وزیر دفاع آمریکا:
لغو فروش اف-35 به ترکیه میتواند کل پروژه را مختل کند
«جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا در واکنش به تحرکات اعضای کنگره برای لغو قرارداد فروش جنگنده رادارگریز اف-۳۵ به ترکیه، توصیه کرد که قانونگذاران از این پیشنهاد کوتاه بیایند تا کل پروژه ساخت این جنگنده گرانقیمت، در معرض خطر قرار نگیرد.
وزیر دفاع آمریکا از کنگره خواسته که از لغو قرارداد فروش 100 فروند اف-35 به ترکیه صرفنظر کند زیرا چنین کاری به توقف موقت پروژه میانجامد و آمریکا نخواهد توانست جنگندههای سفارشی دیگر کشورها را به موقع تحویل دهد.
«جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا در واکنش به تحرکات اعضای کنگره برای لغو قرارداد فروش جنگنده رادارگریز اف-۳۵ به ترکیه، توصیه کرد که قانونگذاران از این پیشنهاد کوتاه بیایند تا کل پروژه ساخت این جنگنده گرانقیمت، در معرض خطر قرار نگیرد.
سناتورهای آمریکایی اخیراً در واکنش به دستگیری یک کشیش آمریکایی به نام «اندرو برونسون» در ترکیه و توافق آنکارا با روسها برای خرید سامانه پدافند موشکی اس-۴۰۰، گنجانده شدن بندی برای لغو فروش اف-۳۵ به ترکیه در قانون بودجه سال ۲۰۱۹ ایالات متحده را خواستار شده بودند. (خبر مرتبط)
آنطور که خبرگزاری فرانسه گزارش داده، متیس در نامهای به «مک تورنبری» گزینه تگزاسیها در مجلس نمایندگان و رئیس کمیته نیروهای مسلح این نهاد نوشته: «من نگرانیهای کنگره در خصوص رویه مستبدانه حاکم بر ترکیه را میفهمم و از آنها باخبرم و میدانم که این رویه بر حقوق بشر، حاکمیت قانون و دستگیری کشیش برونسون که یک تبعه آمریکایی است، تأثیرگذار بوده است.»
قانونگذاران آمریکایی علاوه بر تأکید بر لزوم تنبیه ترکیه به خاطر بازداشت یک شهروند آمریکایی به اتهام تروریسم و جاسوسی، میگویند که وجود همزمان جنگنده مدرن اف-۳۵ و سامانه پدافندی اس-۴۰۰ میتواند کدهای سری این جنگنده رادارگریز و عمودپرواز را برای روسها آشکار کند.
وزیر دفاع آمریکا در نامه خود با اذعان به همه این موارد، گفته که دولت آمریکا در سطوح دیپلماتیک در حال اعمال فشار بر ترکیه برای اصلاح رفتار است ولی نباید این مسئله را با قرارداد اف-۳۵ در یک قاب دید و نوشته: «در اوضاع فعلی، من با حذف ترکیه از پروژه اف-۳۵ مخالفم.»
متیس گفته که حذف ترکیه از این پروژه ۱۲ ملیتی میتواند «باعث بر هم خوردن زنجیره تأمین (این جنگنده) برای ارتش آمریکا و شرکای ما شود؛ این کار همچنین میتواند هزینههای پروژه را بالا ببرد.» ترکیه از سال ۲۰۰۲ وارد پروژه گران ساخت اف-۳۵ شد و با گرفتن قول خرید ۱۰۰ فروند از این جنگندههای مدرن، تاکنون ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار تقدیم لاکهید مارتین کرده است.
متیس البته در نامه خود ضمن مخالفت با حذف ترکیه نوشته که این اقدام به معنای تعطیلی کامل پروژه نیست و بین ۱۸ تا ۲۴ ماه زمان برای یافتن منابع مالی جدید برای پروژه، زمان نیاز خواهد بود.
تاکنون چند کشور تعداد محدودی اف-۳۵ از لاکهید مارتین تحویل گرفتهاند؛ ترکیه تاکنون فقط ۲ فروند از این جنگنده مدرن تحویل گرفته است؛ بیشترین تعداد تحویلی به یک مشتری خارجی برای صهیونیستهاست که تاکنون ۱۲ فروند اف-۳۵ تحویل گرفتهاند.
ارسال نظر