پوتین، روابط روسیه-آذربایجان را راهبردی نامید
روسای جمهوری روسیه و آذربایجان در بیانیه مشترکی در پایان مذاکرات امروز خود، جهتگیریهای اصلی در همکاریهای اقتصادی-تجاری دوجانبه را مشخص و تحقق آنها را برای تقویت مشارکت راهبردی بین دو کشور را ضروری دانستند.
"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه امروز در دیدار با "الهام علیاف" همتای آذربایجانی خود، تاکید کرد که روابط دو کشور جنبه راهبردی پیدا کرده است.
پوتین با اشاره به توسعه مبادلات بازرگانی بین دو کشور، تاکید کرد: «روسیه و آذربایجان همکاریهای گستردهای با یکدیگر داشته و مشارکت دو کشور دیگر جنبه راهبردی پیدا کرده است. روابط روسیه و آذربایجان چه در سطح سیاسی و اقتصادی در حال توسعه یافته و مورد رضایت مقامات مسکو و باکو است.»
رئیس جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با تاکید بر اهمیت توسعه روابط دوجانبه، یادآور شد که کشورش همچنان روی کمک مسکو برای حل و فصل بزرگترین مشکل منطقه، یعنی مناقشه قره باغ کوهستانی حساب میکند. علیاف همچنین از پوتین دعوت کرد تا هر زمان که مناسب میداند به جمهوری آذربایجان سفر کند.
ولادیمیر پوتین نیز در پایان این مذاکرات اعلام کرد: «ما درباره برخی مشکلات بین المللی و منطقهای تبادل نظر کردیم و مسلما روسیه قصد دارد به تلاشهای خود برای حل و فصل مناقشه قره باغ کوهستانی ادامه دهد.»
رهبران دو کشور امروز در دیدار خود در بندر سوچی (جنوب روسیه) مسائل مهم در روابط دوجانبه را بررسی نموده و پیرامون مشکلات مهم بین المللی و منطقهای نیر تبادل نظر نمودند. دو طرف همچنین بیش از ده سند دوجانبه و بین دولتی امضاء کردند. این توافقات در جهت توسعه همکاریهای اقتصادی است.طرف روسی همچنین ایجاد یک ساختار مشترک برای هماهنگی اقدامات در این راستا را پیشنهاد نموده است.
روسای جمهوری روسیه و آذربایجان در پایان دیدار خود بیانیه مشترکی امضاء کردند که جهتگیریهای دارای اولویت در همکاریهای اقتصادی دو کشور را مشخص کرده است.
در این بیانیه آمده است: «روسای جمهوری دو کشور قصد دارند روابط تجاری-اقتصادی دوجانبه را به سطح جدیدی ارتقا بدهند تا پاسخگوی نیاز توسعه کنونی باشد. رهبران دو کشور توجه اساسی روی دورنمای جهتگیریهای ذیل، شامل: ایجاد شرایط مطلوبتر برای توسعه همکاریهای تجاری-اقتصادی و سرمایه گذاری، افزایش توان بالقوه حمل و نقل بین مناطق مختلف روسیه و آذربایجان و همچنین مشارکت در کریدورهای حمل و نقل بین المللی، ایجاد مراکز سرمایه گذاری مشترک در بخشهای امیدوارکننده اقتصاد ملی و صادرات آنها به منظور متنوع سازی این بخش، توسعه همکاری ها در اجرای روشهای مدرن در زمینه مدیریت دولتی، از جمله استفاده از فناوریهای دیجیتال، تبادل تجربه و استفاده از نرم افزارهای پیشرفته در بخش دولتی و همچنین افزایش همکاریها در زمینههای انسانی بین دو کشور، را ضروری میدانند.»
رهبران دو کشور همچنین ابراز اطمینان نمودهاند که تحقق توافقات صورت گرفته در جریان این مذاکرات، برنامه اقدام برای توسعه جهتگیریهای اصلی همکاریها بین روسیه و آذربایجان تا سال 2024 را ممکن ساخته و باعث تقویت مشارکت راهبردی بین دو کشور خواهد شد.
ارسال نظر