سفیر آمریکا:
شاید نیروهای آمریکایی کمتر از سه سال در عراق باشند
«ماتیو تولر» سفیر آمریکا در بغداد در اظهاراتی تلویزیونی به موضوع روابط بغداد-واشنگتن و زمان احتمالی پایان اشغالگری کشورش در عراق پرداخت.
«ماتیو تولر» سفیر آمریکا در بغداد در اظهاراتی تلویزیونی به موضوع روابط بغداد-واشنگتن و زمان احتمالی پایان اشغالگری کشورش در عراق پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری بغداد الیوم، تولر در ابتدای سخنانش، عراق را از دیدگاه آمریکا، کشوری بسیار مهم در خاورمیانه خواند و گفت: «عراق میتواند در امنیت منطقه و تقویت آن شریک باشد و حتی میتواند یک قدرت مثبت برای حل اختلافات در منطقه باشد».
وی در ادامه مدعی تلاش آمریکا برای کمک به عراقیها در برخورداری از دولتی قوی و حاکمیت قانون شد و افزود: «در جریان سفر اخیر مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق به واشنگتن، عراق پنج توافقنامه با شرکتهای آمریکایی به خصوص در حوزه انرژی به و ایجاد فرصتهای شغلی برای عراقیها به امضا رساند».
سفیر آمریکا گفت: «این شرکتها در حوزه انرژی و دیگر حوزهها کار خواهند کرد تا وضعیت برق عراق و فرصت شغلی برای مردم این کشور بهبود یابد، به خصوص که عراق از منابع بزرگ انرژی برخوردار است و خوب است که شرکتهای آمریکایی برای کار و تامین سرمایه گذاریهای موفق تلاش میکنند».
سفیر آمریکا با بیان اینکه اختلاف کشورش با ایران بر روابط واشنگتن-بغداد تاثیری ندارد، مدعی شد: «آمریکا از رابطه خوب میان ایران و عراق حمایت میکند، مشروط به اینکه ایران به حاکمیت و ثبات عراق احترام گذارد، کما اینکه کشورمان از هر گونه دولت قوی و قدرتمند برای مقابله با هر تلاش خارجی که درصدد اعمال نفوذ غیرقانونی در عراق باشد، حمایت میکند، زیرا عراق و منطقه نگران دخالتهای منطقهای هستند».
سفیر آمریکا از آمادگی « دونالد ترامپ » رئیس جمهور این کشور برای ورود به گفتوگو با ایران و حل اختلافات فیمابین گفت و افزود: «هر دولتی در آمریکا روی کار آید چه دموکرات چه جمهوریخواه، مخالف دخالتهای ایران در عراق باقی خواهد ماند».
وی در ادامه ادعاهای خود گفت: «تعهد ما به عراق با تغییر دولت آمریکا تغییر نخواهد کرد و سفارت آمریکا در عراق حضور دارد تا با دولت آن در همه سطوح همکاری کند».
سفیر آمریکا درباره دیدار اخیر الکاظمی با شاه اردن و رئیس جمهور مصر گفت: «آمریکا معتقد است که این نشست سه جانبه زمینه تبدیل شدن عراق به یک کشور مهم منطقه را فراهم میکند».
سفیر آمریکا درباره موضوع حملات مکرر به سفارت آمریکا، منطقه دیپلماتیک الخضراء بغداد و فرودگاه بغداد و پادگانهای آمریکا، مدعی شد این حملات در راستای تلاش برای نابودی اقتدار دولت عراق است و افزود: «الکاظمی تصمیم خود را برای تقویت حاکمیت قانون جزم کرده است و آمریکا هم قصد حضور دراز مدت در عراق ندارد و فقط برای بالا بردن سطح توان نیروهای عراقی در مبارزه با تروریسم باقی مانده است».
وی با اشاره به اینکه آمریکا هیچ اظهار نظر رسمی درباره باقی گذاشتن نیروهایش برای مدت سه سال در عراق نداشته است، گفت: «باقی ماندن ما در عراق با رسیدن نیروهای عراقی به مرحله نهایی آمادگی و جنگ علیه داعش است، این امر شاید سه سال و چه بسا خیلی کمتر از این طول بکشد».
سفیر آمریکا درباره مصوبه پارلمان عراق مبنی بر لزوم اخراج نظامیان بیگانه مدعی شد: «آمریکا به تصمیم پاپارلمان عراق احترام میگذارد و معتقد است که هر گونه تصمیمی باید با منافع عراق و میزان نیاز به حضور آمریکا مرتبط باشد و معتقدیم شرایط مناسب زمانی مهیاست که به مرحله پایان خطر داعش برسیم».
« مصطفی الکاظمی » نخست وزیر عراق که چند روز پیش به واشنگتن سفر کرده بود به نقل از رئیس جمهور آمریکا خبر داده بود که نیروهای آمریکایی طی سه سال آتی، از عراق خارج خواهند شد و آنان در پی استقرار نیروهای خود در خارج از عراق هستند.
موضوع اخراج نیروهای آمریکا از عراق بعد از آن جدی و تبدیل به خواسته پارلمان این کشور و یک قانون مصوب شد که ارتش تروریستی آمریکا، شماری از نیروهای الحشد الشعبی و ارتش عراق را در غرب این کشور هدف قرار داد و بعد از آن در اقدامی جنایتکارانه، شهید سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به همراه «ابومهدی المهندس»، معاون رئیس سازمان الحشد الشعبی و نیروهای مرتبط به این سازمان در تاریخ ۱۳ دی ماه گذشته به شهادت رساند.
ارسال نظر