معترضان یونانی با پلیس درگیر شدند
همزمان با سخنرانی نخست وزیر یونان، معترضان به توافق برای تغییر نام مقدونیه با پلیس درگیر شدند.
به نقل از یورونیوز، در پی سفر «آلکسیس سیپراس» نخست وزیر یونان به شهر «تسالونیک» در شمال این کشور، منتقدان به سیاست های دولت در برابر مقدونیه تظاهرات اعتراض آمیزی برگزار کردند.
هزاران نفر از ساکنان تسالونیک در اعتراض به طرح توافق درباره نام کشور مقدونیه و همچنین در مخالفت با سیاست های اقتصادی کشورشان همزمان با بازدید نخست وزیر یونان از نمایشگاه بین المللی تسالونیکی (TIF) دست به تظاهرات زدند.
بر اساس اعلام حبرگزاری اسپوتنیک، در جریان درگیری های مذکور ۱۵ پلیس زخمی شده و ۸ معترض نیز بازداشت شدند.
معترضان حین سخنرانی«آلکسیس سیپراس» مخالفت خود را به توافق میان آتن و اسکوپیه در زمینه اختلافاتی که یک دهه درباره نام مقدونیه وجود داشت، ابراز کردند.
این درحالیست که ۲۷ خرداد ماه سال جاری خبرگزاری فرانسه با انتشار تصاویری از بروز درگیری های شدید میان پلیس با یونانیانی که به امضای توافق تغییر نام مقدونیه میان سران یونان با این کشور معترض هستند؛ خبر داد.
در نیمه خرداد ماه سال جاری، مقدونیه با هدف پایان دادن به تنش های ۲۷ ساله میان این کشور و یونان با تغییر نام خود موافقت کرده و آن را به «جمهوری مقدونیه شمالی» تغییر داد.
پیشتر این کشور با نام «مقدونیه یوگسلاوی سابق» شناخته می شد؛ اما برخی از گروه های یونانی با این نام مخالف بودند و در مذاکراتی که میان یونان و مقدونیه در جریان بود اختلافاتی ایجاد شده و اعتراضاتی در یونان برپا شده بود.
گفتنی است «فیلیپ دوم» ازسال ۳۲۶ قبل از میلاد در شهر تسالونیک واقع در شمال یونان با عنوان پایتخت مقدونیه حکومت می کرده است و بعد از مرگ در سال ۳۲۶ قبل از میلاد اسکندر فرزند وی قدرت را بدست گرفت و به شهرهای یونان که در قالب ۱۰ کشور به صورت دموکراسی اداره می شدند حمله کرد و پس از تصرف شهرها- دولت ها و نهایتاً تصرف آتن، شهروندان این شهرها- دولت ها را متحد ساخت و تحت لوای خود با عنوان اسکندر مقدونی به سوی کشورهای آسیایی روی آورد و با هجوم به کشورهای این منطقه تعدادی از کشورهای این منطقه را به اشغال خود درآورد.
پس از حملات ناتو به رهبری آمریکا درسال ۱۹۹۰ میلادی به یوگسلاوی و تجزیه این کشور، شهر مقدونیه این کشور تحت عنوان مقدونیه اعلام استقلال کرد. از آن زمان اختلافات آتن و اسکوپیه برسر نام این کشور آغاز شد و شورای امنیت سازمان ملل متحد این کشور را با عنوان «مقدونیه یوگسلاوی سابق» به رسمیت شناخت و از آتن و اسکوپیه خواست اختلافات خود را از طریق ادامه مداکرات حل و فصل کنند.
آمریکا در دوره دوم ریاست جمهور بوش پسر، اولین کشوری بود که کشور مقدونیه یوگسلاوی سابق را با عنوان مقدونیه به رسمیت شناخت و بعد از آن تعداد زیادی از کشورهای جهان این کشور را با این نام مقدونیه، برسمیت شناختند ولی آتن همیشه با استفاده کلمه مقدونیه در ترکیب نام مقدونیه یوگسلاوی سابق مخالفت می کرده و این کشور را به رسمیت نمی شناخت.
اختلافات آتن و اسکوپیه بر سر نام کشور مقدونیه یوگسلاوی سابق تا به امروز ادامه داشت و یونان چندین بار با به رسمیت نشناختن این کشور با حضور آن در جمع کشورهای عضو ناتو و توسعه روابط این کشور با اتحادیه اروپا، مخالفت کرده است.
ارسال نظر