روستای زیبا و دیدنی گچسر در جاده چالوس
در ایران روستاهای زیادی وجود دارد که می توانند در کنار سادگی و بی آلایشی خود، یک طبیعت بکر و دست نخورده را نیز به شما مسافران و گردشگران عزیز ارائه دهند! معمولا روستاهای نیمه بالای کشور از مناظر طبیعی و آب و هوایی مناسب برای انجام یک سفر چند روزه برخوردار هستند و می توان با کمی دقت در انتخاب یک مقصد روستایی همچون روستای زیبا و دیدنیهای گچسر که واقع شده در جاده چالوس می باشد، به این مهم دست پیدا کرد. روستای گچسر چالوس روستایی است که در دل طبیعی ناب قرار گرفته و می توان برای مدت زمان زیادی نه تنها چند روز بلکه چند ماه و حتی چند سال در آن بود و از جذابیت های بصری و محیط پاکیزه و تمیز آن نیز بهره ها برد.
کشور عزیزمان، ایران، دارای روستاهای بی شماری است که هر یک از آنها دارای زیبایی های خاص خود می باشند اما در میان این روستاها برخی از آنان بسیار دلنشین هستند و بسیاری از گردشگران این روستاها را به عنوان مقاصد گردشگری خود انتخاب می کنند. یکی از این روستاهای زیبا در جاده چالوس قرار دارد که یکی از زیباترین جاده های ایران می باشد. در ادامه روستای گچسر که روستایی بسیار زیبا و دیدنی و گردشگری است را برای شما معرفی خواهیم کرد.
چرا روستای گچسر چالوس
گچسر به دلیل جاذبه های طبیعی مانند باغ لاله ها که در نزدیکی آن قرار دارد در فصل بهار گردشگران بسیار زیادی را به خود جلب می کند و شاهد بازدید مسافران بسیاری است. از دلایل دیگر انتخاب مقصد سفری گچسر، می توان به این موضوع اشاره کرد که این روستا گزینه بسیار مناسبی برای افرادی است که ساکن کرج یا تهران هستند و قصد دارند مکانی نزدیک را برای تعطیلات آخر هفته انتخاب کنند تا برای بازگشت به خانه راه طولانی را پیش رو نداشته باشند. این روستا با واقع شدن در جاده چالوس که از زیباترین جاده های ایران است به شما این امکان را می دهد که از زیبایی های اطراف روستا و دیدنیهای گچسر هم لذت ببرید.
در راه گچسر، جاده چالوس
جاده ای که برای رسیدن به گچسر باید آن را طی کنیم از زیباترین جاده های موجود در ایران است که نام آن شما را یاد سرسبزی، رودخانه ها و آبشارها و همچنین پیچ و خم های زیبای مسیر می اندازد. جاده چالوس که نام دیگر آن جاده 59 می باشد مسیری در حد فاصل استان البرز و استان مازندران می باشد. این مسیر که شهر کرج را به شهر های شمالی ایران متصل می کند یکی از پر رفت وآمد ترین جاده های ایران است که بسیاری از مسافران شمال کشور این جاده را برای تردد انتخاب می کنند. تازگی های این جاده در پس هر پیچ در انتظار مسافران است و هیچ یک از این زیبایی ها برای شما تکراری نخواهند شد. در بین این راه جاده های فرعی بسیاری وجود دارند که به روستا های زیبایی مانند گچسر منتهی می شوند و می توانند مقاصد بسیار مناسبی برای گردشگرانی باشد که قصد رفتن به یک مسافرت کوتاه مدت در آخر هفته را دارند.
دیدنیهای گچسر
با کمی فاصله گرفتن از جاده چالوس به مکانی زیبا و گردشگری گچسر می رسیم که سالانه شاهد خیل عظیم بازدیدکنندگان است این روستا با دارا بودن جاذبه های طبیعی و تاریخی برای بسیاری از اهالی شهر های اطراف شناخته شده و دیدنیهای گچسر معروف است. این روستا که در بخش اسارای کرج واقع شده است و در فصل ابتدایی سال دارای شرایط بسیار مناسب جوی برای افرادی است که قصد دارند این روستای زیبا را به عنوان مقصد گردشگری خود قرار دهند. با توجه به آثاری که در این روستا به چشم می خورد به راحتی می توان فهمید که این روستا دارای قدمت زیادی است وآنچه به نظر می رسد این است که قدمت این روستای زیبا و دیدنی به دوران صفوی مربوط می شود. وجه تسمیه این روستا مربوط به غنی بودن خاک منطقه از معادن گچ می باشد که آثاری از کوره های گچ پزی همچنان در برخی بخش های روستا به چشم می خورد. از همین رو نام این مکان را گچسر نهاده اند.
