نگرانی کارگردان تگزاس برای فیلم های جشنواره
سیدمسعود اطیابی گفت: من دوست دارم که به فیلمهای ضعیف بهای بیشتری بدهم و به صاحبان آن آثار میگویم یا فیلم نسازید و یا اگر میسازید با قدرت پیش بیایید. اما با مرور آثار جشنوارهای شاهد افول کیفیت این فیلمها هستیم.
سیدمسعود اطیابی، تهیهکننده و فیلمساز سینما درباره کم و کیف آثار تولیدی در بخش جشنوارهای سینما گفت: برای انتخاب آثار موضوع جشنوارهها هم مهم است به عنوان مثال موضوع جشنواره فیلم شهر به گونهای است که به نظر میرسد موضوعات متعددی از منظر شهر و شهرنشینی به آن ارتباط پیدا میکند. من در این جشنواره فیلمهای زیادی را دیدیم، بعضی از آنها نیز در جشنوارههای مطرح سینمایی هم شرکت کرده بودند ولی از نظر کیفی نسبت به این فیلمها قانع نشدم. بعضی از فیلمها هم با اینکه آثار خوبی بودند، استانداردهای فیلمسازی را رعایت نکرده بودند. تعدادی از آثار هم از نظر موضوعی با جشنواره مرتبط نبودند.
وی افزود: به نظر من اصلیترین کار هر فیلمساز این است که بداند برای چه مخاطبی فیلم میسازد و ببیند چه جشنوارهای موضوع فیلمش را در برمیگیرد و بعد فیلم را ارسال کند. خود این موضوع نشان میدهد که فیلمساز محیطش را میشناسد. من با چند فیلم خوب برخورد کردم و تعجب کردم با اینکه فیلمهای خوبی هم بودند، اما ارتباطی به این جشنواره نداشتند و شاید در جشنوارههای دیگر بتوانند مطرح شوند.
کارگردان فیلم سینمایی «خروس جنگی» با اشاره به سطح کیفی برخی از آثار در بخش فیلم های ویدئویی عنوان کرد: بیشتر توقع داشتم فیلمسازان به خصوص فیلمسازان جوانان ما یا دست به کاری نزنند یا اگر فیلمی میسازند آن فیلم برای آنها تجربهای رو به جلو باشد. نمیگویم که از فیلمهای قوی شروع کنند، میتوانند از فیلمهای ضعیفتر در سینمای ما شروع کنند. اگر از این حداقلها ضعیفتر بسازند باید نگران باشیم که چرا فیلمهای ما انقدر ضعیف هستند و باید عقبگرد داشته باشیم. به هر حال وقتی فیلمی ساخته میشود دستکم 30، 40 نفر درگیر آن هستند و باید این تعداد افراد مراقب باشند که فیلم از حداقلهای روز بالاتر باشد.
اگر از این حداقلها ضعیفتر بسازند باید نگران باشیم که چرا فیلمهای ما انقدر ضعیف هستند و باید عقبگرد داشته باشیم.
این تهیه کننده ادامه داد: به هر حال برخی از فیلمها هم خوب بودند و فکر میکنم بتوانیم هشت فیلم خوب از این تعداد را برای حضور در جشنواره انتخاب کنیم، امیدوارم آنها هم بتوانند به رقابت خوبی بپردازند. البته یک یا دو فیلم خوب هم هستند که سطحشان بالاتر است و قطعا داوران هم در داوری بعدی میتوانند روی آنها حساب ویژهای باز کنند. البته من دوست دارم که به فیلمهای ضعیف بهای بیشتری بدهم و به صاحبان آن آثار میگویم یا فیلم نسازید و یا اگر میسازید با قدرت پیش بیایید.
کارگردان فیلم سینمایی «مصائب دوشیزه» درباره معیارهای خود در انتخاب آثار بخش ویدئویی خاطرنشان کرد: در وهله اول موضوعات شهری مثل شهر و شهروندی و مسائل مبتلا به آن برای ما اولویت داشت. مواردی مثل معماری شهر، زندگی اجتماعی، خانواده در شهر و ارتباطات و مناسبات مردم با یکدیگر و سایر مواردی که زندگی شهری ما را تشکیل می دهد نیز دارای اهمیت بود. پس از آن باید به مسائل تکنیکی و ساختار فیلم توجه شود. وقتی میگوییم تکنیک منظور ما تمامی اجزای یک فیلم است، مولفه هایی مثل بازیگری، صدابرداری، کارگردانی، فیلمبرداری و... را همه با هم در هیأت انتخاب باید در نظر گرفت.
وی درباره لزوم برگزاری جشنوارهها در فضای فعلی سینما توضیح داد: لزوم برگزاری هر جشنواره به مقدار تاثیر آن برمیگردد. برگزاری یک جشنواره میتواند پر از خاصیت باشد و گاهی هم میتواند فقط برگزار شود و بگذرد. ما دورههایی داریم که برگزاری یک جشنواره ساختار یک سینما و آینده آن را تعیین کرده و از آن استفاده میکند. گاهی هم به معرفی آثار خوب فیلمسازان پرداخته میشود. جشنوارهها باعث دیده شدن فیلمها و موضوعات آنها میشود. پس برگزاری جشنواره لازم و ضروری است.
این فیلمساز اضافه کرد: وقتی از جشنوارهای بهرهبرداری نکنیم احساس میکنیم که آن جشنواره بیخاصیت میشود. این بسیار بد است که جشنوارهای برگزار شود و سال بعد ببینیم که تاثیری روی فیلمسازی و حتی آموزههای شهروندی نگذاشته باشد. گاهی مدیریتها از این موضوع به خوبی استفاده میکنند گاهی هم کمتر استفاده میشود.
ارسال نظر