تحریم ترکیه به ابزار انتخاباتی در آمریکا تبدیل شده است
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه گفت: سیاست خارجی آمریکا امروز با توجه به نگرانی های داخلی این کشور تنظیم می شود به طوری که شاهدیم فشارها، تهدیدها و تحریم های اقتصادی واشنگتن علیه کشور ما به ابزار انتخاباتی مقامات کنونی کاخ سفید تبدیل شده است.
چاووش اوغلو در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با همتای صربستانی خود، با اشاره به تنش اخیر در روابط آنکارا و واشنگتن بر سر موضوع محکومیت کشیش آمریکایی اظهار کرد: امکان بروز مشکل در روابط میان کشورها وجود دارد که برای رفع آن باید مذاکره کرد و با صبر، تلاش و دیپلماسی آن مشکل را حل کرد که این رویکرد، همیشه خط مشی اصلی ترکیه بوده است اما بعضی کشورها به خصوص آمریکا فقط با زبان تهدید حرف می زنند.
وی بیان کرد: بر سر تنش اخیر به وجود آمده در روابط میان دو کشور، جلساتی میان نمایندگان آنکارا و واشنگتن برگزار و رفت و آمدهایی انجام شد اما در خلال این دیدارها و یا پس از آن، همچنان مقامات آمریکایی از زبان تهدید و تحریم استفاده کرده و می کنند که رفتار آنها از سوی ما قابل قبول نیست و با این روند بی گمان به نتیجه ای نخواهیم رسید.
وی افزود: هر کشوری دارای قوانین حقوقی و دادگاه های مستقل است و همچنین تفاهمنامه و قوانین حقوق بین المللی وجود دارد که بر اساس آنها می شود مشکل میان کشورها را حل کرد اما آمریکایی ها هیچ توجهی به آن ندارند و فقط با رویکردی جنگی و زورمدارانه قصد رسیدن به اهداف خود را دارند.
وی تاکید کرد: شواهد نشان می دهد که واشنگتن قصد حل مشکلات به وجود آمده در روابط با آنکارا را ندارد و مقامات کاخ سفید، تنش با ترکیه را به ابزاری برای مباززات انتخاباتی خود تبدیل کرده اند و بی گمان تا زمان برگزاری انتخابات پیش روی این کشور نیز برای تداوم تنش با ترکیه ادامه خواهند داد اما بی گمان مردم آمریکا حقایق را می بینند و پاسخ این رفتار دولت آمریکا را در انتخابات خواهند داد.
به گزارش ایرنا، روابط آنکارا ـ واشنگتن بر سر زندانی شدن کشیش آمریکایی در شهر ازمیر ترکیه آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
تداوم تنش در روابط میان آنکارا و واشنگتن موجب وارد آمدن شوکی به بازار ترکیه به ویژه بازار معاملات ارز این کشور شده و موجب کاهش ارزش لیر در برابر ارزهای خارجی شد به طوری که هم اکنون هر دلار آمریکا به قیمت 6.01 لیر و هر یورو نیز به قیمت 6.96 لیر به فروش می رسد که حدود 10 درصد کمتر از بالاترین رقم ثبت شده است.
مجموع افت ارزش پول ملی ترکیه در برابر دلار طی سال جاری میلادی به 62.5 درصد و در برابر یورو به حدود 53.1 درصد رسیده است.
آندرو برونسون کشیش آمریکایی زندانی در ترکیه در حال طی کردن دوران بازداشت موقت خود بود ولی دادگاه شهر ازمیر ترکیه دو هفته پیش با توجه به وضعیت جسمانی، حکم زندان وی را به حبس خانگی تبدیل کرد.
در پی تبدیل حکم بازداشت موقت در زندان به حبس خانگی این کشیش، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پیامی توئیتری تهدید کرد که به دلیل بازداشت طولانی مدت این کشیش، ترکیه را هدف تحریم های سنگین قرار می دهد.
واشنگتن به علت آزاد نشدن کشیش آمریکایی بازداشت شده در ترکیه، عبدالحمید گل وزیر دادگستری و سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه را که نقش محوری در بازداشت و محاکمه این کشیش داشتند، تحریم کرد و دولت آنکارا نیز به طور متقابل وزرای کشور و دادگستری آمریکا را تحت تحریم قرار داد.
رایزنی و مذاکره مقامات ترکیه و آمریکا برای حل اختلاف به وجود آمده در پی زندانی شدن این کیشش آمریکایی و اقدام متقابل دو کشور در تحریم وزرای کشور و دادگستری همدیگر ادامه یافت ولی با رد درخواست آمریکا برای آزادی وی از سوی دادگاه ترکیه، رییس جمهوری آمریکا در اقدامی دیگر، تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از ترکیه را دو برابر کرده و بر شدت تنش ها افزود.
هفته گذشته، جفری هونیر کاردار سفارت آمریکا در آنکارا با این کشیش در محل زندان خانگی وی دیدار ملاقات کرده و خواستار آزادی وی شده بود.
جمعه گذشته برای سومین بار، دادگاه رسیدگی کننده به پرونده این کشیش، درخواست آزادی وی را رد کرد.
آندرو برونسون کشیش آمریکایی در شهر ازمیر ترکیه تحت محاکمه بوده، به اتهام همکاری با کودتاگران ترکیه، همدستی با گروه های تروریستی، همکاری با گروه گولن و پ.ک.ک و نیز جاسوسی به نفع آمریکا به 35 سال زندان محکوم شده و از نهم دسامبر 2016 (19 آذرماه 1395) در بازداشت موقت به سر می برد.
برونسون در حال طی دوران بازداشت موقت خود بود ولی دادگاه ازمیر دو هفته پیش با توجه به وضعیت جسمانی، حکم زندان وی را به حبس خانگی تبدیل کرد.
جلسه بعدی دادگاه برونسون 50 ساله اهل کارولینای شمالی که از دو دهه پیش در ترکیه زندگی می کند، قرار است 12 اکتبر سال جاری(20 مهر ماه 97) برگزار شود و ممکن است به تحمل حداکثر 35 سال زندان محکوم شود.
دولت آمریکا در یک سال و نیم سال گذشته همواره خواهان آزادی این کشیش بوده و محاکمه وی در این مدت جزو اختلافات آنکارا و واشنگتن بوده است.
مقامات واشنگتن معتقدند که این کشیش به علت خودداری آمریکا از استرداد فتح الله گولن متهم کودتای دو سال پیش، گرو گرفته و با هدف فشار بر دولت آمریکا زندانی شده است ادعایی که مقامات آنکارا آن را رد کرده و پرونده ان را یک پرونده حقوقی عادی و قضایی اعلام می کنند.
ارسال نظر