علیخانی: نه کارمند تلویزیونم نه مدیر
احسان علیخانی و سیدبشیر حسینی در یک نشست داغ دانشجویی به انتقادات تند و تیز نسبت به برنامه «عصر جدید» پاسخ گفتند.
به گزارش پارس نیوز، احسان علیخانی و سیدبشیر حسینی در یک نشست داغ دانشجویی به انتقادات تند و تیز نسبت به برنامه «عصر جدید» پاسخ گفتند.
نشست نقد و بررسی برنامه تلویزیونی «عصر جدید» شب گذشته، ۱۴ اردیبهشت با حضور اعظم راودراد و عبدالله بیچرانلو استادان دانشگاه و احسان علیخانی، آریا عظیمنژاد و سیدبشیر حسینی مجری و داوران این برنامه در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم استادان دانشگاه انتقاداتی را به عملکرد تلویزیون و همچنین سیاستهای برنامه «عصر جدید» وارد کردند.
بشیر حسینی درباره نقدهای وارده به «عصر جدید» که در طول این مدت شنیده بود بیان کرد: قطعاً ما تلنت شوهای دنیا را شخم زدهایم. «کلی گویی» تکرار بدیهیات است و به نظر من رسالت دانشگاه این است که وارد مصادیق جزیی شود و این کار «دانشگاه نفتی» است که به بدیهیات و کلیات بسنده کند.
بشیر حسینی: پز دانشگاهی این شده است که حرفهای صد تا یه غاز بیان شود که الان میشود گفت و ۱۰ سال دیگر هم میشود همان حرفها را تکرار کرد
وی همچنین نقد تندی را هم درباره دانشجویان و استادان علوم اجتماعی مطرح و بیان کرد: چرا استادان ما حرف جدی ندارند؟ من اگر دانشگاهی هستم آمدهام تا از مسایل جامعهام حرف بزنم. پز دانشگاهی این شده است که حرفهای صدتا یه غاز بیان شود که الان میشود گفت و ۱۰ سال دیگر هم میشود همان حرفها را تکرار کرد.
علیخانی: نه کارمند تلویزیون نه مدیر
در ادامه نوبت احسان علیخانی شد تا به بخشی از انتقادات پاسخ بدهد و او با بیان یک درخواست گفت: من باید توضیحی بدهم و یک خواهشی داشته باشم. اینکه ما اینجا هستیم برای نقد برنامه است. من یک برنامه ساز تلویزیونی هستم؛ نه کارمندم، نه مدیر هستم پس اجازه بدهید وارد بدیهیات نشویم.
وی افزود: من نمیتوانم از طرف تلویزیون نماینده باشم بنابراین تقاضایم این است که «عصر جدید» را بیرحمانه نقد کنید اما درباره سیاستهای کلان تلویزیون شاید باید مدیران را دعوت کنید و ارتباطی با من ندارد.
سپس بخش سوالات دانشجویان آغاز شد و قرار شد بعد از همه سوالات دانشجویان از طرف عوامل «عصر جدید» به آنها پاسخ گفته شود.
اولین سوال از اولین دانشجو خطاب به سیدبشیر حسینی بود و او با مقایسه ارزشهای کشور و مخصوصاً چارچوبهای تلویزیون صحبتها و موضعگیری های حسینی را متناقض با سیاست تلویزیون در مقابل غرب دانست و بیان کرد که رسانه اصلی کشور به طرز مفتضحانهای سعی میکند که شبیه غرب شود شما باید توضیح دهید که آیا خودتان میدانید چه کاری انجام میدهید؟
بشیر حسینی خطاب به دانشجویانی که خواستار پاسخ او بودند بیان کرد که اجازه بدهند همه سوالات یک باره پرسیده شود و بعد او پاسخ گوید و بیان کرد که به اینجا آمده است تا صحبتهای دانشجویان را بشنود.
سوال بعدی درباره نگاه «مرکز-پیرامونی» نسبت به اقلیتها در برنامه «عصر جدید» بود و دانشجوی بعدی عنوان کرد که شما اقلیتها را میآورید و انگار به او توجه و لطفی ویژه میکنید.
دانشجوی بعدی که او هم با لحنی انتقادی سخن میگفت به بخشی از صحبتهای بشیر حسینی اشاره کرد و گفت: گفتید اخمالو هستیم بله چرا نباشیم؟ وقتی در یک برنامه تلویزیونی مثل عصر جدید از خانواده شهدا استفاده ابزاری میشود تا پوششی برای رویکرد غربی برنامه باشد چرا اخمالو نباشیم؟ وقتی زنها یا حضور ندارند و یا وقتی حضور دارند از آنها سوالاتی از این قبیل میشود که همسرت چه میگوید اگر غذا درست نکنی؟ معلوم است که عصبانی میشویم.
دانشجوی بعدی نیز در سخنانی انتقادی و با صدای بلند بیان کرد: دکتر حسینی استاد من هستند اما در بهترین تایم تلویزیون پشت تریبون قرار میگیرند و حرفهایی سطحی میگویند آن هم با عشق!
حاشیههای مراسم
نشست نقد «عصر جدید» با تشویقهای مدام دانشجویان برای صحبتهای انتقادی از طرف استادان خطاب به بشیر حسینی و به ویژه دانشجویان همراه میشد و هر بار عدهای با تشویقها این سخنان را همراه میکردند که تا پایان جلسه، مجری تذکر میداد که از تشویقهای هیجانی پرهیز شود.
سخنان ابتدایی سیدبشیر حسینی درباره بی خاصیت بودن دانشگاه و اخمالو بودن دانشجویان علوم اجتماعی باعث شد بیشترین خطاب سوالات و بحثها باشد.
در میان صحبتهای عوامل «عصر جدید» یکی از دانشجویان پسر روی صحنه رفت و دیالوگهایی را به صورت تئاتری ادا کرد که کادر برگزارکننده خواست او را از صحنه خارج کند و عوامل گفتند اشکالی ندارد او هم میخواهد استعدادیابی شود!
بخشی از سوالات دانشجویان از عوامل «عصر جدید» همراه با خطابهای تند و انتقادی بود و باعث شد چندین بار نظم جلسه بهم بخورد و مجری بارها نسبت به تمام شدن زمان پرسش و همچنین رعایت ادب و احترام مهمانان تذکر دهد.
آریا عظیمنژاد از داوران برنامه «عصر جدید» بهرغم حضور در این نشست ترجیح داد با سکوت شنونده نقدها باشد و هیچ اظهارنظری نکرد.
جلسه حوالی ساعت ۲۰ به پایان رسید و بعد از آن دانشجویان جلوی درهای آمفیتئاتر تجمع کردند که احسان علیخانی و داوران برنامه «عصر جدید» با حفاظت تیم حراست دانشگاه بیرون رفتند.
ارسال نظر