کارگردان سرخپوست: از اصغر فرهادی تقلید نمی کنم!
نیما جاویدی از ساخت فیلم سینمایی «سرخپوست» گفت و با رد اتهام تقلید از سینمای فرهادی تأکید کرد به پایان بازی علاقهای ندارد.
نیما جاویدی، کارگردان سینما که به تازگی فیلم سینمایی «سرخپوست» به کارگردانی وی در سینماهای کشور اکران شده، در گفتوگو با خبرنگار برنا درباره تفاوتهای فیلم سینمایی «سرخپوست» نسبت به «ملبورن» گفت: از ساخت «ملبورن» 4 یا 5 سال میگذرد و من نیز به همین میزان سنم بیشتر شده و چنین تغییراتی در نگاه و نگرش هر فرد کاملاً منطقی است.
جاویدی خاطرنشان کرد: در فیلم سینمایی «سرخپوست» با توجه به ایده و قصهای که مدنظر داشتیم مجبور به روایت قصه در زمان گذشته شدیم و قصه این فیلم در زمان پهلوی روایت شد که احساس میکنم این تصمیم به درستی گرفته و این اتفاق منجر به سینماییتر شدن «سرخپوست» شد چراکه معمولاً در قالب یک اثر سینمایی اگر مخاطب با زمان و مکانی ناملموس و خارج از فضای روزمره که چشم به دیدنش عادت کرده مواجه شود همه چیز تا حدی جذابتر به نظر میرسد.
وی افزود: به طور کلی پراختن به موضوعی که در «سرخپوست» روایت میشود با این ریسک که شاید مخاطب نتواند ارتباطی با موضوع برقرار کند همراه بود اما من از این ریسک استقبال کردم و سراغ ساخت «سرخپوست» رفتم.
این کارگردان درباره پایانبندی «سرخپوست» گفت: فکر میکنم پایان باز در نهایت مخاطب را خیلی راضی نمیکند. من نیز علاقهای به پایان باز ندارم و فکر میکنم مخاطب مشتاق است با فیلمی مواجه شود که پایانی مشخص دارد. در نسخه اولی که فیلمنامه «سرخپوست» را نوشتم پایان اثر به سمت دیگری رفت اما در نهایت به این پایانی که امروز میبینیم رسیدم که تکلیف قصه را به وضوح معلوم می کند.
جاویدی که با ساخت فیلم سینمایی «ملبورن» از سوی بسیاری از منتقدان به تقلید و پیروی از سینمای اصغر فرهادی محکوم شد در پاسخ به این پرسش که آیا برای دوری از این قیاس به سراغ فیلمی چون «سرخپوست» رفته؟ گفت: قطعاً کسانی که اعتقاد دارند من از سینمای اصغر فرهادی پیروی میکردم در «سرخپوست» نیز تشابهاتی را با «ملبورن» میتوانند کشف کنند و شاید بخشی از این تشابه به کاشت و برداشتهای فیلمنامه برگردد اما واقعیت این است که این فرم در فیلمنامهنویسی تنها مربوط به سینمای فرهادی نمیشود و سالها پیش سینماگرانی چون بیلی وایلدر نیز از آن استفاده کردهاند و نمیتوان فرهادی را نیز محکوم به تقلید از سینماگران قدیمی کرد.
وی افزود: پرداختن به یکسری جزئیات در مکاتب سینمایی زیادی وجود دارد. وقتی فیلمنامهای سهپردهای مینویسید مطمئناً فیلمنامه شما به بسیاری از آثار قدیمی شبیه میشود و همان زمان که درباره «ملبورن» این بحثها وجود داشت تأکید کردم اگر شباهتی وجود دارد دلیل بر پیروی یا تقلید من نیست و این مسائل بیشتر مربوط به یک جریان فیلمنامهنویسی میشود.
کارگردان فیلم سینمایی «ملبورن» در ادامه درباره انتخاب نوید محمدزاده در نقش نعمت جاهد گفت: نوید محمدزاده بازیگر توانمندی است و من قطعاً به توانایی و ویژگیهای او در بازیگری توجه داشتم که به سراغ او رفتم و از همه مهمتر انگیزه نوید محمدزاده برای کسب تجربههای جدید و فتح قلههای فتح نشده که باعث میشود او از ریسک کردن استقبال کند. در واقع انتخاب محمدزاده هم برای او و هم برای من با ریسک همراه بود و ما نگران بودیم که شاید مخاطب نوید محمدزاده را در نقش نعمت جاهد نپذیرد اما همانطور که میبینید او به بهترین شکل از پس ایفای نقشش برآمده است.
جاویدی در پایان اظهار داشت: پس از ساخت «ملبورن» من درگیر سفرهایی بینالمللی بودم که پس از اتمام این سفرها فرصت مطالعاتی یک ساله به خودم دادم که در این مدت مشغول کتاب خواندن و فیلم دیدن شدم که قطعاً فعالیتم در این مدت در ساخت فیلم سینمایی «سرخپوست» بسیار تأثیرگذار بوده است. به تازگی برای حضور «سرخپوست» در جشنوارههای خارجی تصمیماتی گرفته شده و آقای اطبایی پخشکننده بینالمللی این فیلم سینمایی است.
ارسال نظر