1) غار یخ مراد
از دیدنیهای گچسر که از جمله آنها می توان به غار یخ مراد اشاره کرد. با فاصله دو ساعت پیاده روی نسبتا سبک از روستای گچسر به محلی می رسیم که دارای غاری پر از قندیل های زیبای طبیعی است. سرمای داخل این غار به حدی زیاد است که این قندیل ها ممکن است تا خرداد ماه نیز به چشم بخورند. در فصل بهار به خاطر روییدن انواع گیاه ها در اطراف این منطقه این غار شاهد خیل گردشگرانی است که این منطقه را برای بازدید انتخاب کرده اند.
2) چشمه ولد
چشمه ولد چشمه ای در میان روستای ولو و گچسر می باشد که آب های آن دارای گوگرد می باشند و برای درمان بیماری های مجاری تنفسی و روماتیسم پیشنهاد می شوند.
3) رودخانه گچسر
رودخانه گچسر از برترین دیدنیهای گچسر باعث زیبایی هر چه بیشتر این روستا شده است و عبور آن از میان روستا باعث ایجاد حس سر زندگی در روستا شده و درختان بسیاری نیز در مسیر عبور این رودخانه از روستا روییده است. درخت های سیب و گردویی که با آب این رود خانه آبیاری می شوند می توانند برای هر گردشگری که از این روستا بازدید می کند بسیار جذاب و دیدنی باشند.
جاذبه های تاریخی و دیدنیهای گچسر
با وجود تمام زیبایی هایی که طبیعت به گچسر داده است اما در طول زمان زیبایی های دیگری نیز به دیدنیهای گچسر اضافه شده است که بازدید از آنرا برای گردشگران بسیار جذاب تر می کند.
پل سنگی: یکی از دیدنیهای گچسر، پل زیبایی است که در حدود 2 کیلومتری روستا قرار دارد و طبق شواهد قدمت آن به دوره ایلخانیان مربوط می شود. البته شواهی مبنی بر بازسازی این پل در زمان صفویه نیز به چشم می خورد.
کاخ رضا شاهی: کاخ رضا شاه از بناهایی است که در بین دیدنیهای گچسر ثبت آثار ملی رسیده است. در بنا در سال 1381 در لیست آثار ملی ثبت شده است. این کاخ در زمان احداث تونل کندوان ساخته شده است تا رضا شاه با سکونت در این مکان شخصا بر عملیات ساخت این تونل نظارت داشته باشد.
کوره های گچ پزی: از دیگر بخش های تاریخی و دیدنیهای گچسر می توان به کوره های گچ پزی اشاره کرد که قدمت آنها به زمان قاجار مربوط می شود. این کوره ها در قسمت جنوبی روستا به چشم می خورند. سازه ی این کوره ها از یک استوانه تشکیل شده است که سنگ گچ در داخ آن قرار می گرفته است ودر آن زمان توسط هیزم به درجه حرارت بسیار بالایی نیز می رسیده است.
تفریح در روستای گچسر چالوس
از تفریحاتی که می توان در این روستای زیبا انجام داد گشت و گذار در طبیعت دیدنی گچسر است. گذرداندن وقت در طبیعت زیبای گچسر می تواند خاطرات بسیار خوبی را برای شما رقم بزند. از دیگر تفریحاتی که خاطره خوبی را در بازدید از گچسر برای شما رقم می زند پیک نیک در طبیعت دیدنی این منطقه است که می تواند به خوبی حال و هوای شما را عوض کند. اگر اهل عکاسی باشید گچسر دارای مناطق بسیار زیبایی برای عکاسی می باشد. عکس هایی که می توانند خاطرات خوبی را از سفر به این منطقه در خاطر شما نگه دارند.
زیبایی های دیدنی روستای گچسر چالوس
در اطراف گچسر دیدنی هایی هست که هر گردشگری باید از آنها دیدن کند که از زیباترین آنها می توان به باغ لاله ها اشاره کرد. این مجموعه که دارای یک هکتار وسعت می باشد دارای گونه های بسیار زیبایی از گل های لاله می باشد. این باغ گل زیبا و جذاب در اطراف روستای گرماب و گچسر قرار دارد. تنوع بسیار زیادی در گونه های این گل ها مانند گل های حاشیه دار، فنجانی، پر گلبرگ و... در انواع رنگ ها دیده می شود. این با که برای اولین بار در سال1360 شروع به کار کرد هم اکنون به یکی از مقاصد گردشگری برای بازدید کنندگان از گچسر تبدیل شده است.این باغ هر ساله در اردیبهشت ماه به مدت دو هفته برای بازدید عموم بازگشایی می شود. پیست دیزین از دیگر نقاطی است که به گردشگرانی که از این منطقه دیدن می کنند پیشنهاد می شود از آن بازدید کنند. این پیست که در فاصله حدود 12 کیلومتری این روستا قرار دارد به عنوان اولین پیست اسکی بین المللی ایران شناخته می شود. این پیست دارای تاییدیه رسما فدراسیون بین المللی برای برگزاری مسابقات رسمی است. این پیست امروزه یکی از مهم ترین پیست ها در سطح کشور و حتی خاور میانه محسوب می شود. این پیست با دارا بودن امکانات متنوعی مانند رستوران و انواع پیست های اسکی در فصول مختلف سال میزبان دوست داران این ورزش می باشد.
