به گزارش پارس نیوز، 

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، به آمریکا درخصوص حضور نظامی و اقدامات تحریک‌آمیز این کشور در مناطق مورد مناقشه در دریای جنوبی چین هشدار داد.

سخنگوی ناوگان دریایی آمریکا در اقیانوس آرام اواخر ماه گذشته میلادی (سپتامبر) با اشاره به رهگیری ناو یو‌اس‌اس دیکیتر آمریکا توسط یک ناوشکن چینی در دریای جنوبی چین، اعلام کرده بود اینگونه اقدامات چین مانع از گشت زنی نیروی دریایی آمریکا در این منطقه نخواهد شد.

جان ریچاردسون، فرمانده عملیات نیروی دریایی آمریکا، در این باره مدعی شده بود: ما به گسترش عملیات دریانوردی خود ادامه خواهیم داد. ما ده ها فقره از این عملیات را در سراسر جهان برای روشن کردن مواضع‌مان در قبال ادعاهای نامشروع انجام می دهیم.

وزیر امور خارجه چین نیز در پاسخ به این ادعاهای ریچارسون تصریح کرد برخی از کشورهایی که به منطقه تعلق ندارند، با حضور نظامی خود باعث افزایش تنش ها در آب های مورد مناقشه می شوند. وانگ یی افزود: چین، فیلیپین و دیگر کشورهای حوزه دریای جنوبی چین باید برای جلوگیری از تنش ها و دخالت های خارجی در این دریا و حفظ صلح و آرامش در منطقه همکاری کنند.

وزیر خارجه چین همچنین از آمادگی پکن برای ایجاد ساز و کارهایی به منظور افزایش ارتباطات میان کشورهای حوزه دریای جنوبی چین و مدیریت به موقع شرایط اضطراری خبر داد. وی افزود چنین ساز و کارهایی می تواند از قضاوت های اشتباه و عجولانه، وقوع حوادث غیرمترقبه و در نهایت دخالت کشورهای خارج از منطقه (آمریکا) پیشگیری کند.

اوایل مهرماه، یک فروند ناوشکن آمریکایی به جزایری که چین ادعای مالکیت آن‌ها را دارد، نزدیک شد. هدف آمریکا از این اقدام تحریک آمیز در دریای جنوبی چین، فرستادن این پیام به پکن بود که واشنگتن این منطقه را جزئی از آب های بین المللی می داند.

تحریکات نظامی آمریکا در آب های مورد مناقشه در شرق آسیا در حالی صورت می گیرد که تنش های تجاری و سیاسی میان واشنگتن و پکن در ماه های اخیر روندی صعودی داشته است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به تازگی چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات میان دوره ای کنگره (که سال جاری میلادی برگزار می شود) متهم کرده است. چین نیز اعلام کرده است در حال همکاری با روسیه و اتحادیه اروپاست تا تحریم های آمریکا را علیه ایران تضعیف کند.