به گزارش پارس به نقل از مهر، رئیس جمهور در این دیدار با اشاره به سیاست های دولت جدید در خصوص توسعه روابط با همسایگان، بویژه کشور عراق و تاکید بر ضرورت سرعت بخشی به همکاری های دو کشور در راستای خواست و منافع مردم ایران و عراق و برای زدودن اقدامات خصمانه گذشته در دوران حکومت حزب بعث اظهار داشت: ما رابطه با عراق را استراتژیک می دانیم و می کوشیم زمینه های توسعه روابط دراز مدت بین دو کشور را در تمامی حوزه ها، بویژه حوزه های اقتصادی و زیربنایی از جمله فعال تر شدن بخش خصوص فراهم آوریم.

روحانی با قدردانی از گام های موثری که از سوی طرفین در اجرای قرارداد ۱۹۷۵ برداشته شده است، گفت: ضرورت دارد در بخش های اقتصادی مرتبط با آن نیز، تلاش های بیشتری برای رفاه مردم ایران وعراق بویژه حوزه های جنوبی جغرافیایی دو کشور و تسهیل ارتباط با خلیج فارس انجام پذیرد.

رئیس جمهور در زمینه توسعه همکاری های دو کشور با اشاره به ضرورت توجه ویژه به مسائل انسانی در همکاری های دو کشور، به مسئله ریزگردها و تاثیر محیط زیستی آن در خوزستان و بویژه شهرهای خرمشهر، آبادان و بصره عراق پرداخت و اظهار داشت: همکاری های محیط زیستی ما باید توسعه بیشتری یافته و با توجه به حساسیتی که ما برای سلامت مردم دو کشور قائلیم، مقابله با موضوع ریزگردها در اولویت نخست اقدامات مشترک دو کشور قرار داشته و بتوانیم با همکاری های دوطرفه و افزون بر آن، با تعاملات منطقه ای بر این معضل فائق آییم.

روحانی مسائل منطقه ای و بویژه مسئله سوریه را مدنظر قرار داد و با اشاره به اقدامات موثر ایران در جلوگیری از جنگی که می رفت بر منطقه تحمیل شود، گفت: موضوع سوریه و اجلاس ژنو۲ باید با تاکید بر خروج کامل تروریست ها از این کشور و ایجاد شرایط لازم برای برگزاری انتخابات کاملا آزاد و بدون پیش شرط به سرانجام برسد. وظیفه مشترک ما دفاع از آرمان ها و خواسته های ملت سوریه در تمامی اجلاس های بین المللی بویژه ژنو۲ است.

نوری المالکی نیز در این دیدار با ابلاغ تبریک ملت و دولت عراق بابت پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و موفقیت مذاکرات هسته ای ژنو، اظهار داشت: دولت عراق مطمئن است با تلاش های دولت جدید ایران تمامی مسائل و مشکلات موجود در منطقه برطرف خواهد شد؛ لذا ضرورت دارد با توجه به شرایط امیدوار کننده ای که ایجاد شده، روابط ایران و عراق بیش از گذشته توسعه یابد.

نخست وزیر عراق با اشاره به تاثیرات مثبت منطقه ای و فرامنطقه ای مذاکرات ایران و پنج بعلاوه یک، گفت: فتوای مقام معظم رهبری در موفقیت این مذاکرات و ایجاد فضای اعتماد نقش بسزایی داشت و این توافق برای ایران و کشورهای منطقه مهم و ارزشمند بوده و دولت عراق امیدوار است شاهد اثرات بلند مدت این توافق بر ثبات منطقه ای باشد.

وی افزود: هماهنگی بسیار خوبی بین ما وجود دارد و درک مشترک از شرایط حساس منطقه ای، ایجاب می کند که برای مقابله با بحران های روبرو، کشورهایی که به خط اعتدال باور دارند، با انسجام بیشتری تلاش کنند.

نوری المالکی با تبیین موفقیت های دولت خود در مقابله با ترویسم و ضرورت پرداختن به بازسازی کشورش، به دیدار هیات همراه خود با همتایان ایرانی و مذاکرات طرفین در خصوص توسعه همکاری های اقتصادی و ارتباط بخش های خصوصی دو کشور پرداخت و گفت: ما می خواهیم روابط اقتصادی دو کشور را بدون هیچ گونه ملاحظه و مانعی توسعه دهیم.

در این دیدار روحانی ضمن ابلاغ سلام و احوالپرسی از جلال طالبانی رییس جمهوری عراق، برای وی آرزوی سلامتی کرد.