه برخوردی انجام دهد؟ آنها با وزارت امور خارجه در ارتباط بوده اند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره اینکه چه کسی مسئول این پرونده است و باید پاسخگو باشد، خاطرنشان کرد: این اقدام در سفارت یونان واقع شده است و باید از وزارت خارجه سوال شود که چه کاری در این زمینه انجام داده اند.

  در حالی که نه وزارت امورخارجه و نه مجلس شورای اسلامی هیچ کدام مسئولیت دیدار هیئت پارلمانی اتحادیه اروپا در سفارت یونان در تهران با ۲ تن از محکومین فتنه سال ۸۸ (نسرین ستوده و جعفر پناهی) را بر عهده نمی گیرند، جزییات جدیدی از این دیدار منتشر شده است.