کره شمالی تجربه ناموفقی در مذاکره با آمریکا دارد
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد که کره شمالی تجربه ناموفقی در مذاکره با آمریکا دارد.
دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «مذاکره با آمریکا: تجربه ناموفق کرهشمالی» با بیان اینکه دولت ترامپ اخیرا از زمینهسازی برای برگزاری دور دوم گفتوگوهای رئیسجمهور آمریکا و رهبر کره شمالی سخن گفته به بررسی تجربه مذاکره با آمریکا پرداخته است.
این گزارش میافزاید، مذاکرات ترامپ و "کیمجونگاون" نه تنها مهمترین پرونده مذاکراتی دولت ترامپ، بلکه کلیدیترین روند جاری مذاکراتی در حوزه مسائل امنیت بینالملل نیز محسوب میشود. برای نخستین بار در 70 سال گذشته است که آمریکا و کره شمالی در سطح سران با یکدیگر مذاکرات فشردهای را در مورد یکی از بحرانهای پیچیده بینالمللی برگزار میکنند که ابعاد مختلفی، از رژیم منع اشاعه هستهای تا رقابت قدرتهای بزرگ و تا قطعنامههای شورای امنیت را در برمیگیرد. افزون بر این، مذاکرات با کرهشمالی از منظر شناخت شیوه مذاکراتی ترامپ نیز اهمیت دارد، شیوهای که با توجه به شخصیت خاص او به یک معما تبدیل شده است.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس تصریح میکند که تجربه مذاکرات کره شمالی و ایالات متحده از چند جهت میتواند برای ایران حائز اهمیت بوده و درسهایی به همراه داشته باشد. نخست آنکه ایران و کره شمالی از معدود بازیگرانی به شمار میآیند که با ایالات متحده روابطی ندارند و در عین حال رقابت استراتژیک با واشنگتن بر کلیت سیاست خارجی این کشورها و هویت بینالمللی آنها سایه انداخته است. دوم آنکه دو کشور در دهههای اخیر علیرغم پیشبرد نوعی از رقابت استراتژیک با آمریکا در دورههایی نیز با این کشور وارد مذاکره شده و به توافقاتی نیز دست یافتند. سوم اینکه در روند پس از توافق برجام و نیز پس از خروج آمریکا از آن و گفتوگوهای ترامپ با رهبر کره شمالی، دو کشور به درس گرفتن از تجربه یکدیگر و مدلهای مذاکراتی تشویق شدند که در تعامل با آمریکا برگزیدند.
ارسال نظر