تایید استفاده از واکسن روسی اسپوتنیک در مجارستان
«میکلوس کاسلر» وزیر منابع انسانی مجارستان یکشنبه خبر داد که مرکز خدمات بهداشت و درمان ملی، واکسن روسی اسپوتنیک برای مقابله با ویروس کرونا را به طور کامل مورد تایید قرار داده است.
«میکلوس کاسلر» وزیر منابع انسانی مجارستان یکشنبه خبر داد که مرکز خدمات بهداشت و درمان ملی، واکسن روسی اسپوتنیک برای مقابله با ویروس کرونا را به طور کامل مورد تایید قرار داده است.
کاسلر در صفحه شخصی خود در فیسبوک نوشت: «مرکز ملی خدمات بهداشت و درمان مطالعات رسمی ضروری درباره واکسن اسپوتنیک v را تکمیل و اعلام کرده که این واکسن مشخصات مورد نظر را داشته و برای استفاده انسانی مناسب است.
علاوه بر واکسن اسپوتنیک، مجارستان مجوز استفاده از سه واکسن دیگر فایزر، مودرنا و آسترازنکا در این کشور را صادر کرده است.
واکسن اسپوتنیک پیش از این توسط روسیه، بلاروس، امارات، آرژانتین، بولیوی، صربستان، الجزایر، فلسطین، ونزوئلا، پاراگوئه، ترکمنستان، ایران، جمهوری گینه، تونس و ارمنستان مورد تایید قرار گرفته است.
روسیه در تاریخ 11 آگوست 2020 (21 مرداد 1399) از دستیابی به واکسن مقابله با ویروس کرونا با نام اسپوتنیک خبر داد. اسپوتنیک که نخستین واکسن مقابله با ویروس کرونا است توسط مرکز اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی ملی گامالیا در وزارت بهداشت روسیه فراهم شده است.
واکسن اسپوتنیک دو ماه است که تزریق آن در کشورهای متعدد در سرتاسر جهان آغاز شده است.
موسسه گامالیا در دسامبر گذشته اعلام کرد واکسن مذکور دارای ۹۱.۴ درصد اثربخشی در برابر ویروس کرونا است. از جمله کشورهایی که این واکسن به طور گسترده در آنها توزیع شده میتوان به آرژانتین، بلاروس، امارات و چین اشاره کرد. مجارستان نیز بهعنوان اولین کشور عضو اتحادیه اروپا، اخیرا برای دریافت این واکسن با روسیه قرار داد امضا کرده و آلمان نیز اعلام کرده بعد از تایید اداره بهداشت اتحادیه اروپا، برای تولید مشترک واکسن اسپوتنیک و استفاده از آن اقدام خواهد کرد. آنگلا مرکل تأکید کرده این کشور در فرایند دریافت مجوز اتحادیه اروپا به روسیه کمک خواهد کرد.
مزیت مهم این واکسن آن است که نیازی به نگهداری در دمای پایین ندارد و تنها باید آن را در یخچالهای عادی نگهداری کرد.
در هفتم شهریور ماه آزمایش مرحله سوم این واکسن بر روی تعداد گستردهای از داوطلبان در روسیه آغاز شد. در هفدهم اکتبر آزمایش این واکسن بر روی داوطلبان در هند نیز آغاز شد. در ۱۱ نوامبر مقامات روس از شواهدی خبر دادند که نشان میداد واکسن یادشده مؤثر است، زیرا از میان تعداد زیاد داوطلبان تزریق واکسن اسپوتنیک وی تنها ۲۰ نفر به کرونا مبتلا شده بودند و بر این اساس کارایی واکسن یادشده ۹۲ درصد اعلام شد.
ارسال نظر