«میچ مک‌کانل» رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنای آمریکا پنجشنبه شب گفت، «ایمی کانی بارت» گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای دیوان عالی این کشور از رأی کافی برخوردار است.

به نوشته روزنامه «گاردین»، مک‌کانل گفت: «آراء به نفع ما هستند. روز جمعه بیست‌وسوم [اکتبر] به همراه او (بارت) به صحن می‌رویم و کار را ادامه می‌دهیم تا به سرانجام برسد».

در حال حاضر در مجلس سنای آمریکا، ۵۳ سناتور جمهوری‌خواه بوده، ۴۵ سناتور دموکرات هستند و ۲ سناتور نیز خود را مستقل می‌دانند. از میان سناتورهای جمهوری‌خواه، به‌جز دو سناتور ایالت‌های «مِین» و «آلاسکا» همگی از بارت اعلام حمایت کرده‌اند.

بارت از روز دوشنبه به مدت چهار روز در جلسات استماع سنا حاضر شد تا به سوالات سناتورها پاسخ داده و از خود دفاع کند. با این حال به گفته سناتورهای دموکرات منتقد بارت، او از پاسخ دادن به بسیاری از سوالات کلیدی سر باز زده است.

اعتراض دیگر دموکرات‌ها این است که تصمیم‌گیری درباره پست خالی شده در دیوان عالی باید به بعد از انتخابات ریاست جمهوری که سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار می‌شود، موکول شود.

«کامالا هریس» سناتور آمریکایی و معاون نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری این کشور ضمن بیان اینکه از اظهارات بارت قانع نشده است گفت:‌ «جمهوری‌خواهان در تلاشند این نامزد را در سریع‌ترین زمان ممکن تأیید کنند زیرا می‌خواهند تا قبل از تاریخ ۱۰ نوامبر یک قاضی بیشتر داشته باشند و بتوانند طرح مراقبت مقرون به صرفه را به کل لغو کنند».

ترامپ بیست و هفتم سپتامبر (۶ مهر)، بارِت را به عنوان نامزد جانشینی «راث بیدر گینسبرگ» قاضی متوفی در دیوان عالی آمریکا معرفی کرد.

با این حال نتایج نظر‌سنجی مشترک «ای‌بی‌سی نیوز» و روزنامه «واشنگتن پست» نشان می‌دهد که اکثر رأی‌دهندگان ثبت نام کرده در آمریکا معتقدند که پست خالی این نهاد حقوقی را باید پیروز انتخابات سوم نوامبر پر کند.

گفته می‌شود دلیل اینکه ترامپ اصرار دارد گزینه مورد نظر خودش را تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری وارد دیوان عالی کند این است که در صورت باخت در انتخابات و مطرح کردن ادعای تقلب، اگر کار به دیوان عالی کشید، این نهاد به نفع او رأی صادر کند.

دیوان عالی آمریکا بالاترین مرجع حل اختلاف در آمریکاست و تصمیم‌گیری نهایی در موارد بروز اختلاف بین دولت و کنگره نیز بر عهده این نهاد است. 

عضویت در هیات قضات دیوان عالی آمریکا مادام‌العمر است و تغییر در ترکیب این هیئت می‌تواند سال‌ها بر وضعیت موازنه قوا در این کشور اثرگذار باشد.

دیوان عالی آمریکا هشت قاضی و یک رئیس دارد. هرچند که هریک از این ۹ نفر، آرایی برابر دارند، اما در عمل پس از رئیس که از سوی رئیس‌جمهور منصوب می‌شود، قاضی ارشد، که بیشترین سابقه را در میان قضات دیوان عالی دارد، دارای بالاترین نفوذ است.