تصاویر بی نظیر از کاخ سعد آباد تهران | اطلاعات کامل
کاخ سعد آباد تهران را به شما معرفی نموده ایم و زیباترین و با کیفیت ترن عکس ها از داخل و خارج کاخ سعد آباد را در اختیارتان قرار داده ایم.
کاخ سعد آباد تهران یکی از زیباترین و معروف ترین کاخ های ایران است که در زمان حکومت قاجار پایه گذاری شد. خاندان پهلوی نیز از این کاخ استفاده نمودند. در این بخش از پارس نیوز زیباترین عکس های کاخ سعد آباد را مشاهده نمایید.
معرفی کاخ سعد آباد تهران
مجموعه تاریخی و فرهنگی کاخ سعد آباد تهران، یکی از اقامتگاههای ییلاقی پادشاهان در زمان قاجار و پهلوی بوده است. مجموعه کاخ سعد آباد یکی از سه مجموعه کاخ زیبا و تاریخی منطقه شمیرانات شهر تهران به شمار میرود که آخرین پادشاهان ایران در آن اقامت داشتهاند.
اطراف مجموعه کاخ سعد آباد در گذشته از باغ پوشیده بود و داخل این مجموعه نیز باغی پر درخت وجود داشت. کاخ اختصاصی مجموعه سعد آباد، کاخ اصلی این مجموعه به شمار میرود و رضاخان به مرور زمان بر تعداد کاخها و بناهای مجموعه سعد آباد افزوده است.
کاخهای ساخته شده در مجموعه سعد آباد به اعضای خانواده رضا شاه پهلوی تعلق داشتند و آخرین کاخ ساخته شده در مجموعه سعد آباد متعلق به لیلا پهلوی، دختر کوچک محمد رضا شاه بود.
تاریخچه
بنای کاخ سعد آباد در زمان حکومت قاجار پایه گذاری شد و پس از کودتای سال ۱۲۹۹ توسط رضاخان، با به قدرت رسیدن خاندان پهلوی، بناهای موجود در مجموعه سعد آباد به دستور رضاخان ساخته و بازسازی شدند. بخشهایی از مجموعه سعد آباد در زمان به قدرت رسیدن رضا خان، خارج از این مجموعه بودند که توسط رضا شاه خریداری و به مجموعه سعد آباد اضافه شدند.
اولین بناهای موجود در مجموعه سعد آباد در فضایی به وسعت ۸۰۰۰ متر مربع قرار داشتند و کاخ ملکه مادر، از اولین بناهای موجود بود. مجموعه سعد آباد در حال حاضر بزرگترین مجموعه تاریخی به جا مانده از دورههای پهلوی و قاجار در شهر تهران است.
کاخ سعد آباد تهران کجاست؟
مجموعه کاخ سعد آباد در شمالیترین قسمت شهر تهران و روی کوهپایه توچال است. منطقه محیط بر مجموعه سعد آباد، در گذشته از بهترین ییلاقهای شهر تهران و مشرف به دره سرسبز دربند بوده و هوایی لطیف و طبیعتی پر درخت داشته است.
در طول زمان ساختوسازهای شهری گسترش یافتهاند و امروزه مجموعه کاخ سعد آباد درون شهر قرار دارد؛ اما در گذشته این کاخ در میان باغها و خارج از محدوده شهری بوده است.
مناطق شمالی نیاوران از شرق، ولنجک از غرب و تجریش از جنوب، مجموعه کاخ سعد آباد را احاطه کردهاند. در قسمت شمال این مجموعه، کوه توچال در رشته کوههای البرز قرار دارد. در طول دورههای پادشاهی قاجار و پهلوی، مجموعه کاخ سعد آباد استراحتگاه و ییلاق تابستانی پادشاهان بوده است.
بخش های مختلف کاخ سعد آباد تهران
همان طور که پیش تر گفتیم کاخ سعد آباد در دوران پهلوی رنگ و بویی تازه به خود گرفت و چندین کاخ به آن اضافه شد. کاخ هایی که امروزه تحت عنوان کاخ موزه های سعد آباد برای نمایش آثار و اسناد تاریخی آن دوران به روی عموم مردم باز شده است.
کاخ های مجموعه سعد آباد به شرح زیر است:
- کاخ سبز
- کاخ ملت یا کاخ سفید
- موزه نگارستان
- موزه برادران امیدوار
- موزه خط و کتابت میرعماد
- موزه چهره های ماندگار
- موزه ظرف
- موزه استاد بهزاد
- مووزه مردم شناسی
- موزه هنر های زیبا
- موزه مینیاتور استاد آبکار
- موزه نظامی
- موزه آب
معماری
مجموعه تاریخی سعد آباد در زمینی به مساحت نزدیک به ۳۰۰ هکتار قرار دارد که در حدود ۱۱۰ هکتار آن را عمارتها و کاخها و در حدود ۱۸۰ هکتار دیگر را باغ، قناتها و گلخانههای مجموعه سعد آباد تشکیل دادهاند.
در ساخت عمارتها و کاخهای مجموعه سعد آباد تلفیقی از معماری اروپایی و معماری اصیل و سنتی ایران به چشم میخورد و طراحی ساختمان کاخها توسط برجستهترین مهندسان داخلی و خارجی صورت گرفته است.
مهندسان طراح کاخ سفید در مجموعه سعدآباد، مهندس خرسندی و مهندس بوریس روسی بودند. گچکاریها و تزیینات داخلی کاخ سفید نیز توسط هرمندان ایرانی، غلامرضا پهلوان، عبد الکریم شیخان، حسین کاشی، استاد لرزاده و رضا ملائکه انجام شدهاند.
در قسمت ورودی کاخ سفید چهار ستون به سبک معماری رومی دیده میشود و نمای اصلی را با سنگهای مرمر پوشاندهاند.
ارسال نظر