سوغات و غذای محلی روستای گچسر چالوس
در گچسر انواع میوه ها مانند سیب، گیلاس، آلبالو و... دیده می شود فراورده های دامی نیز به وفور در این روستا به چشم می خورد. ماست، پنیر، کره و... نیز می توانند گزینه های بسیار مناسبی به عنوان سوغات باشند. از غذاهای رایج گچسر می توان آب گوشت، آش و حلوا را نام برد.
ویژگی های معماری روستای گچسر چالوس
گچسر به این علت که در بافتی کوهستانی ساخته شده است دارای فشردگی می باشد و خانه ها با فاصله کم و به صورت متمرکز در روستا قرار گرفته اند و ظاهر خانه ها نیز رابطه مستقیمی با معیشت ساکنان آنها دارد. در ساخت خانه هایی که دارای قدمت بیشتری هستند از مصالحی مانند لاشه سنگ، چوب، گل، گچ و... استفاده شده است و همین موضوع باعث شده روستا دارای ظاهری بسیار ساده و دلنشین باشد. قسمت چشم گیری از گچسر به صورت پلکانی ساخته شده است و دارای راه های باریک و پر پیچ و خم می باشد. بسیاری از این خانه ها با پله به یکدیگر راه دارند و بعضی مسیرها دارای شیب تندی هستند.
مردم روستای گچسر چالوس
در سال 75 طبق سرشماری های انجام شده این روستا دارای 198 نفر جمعیت بوده است که در سال 85 به 1000 نفر رسیده است. به طور کلی این روستا دارای جمعیت ثابتی نمی باشد و در فصل های بهار وتابستان دارای جمعیت بیشتر و در فصل پاییز و زمستان دارای جمعیت کمتری است و این موضوع به علت جابجایی اهالی این روستا در طول سال می باشد. اهالی گچسر با دو زبان فارسی و گیلکی تکلم می کنند و مسلمان و شیعه هستند. بسیاری از اهالی این روستا به باغداری، دامداری سنتی، امور خدماتی و برخی نیز به تولید صنایع دستی مشغول هستند. گندم و جو و انواع میوه ها محصولاتی هستند که اهالی این روستا با کشت و فروش آنها کسب درآمد می کنند. مردم این روستا نیز دارای آداب و رسوم مشابه با سایر نقاط کشور دارند و در زمان محرم به عزاداری و در اعیاد به جشن می پردازند. در جشن های این روستا صدای آواز های محلی به زبان گیلکی نیز شنیده می شود.
آب هوای گچسر
این روستا در منطقه ای کوهستانی واقع شده است که از سطح دریا 2230 متر ارتفاع دارد. این آب و هوا باعث ایجاد زمستان هایی با ابرش زیاد و در نتیجه بهار و تابستانی با هوای مطلوب می شود.
بهترین زمان برای سفر به روستای گچسر چالوس
اگر قصد سفر به گچسر را داشته باشید بهتر است در جریان باشید که از اوایل فصل بهار تا اواخر تابستان بهترین زمان برای سفر به این روستای زیبا و دیدنی است. البته در فصل بهار همچنان سرمای زمستان در گچسر احساس می شود اما با نزدیک شدن به تابستان آب و هوا برای سفر به این روستا بسیار مناسب می شود. فصل تابستان گزینه بسیار مناسبی برای سفر به این روستا می باشد چرا که در این فصل می توانی از میوه های این روستا نیز استفاده کنید و از آب وهوای مطبوع و سرسبزی درختان نیز لذت ببرید. ظاهر گچسر در فصل پاییز پوشیده از برگ درختان می شود و مناظر زیبایی را به وجود می آورد اما فصل زمستان اصلا زمان مناسبی برای سفر به گچسر نمی باشد چرا که این منطقه دارای زمستان های سرد و پر بارش است.
اقامت در روستای گچسر چالوس و راه های دسترسی
در گچسر شما می توانید از ویلاهایی که به مسافران داده می شود استفاده کنید، البته ماندن در دل طبیعت نیز گزینه مناسبی برای اقامت در گچسر می باشد.
گچسر در استان البرز و 65 کیلومتری شهر کرج واقع شده است و برای رسیدن به این روستا می بایست از جاده ی زیبای چالوس عبور کنید تا به گچسر برسید.
ارسال نظر