به گزارش پارس به نقل از فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز در مراسم افتتاح پل صدر با تقدیر از تمام مهندسین و دست اندرکاران این پروژه گفت: پروژه پل صدر یک سند درخشان برای بخش مهندسی کشور محسوب می شود و من در همین جا از جناب دکتر قالیباف که چنین کارهایی را برای بخش عمرانی کشور انجام داده اند، تشکر می کنم.

وی افزود: با انجام پروژه های گوناگونی همچون پل صدر و امام علی (ع) بخش زیادی از ترافیک شهر تهران علاج شد البته این پروژه ابعاد گوناگونی دارد و در مطالعات مهندسی نیز وجه های مختلف این پروژه در نظر گرفته شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر این تدابیر و این پروژه ها نبود، امروز گره ترافیکی در شهر تهران تبدیل به یک معضل بزرگ می شد.

لاریجانی گفت: این پروژه در مدت دو سال انجام شده است که مسئله بسیار مهمی در کشور ماست. پروژه های عمرانی زمان زیادی طول می کشد و گاه ما شاهد هستیم که یک پروژه نزدیک به ۱۶ تا ۱۷ سال طول می کشد و زمانی که این پروژه تحویل داده می شود، عملاً ساختمان پروژه، کلنگی شده است.

وی افزود: مدیریت و تدبیر در اجرای این پروژه ها و به خصوص در اجرای این پروژه، نکته مهمی است که باید مد نظر قرار گیرد و شروع پروژه های عمرانی نیز مدیریت شود.

وی افزود: در گزارشی که آقای روحانی در تلویزیونی ارائه دادند حجم پروژه های عمرانی شروع شده در کشور به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان می رسد که با توجه به بحث تورم و بودجه عمرانی کشور که نهایت آن ۲۰ هزار میلیارد تومان است، تکمیل آن نزدیک به ۴۰ تا ۵۰ سال طول خواهد کشید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در کنار این باید در اجرای پروژه های عمرانی به بحث نیروی انسانی نیز توجه کرد تا حداکثر استفاده از آنها شود.

لاریجانی گفت: این پروژه با تدبیر، ساماندهی و طراحی مهندسین ایرانی صورت گرفته است و این مسئله در شرایط تحریم ها می تواند نقطه قوتی برای کشور باشد. با وجود این تحریم ها شرکت های ساختمان و مهندسین آن می توانند در داخل کشور رشد کنند و در آن صورت تحریم ها می تواند به نفع ما تمام شود.

لاریجانی در ادامه سخنان خود گفت: همیشه نگرانی من این بوده است که اگر گشایشی در بحث تحریم ها ایجاد شود نهادهای دولتی ما برای خرید از خارج هجوم ببرند در حالی که پیش از این درآمد ما سالانه نزدیک به یکصد میلیارد دلار بود اما هم اکنون با مشکلات فراوانی در داخل روبرو هستیم. البته این مسئله می تواند تجربه ای باشد برای ما تا امروز از آن استفاده کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارشی که چندی پیش دستگاه های نظارتی از میزان کار مفید در ادارات و صنایع منتشر کرده بودند، گفت: در بخش اداری و دولتی این میزان کار مفید یک ساعت و در بخش های صنعتی ۲.۵ ساعت بود که این به معنای ۸۰۰ ساعت کار مفید سالانه در طول سال است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این در حالیست که این میزان ساعت کار در ژاپن ۲۴۰۰ ساعت، در کره ۱۹۰۰ ساعت و در آمریکا، ترکیه و چین ۱۴۰۰ ساعت است و تنها عربستان و کویت در میزان ساعت کار مفید از ما عقب تر هستند.

همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این نکته که در کشور ما نزدیک به ۴۳۲ میلیون بشکه نفت در مراحل مختلف تولید تا انتقال مصرف انرژی هدر می رود، گفت: از این میزان ۲۳۶ میلیون بشکه قابلیت جلوگیری از اتلاف دارد که تقریبا برابر با میزان نفتی است که ما هم اکنون می فروشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به میزان مصرف انرژی در مقابل تولید ناخالص ملی کشور گفت: در مقابل هزار دلار تولید ناخالص ملی در ایران ۴.۳ بشکه نفت خام مصرف می شود در حالی که میانگین جهانی آن ۱.۴ بشکه است.

وی افزود: این در حالی است که ما قانون بهینه سازی مصرف انرژی را تصویب کردیم و ساختار آن مشخص شده است اما مشکل اصلی در بخش اجرا است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از همین روست که ما باید قدر مدیران خود را بدانیم، خوشبختانه آقای قالیباف با این مدل مدیریت، کار جهادی نمونه ای را به کشور معرفی کردند.

لاریجانی در پایان بار دیگر از تمام دست اندرکاران و کسانی که به نحوی در این پروژه ایفای نقش کردند، تشکر کرد.