به گزارش پارس نیوز، 

علی اسماعیل، مدیر شهرداری بصره به روزنامه الحیاة گفت: کارکنان این اداره درحال جمع‌آوری تایرهای به آتش کشیده شده و سیم‌های خاردار در مسیرهای تجمع معترضان در شهر هستند. به دلیل اینکه خودروها و دفاتر برخی احزاب به طور کامل به آتش کشیده و تخریب شده‌اند تلاش مضاعفی برای پاکسازی شهر لازم است. اداره آتش‌نشانی نیز برای مهار آتش‌سوزی‌ها مشغول پاکسازی مناطق مختلف است.

وزارت حمل و نقل نیز اعلام کرد که آماده است جایگزینی را برای ساختمان استانداری که چند بار به آتش‌ کشیده شده است، در نظر بگیرد.

کاظم الحماسی، وزیر حمل و نقل نیز گفت که این وزارتخانه برای مرمت ساختمان قبلی یا تعیین یک ساختمان جدید تلاش خواهد کرد و مقامات محلی ساختمانی را در یکی از محله‌های بصره به جای ساختمان کنونی مشخص خواهند کرد.

جبار اللعیبی، وزیر نفت عراق نیز به تمامی شرکت‌ها و تشکلات وابسته به این وزارتخانه دستور آغاز روند بازسازی ساختمان حشد شعبی و پاکسازی خیابان‌ها و بازسازی کامل ساختمان‌ها و املاک عمومی را داده است.

استان بصره طی روزهای گذشته شاهد تظاهرات گسترده مردم در اعتراض به کمبود خدمات بود. در جریان این تظاهرات 15 تن کشته و صدها تن نیز زخمی شدند. برخی تظاهرکنندگان نیز ساختمان‌های دولتی مثل دفتر استانداری، ساختمان‌های وابسته به شهرداری‌، مرکز حشد شعبی، ساختمان کنسولگری ایران و تمامی دفاتر احزاب اصلی شیعه و جنبش‌های سیاسی در بصره را به آتش کشیدند.

احمد عبدالحسین، عضو شورای استانداری بصره نیز گفت که اعضای این شورای فعالیت‌شان را ازسر خواهند گرفت و در سالن‌های دیگر در داخل ساختمان‌های دولتی که آسیب ندیده‌اند نشست‌هایشان را برگزار خواهند کرد.

وی گفت: دستگاه‌های امنیتی نیز تحقیقاتی را با حضور در محل حادثه آغاز کرده‌اند تا عاملان به آتش کشیدن ساختمان‌های دولتی را شناسایی کنند.

رهبران جنبش اعتراضی در بصره تصمیم گرفته‌اند تظاهرات‌شان برای برکناری فرماندهان امنیتی و حل بحران آلودگی آب و نبود خدمات و فرصت شغلی را کمی به تعویق بیندازند.

ابوحیدر الحمدانی یکی از این رهبران گفت: تظاهرات بصره هرگز به پایان نخواهد رسید. ما اکنون در مرحله دادن فرصت به دولت مرکزی و مقامات محلی برای برکناری رهبران امنیتی و بقیه خواسته‌هایمان هستیم اما تظاهرات بعدا دوباره ازسرگرفته خواهد شد.

52310