آمریکا در محاصره آتش!
آشفتگی میان نظامیان و سیاستمداران آمریکایی ( به علت رفتارها و مواضع خاص ترامپ) به نقطه اوج خود رسیده است.
آشفتگی میان نظامیان و سیاستمداران آمریکایی ( به علت رفتارها و مواضع خاص ترامپ) به نقطه اوج خود رسیده است. چنانچه رادیو فرانسه گزارش داده ، یک گروه دوحزبی(دموکرات و جمهوریخواه) نزدیک به ۵۰۰ مقام امنیت ملی سابق شامل غیرنظامیان و افسران ارشد سابق ایالاتمتحده در نامهای خطاب به شهروندان آمریکایی از نامزدی جو بایدن، نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آینده حمایت کردهاند و گفتهاند «رئیسجمهور فعلی” از پس مسئولیتهای بزرگ این سمت برنمیآید و نمیتواند با چالشهای بزرگ و کوچک روبه رو شود».
امضاکنندگان این نامه ازجمله ۲۲ ژنرال چهار ستاره بازنشسته ارتش آمریکا و تعداد زیادی از جمهوری خواهان ارشد نظیر مایکل هایدن، مدیر سابق سیا و شان اوکیف وزیر سابق نیروی دریایی هستند.این مقامهای جمهوریخواه که بسیاری از آنها بخشی از ۷۰ مقام امنیت ملی سابق هستند که ماه گذشته تأییدیه جداگانهای در حمایت از بایدن به امضا رساندند، هم در دوران ترامپ خدمت کردند و هم جزو مقامهای دوره جورج بوش پدر و پسر و رونالد ریگان بودند.ازجمله نظامیان ارشد امضاکننده این نامه، نام ژنرال بازنشسته نیروی هوایی «پل سلوا» به چشم میخورد که سال گذشته از سمت معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا کنارهگیری کرد. او در هنگام خدمت دومین مقام ارشد نظامی پنتاگون بود.دیگری معاون دریادار سابق، مایکل فرانکن است که در سال ٢۰۱۷ بازنشسته شد.
ژنرال پیتر چیارلی نیز در بین امضاکنندگان این نامه است. او قبل از بازنشستگی در سال ٢٠۱٢ دومین مقام برجسته نظامی ایالاتمتحده بوده است.چیارلی، در مصاحبهای با «انپیآر» (رادیو ملی دولتی)آمریکا گفت که او تاکنون هیچگاه درگیر سیاست نبوده است.وی با اشاره به «حملات رئیسجمهوری کنونی به مؤسسات» و «عدم رهبری بهینه وی» ، به ویژه در مورد پاسخ شایسته به اپیدمی کرونا، گفت: من معتقدم دولت کنونی تهدیدی واقعی برای جمهوری است.چیارلی همچنین گفت: سیاسی کردن استفاده از ماسک برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا توسط رئیسجمهوری کنونی واقعاً او را بیمار کرده است.
ازجمله مقامهای غیرنظامی دیگر که این نامه را امضا کردهاند میتوان به: ریچارد آرمیتاژ، معاون وزیر امور خارجه سابق ، که زیر نظر جورج دبلیو بوش خدمت میکرد، سوزان رایس، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا، مادلین آلبرایت، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا و میشل فلورنوی، مقام ارشد سابق پنتاگون اشاره کرد.
امضاکنندگان این نامه همچنین گفتهاند، دونالد ترامپ از مسئولیتها شانه خالی میکند و اجازه داده تا توافقهایی مانند تغییرات آب و هوایی ناکام بماند و برنامه هستهای کره شمالی حل نشده ادامه یابد. ترامپ همچنین «تسلیم یک دشمن روس شده که برای سر سربازان آمریکایی[ در افغانستان] جایزه تعیین کرده است.»
بحران تمامعیار در آمریکا
نامه اخیر نظامیان و سیاستمداران ارشد آمریکایی ، بهوضوح بیانگر بحران تمامعیاری است که در این کشور رخ داده است. بدون شک با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر( آبان ماه ) ، نهتنها این بحران فروکش نخواهد کرد، بلکه شاهد تشدید آن خواهیم بود. در چنین شرایطی واشنگتن به بازندهای تمامعیار در معادلات داخلی و بینالمللی تبدیل خواهد شد. بیدلیل نیست که بسیاری از تحلیلگران حوزه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی از بروز شورش و بحرانی گسترده و دامنهدار در ایالاتمتحده( پس از انتخابات ریاست جمهوری) خبر میدهند!
ارسال نظر