هاآرتص: مردم بحرین اشتیاقی به رابطه با اسرائیل ندارند
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در یادداشتی با اشاره به توافقات اخیر بحرین با رژیم صهیونیستی گزارش کرد حاکمان بحرین برای برقراری روابط نزدیک با اسرائیل اشتیاق دارند و مردم بحرین چنین احساسی ندارند.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در یادداشتی با اشاره به توافقات اخیر بحرین با رژیم صهیونیستی گزارش کرد حاکمان بحرین برای برقراری روابط نزدیک با اسرائیل اشتیاق دارند و مردم بحرین چنین احساسی ندارند.
در مقدمه این گزارش آمده است که بسیاری معتقدند که توافق میان بحرین و رژیم صهیونیستی این حقیقت را نشان داده است که بحرین که کشور کوچکی است، در میان دیگر گروههای متنوع اجتماع خود، گروه کوچک یهودیان را نیز به حساب آورده و در نظر گرفته است و بسیاری از این قضیه استنباط کردهاند که بحرین کشوری بردبار در مقابل قومیتها و یک جامعه فراگیر است اما در حقیقت این قضیه صحت ندارد.
هاآرتص سپس توضیح داد که بحرین سابقه طولانی در تنوع قومیتی دارد و برای بازدیدکنندگان یک مکان دوستانه و بردبار در برابر قومیتها به نظر میرسد اما این در حالی است که بحرین کشوری سرکوبگر است که در یک دهه گذشته تمامی احزاب مخالف یا تحریم یا زندانی شدهاند و بسیاری از مخالفان تحت شکنجه و تبعید قرار گرفتهاند یا تابعیت آنها لغو شده است.
بر اساس این گزارش، در خصوص بردباری دولت بحرین در مقابل قومیتهای مختلف این کشور میتوان به این قضیه اشاره کرد که علیرغم آنکه اکثریت جمعیت این کشور شیعه هستند، دولت حاکم که سنی است با شیعیان بحرینی همچون شهروند درجه دو برخورد میکند و با این وجود سنیها نیز چندان وضعیت مناسبی ندارند و قدرت و ثروت تنها در دستان خاندان حاکم است و دولت بحرین مخالفان سنی و شیعه را به صورت مشابه سرکوب میکند.
هاآرتص با اشاره به این موارد ادامه داد که توهین به یک دولت دوست در بحرین به عنوان یک جرم تلقی میشود و شهروندان این کشور به دلایلی چون انتقاد از مداخله عربستان در یمن زندانی شدهاند و در نتیجه در صورتیکه از عادیسازی روابط با اسرائیل انتقاد میکردند، با مجازات روبرو بودند.
با این وجود بسیاری از مردم بحرین در شبکههای اجتماعی از هشتگ «مردم بحرین علیه عادیسازی» از فلسطینیان حمایت کردند.
طبق این گزارش، این روزها، بسیاری از گروههای مخالف شیعیان با فلسطینیان ابراز همدردی کردهاند زیرا شاهدند که همچون فلسطینیان در جدال با نظام تبعیض قومیتی برای به دست آوردن حقوق خود درگیرند و یکی از فعالان بحرینی به یادداشتنویس هاآرتص گفته است که شیعیان بحرین «احساسی شبیه به فلسطینیان دارند».
این گزارش ادامه داد که حتی جمعیت سنی بحرین نیز سابقه طولانی همبستگی با فلسطینیان دارند و در بسیاری نظرسنجیها علیرغم آنکه مخالفت خود را با توافق امارات و رژیم صهیونیستی اعلام کرده بودند اما مجبور شدند پس از توافق بحرین با اسرائیل، سکوت پیشه کنند.
علیرغم سیاستهای سرکوبگرانه دولت بحرین، آنطور که در این یادداشت آمده است، ۱۷ گروه جامعه مدنی بحرین با صدور بیانیهای مخالفت خود را با توافق عادیسازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی اعلام کردند و این توافق را در تضاد با رضایت عمومی مردم این کشور و حتی قوانین خود پادشاهی بحرین که عادیسازی روابط با اسرائیل را جرم تلقی میکرد، توصیف کردند و اعلام کردند که مردم بحرین تا زمانیکه فلسطینیان استقلال خود را به دست آورند، در کنار آنها خواهند ایستاد.
بنا بر گزارش هاآرتص، محاسبات دولت بحرین در توافق با رژیم صهیونیستی تحت تأثیر منافع امارات عربی متحده بوده است که یکی از کمککنندگان مهم به بحرین محسوب میشد و تمایلی نداشت که تنها کشوری باشد که با اسرائیل توافق میکند و به همین دلیل منتقدان این توافق در بحرین نگران هستند که دولت آنها بیش از آنکه به فکر نظر عمومی مردم بحرین باشد به دنبال جلب حمایت آمریکا باشند.
بنا بر گزارش هاآرتص، بسیاری از مردم بحرین نگران هستند که افزایش همکاری میان بحرین و امارات و رژیم صهیونیستی توانمندی دولتهای حاشیه خلیجفارس برای افزایش روشهای سرکوب مخالفان را تشدید بخشد و این در حالی است که دولت ترامپ تمایل چندانی به مسئله حقوق بشر در کشورهای حاشیه خلیج فارس ندارد.
هاآرتص سپس در بخشی از گزارش خود نوشت، برخی از فعالان بحرینی معتقدند که عادیسازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی تنها به واسطه از بین رفتن و کاهش قدرت گروههای مخالف این کشور، جامعه مدنی و آزادی نسبی بیان امکانپذیر شده است و مهمترین عوامل ناامنی و ناآرامی در بحرین از عدم وجود حقوقهای مدنی و سیاسی ناشی میشود.
این رسانه صهیونیستی در پایان با اشاره به تمامی این موارد نتیجهگیری کرد، در حالیکه رژیم صهیونیستی و امارات عربی متحده، «برنامه راهبردی» جدیدی را برای منطقه آغاز میکنند و در حالیکه بحرین به دنبال تعمیق روابط با هر دو آنها است، اگر تصور کنیم که تأمین امنیت فقط از طریق مبارزه با تهدیدهای خارجی ایران و داعش مربوط میشود و موضوعات آشکار داخلی چون حقوق، عدالت و قراردادهای اجتماعی میان دولتهای خلیج فارس و مردم تحت کنترل آنها را در نظر نگیریم، مرتکب اشتباه شدهایم. بردباری و اغماض در داخل کشور، اساس بسیار معتبرتری برای صلح واقعی بین این افراد خواهد بود.
چندی پیش، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی طی مراسمی در کاخ سفید با حضور «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و وزرای خارجه بحرین و امارات بیانیه عادیسازی روابط با این دو کشور غرب آسیایی را امضا کرد.
«کِلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز با بیان اینکه طی چند روز آینده احتمال اعلام توافق سازش کشورهای دیگری با رژیم صهیونیستی وجود دارد، تلویحا این روند را اقدامی در تقابل با ایران توصیف کرد.
ارسال نظر