گروه‌های فلسطینی اظهارات « آنتونی بلینکن » وزیر خارجه پیشنهادی « جو بایدن » در خصوص اینکه آمریکا همچنان «قدس اشغالی» را پایتخت رژیم صهیونیستی می‌داند و حاضر به انتقال سفارت به تل آویو نیست را محکوم کردند.

به نوشته عربی‌۲۱، «شیخ عکرمه صبری» خطیب مسجدالاقصی و رئیس هیأت عالی اسلامی بیت‌المقدس، در این باره گفت که این اظهارات نشان از استراتژی ثابت آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی است  و انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی مصوبه کنگره آمریکا از قدیم‌الایام بود که در دوره دونالد ترامپ اجرایی شد.

او افزود: «حمایت آمریکا از اسرائیل ادامه خواهد داشت و تنها تفاوت دولت ترامپ و رئیس‌جمهور جدید در برخی روش‌هاست، اما راهبرد اصلی آمریکا در قبال اسرائیل و کشورهای عربی ثابت و تغییر ناپذیر است. بنابراین شنیدن چنین سخنانی عجیب نیست.»

عکرمه صبری تأکید کرد که هرگونه امید واهی به رئیس‌جمهور جدید آمریکا اشتباه است، چرا که با تغییر افراد، استراتژی‌ها تغییری نخواهد کرد.

این روحانی فلسطینی سپس گفت که کشورهای عربی صرفا باید به خودشان اعتماد کنند، چرا که تعداد مسلمانان در جهان بیش از یک میلیارد نفر است و هرگونه وابستگی به غیر خود محکوم به شکست است.

 خطیب مسجدالاقصی خطاب به بایدن گفت: «ما به اراده و تصمیم خداوند در قدس هستیم و حضور ما در قدس یک تصمیم الهی است و وابسته به سازمان ملل یا شورای امنیت نیست و به آمریکا می‌گوییم که قدس ما تغییر نخواهد کرد و این آمریکاست که باید سیاستش را تغییر دهد.»

حماس

«حازم قاسم» سخنگوی جنبش حماس نیز در واکنش به سخنان آنتونی بلینکن، این اظهارات را خلاف قانون و قطعنامه‌های بین‌المللی دانست و گفت که پایتختی قدس حق ثابت و مسلم فلسطینی‌هاست و هرگونه اظهاراتی خلاف این توهین به تمامی ملت و حکومت‌های عربی است.

او افزود: «این اظهارات بار دیگر نشان از شکست هرگونه وابستگی به دولت‌های آمریکایی و شکست این باور که آن‌ها در کنار حقوق مردم فلسطین هستند، است و از این و صرفا باید به قدرت مردم خویش برای استیفای حقوقشان از طریق مبارزه و استراتژی واحد تکیه کرد.»

جهاد اسلامی

«داوود شهاب» سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز اظهارات وزیر خارجه پیشنهادی جو بایدن را یک سیلی بر صورت تمامی کسانی دانست که به دولت آمریکا امید بسته‌اند.

او تأکید کرد که سخنان بلینکن نشان از اصرار آمریکا به حمایت از دشمن صهیونیستی و قلب واقعیت دارد و همگی باید این موضوع را درک کنند که آمریکا هیچ زمانی تغییر نخواهد کرد و این فلسطینی‌ها هستند که باید با مبارزه و تلاش بلند مدت از دست اشغالگری خلاصی یابند.

جنبش فتح

«عبدالله عبدالله» از رهبران جنبس فتح و معاون مسئول روابط خارجی این جنبش نیز گفت که انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت‌المقدس تصمیم کنگره در سال ۱۹۹۵ بود و دونالد ترامپ آن را اجرا کرد.

او افزود: «رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌تواند تصمیم کنگره را لغو کند، اما ممکن است مقر سفارت را به قدس غربی منتقل کند و در قدس شرقی برای تعامل با فلسطینی‌ها کنسولگری باز کند.»

عبدالله از دولت بایدن خواست تا قدس شرقی را به عنوان سرزمین اشغالی و پایتخت فلسطین به رسمیت بشناسد و تأکید کرد که اقدام ترامپ برای شناسایی قدس به عنوان پایتخت ابدی رژیم صهیونیستی  موجب خشم بالای فلسطینی‌ها و جهان عرب شد.

آمریکا مراسم انتقال سفارت خود از تل‌آویو به قدس اشغالی را روز ۱۴ می سال ۲۰۱۸ برگزار کرد. در این روز دست‌کم ۶۰ فلسطینی توسط نیروهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.