به گزارش پارس نیوز، 

این اولین باری است که در جریان بحران سوریه یک فروند جنگنده بدون صاحب در فضای سوریه ظاهر شده و مورد هدف سامانه هوایی این کشور قرار گرفته و سقوط می کند.

کارشناسان مسایل سوریه بر اساس تحلیل های موجود، تنها این گمانه زنی را مطرح می کنند که با توجه به سوابق روزهای گذشته تجاوزهای رژیم صهیونیستی به سوریه جنگنده مزبور نیز متعلق به این رژیم است.

در این ارتباط باید گفت که در روزهای اخیر ارتش سوریه بیش از 92 درصد از مناطق جنوبی این کشور در استان درعا را از دست تروریست های وابسته به رژیم صهیونیستی خارج و پاکسازی کرده است و می رود تا باقیمانده آن ها را نیز در روزهای آینده بر اساس سیاست هویج و چماق آزاد کند.

باید در نظر داشت که مناطق باقیمانده در کنار مرزهای فلسطین اشغالی است و اکنون پوتین های سربازان سوری بر روی گلوی رژیم صهیونیستی قرار گرفته است چرا که در هشت سال گذشته مناطق جنوبی این کشور در سایه اشغالگری های تروریست های مورد حمایت تل آویو جولانگاه این رژیم بوده است و اکنون امیدهای آن در حال برباد رفتن است.

در چنین وضعیتی رژیم صهیونیستی تلاش دارد در حد امکان با بازکردن جبهه های جدیدی به نفع تروریست های مستقر در شمال سوریه از فشارهای وارده به تروریست های مستقر در جنوب و نزدیک جولان اشغالی سوریه بکاهد و به تروریست ها در شمال نیز روحیه بدهد چرا که آنان به خوبی می دانند که به دنبال پاکسازی جنوب سوریه عملیات بعدی ارتش سوریه در شمال خواهد بود.

پیشتر اعلام شده بود که بر اساس طرح های موجود تروریست ها تلاش می کنند تا برای پشتیبانی از همقطاران خود در جنوب با اعزام نیرو از شمال سوریه مواضع باقیمانده برای درگیری آنان با ارتش سوریه را تقویت کنند که به دنبال بسته شدن راه های دریایی در مدیترانه به خاطر اعلام روسیه جهت برگزاری مانور اکنون راه های را در برابر خود بسته می بینند و رژیم صهیونیستی برای اثبات ادامه حمایت های خود در روزهای آخر بحران در سوریه به دنبال برخی حملات برای داده روحیه به تروریست های مستقر در شمال است.

علاوه بر این با توجه به استقرار سامانه های مختلف از سوی سوریه و روسیه در مناطق مرکزی و جنوبی سوریه برای مقابله و حفاظت از برخی تجاوزهای انجام شده در ماه های اخیر این امکان برای رژیم صهیونیستی سلب شده است تا با به پرواز درآوردن جنگنده های خود از طریق فلسطین اشغالی و یا فضای لبنان بخواهد به سوریه تجاوز کند به همین خاطر اکنون این تحلیل وجود دارد که به خاطر برخی تبانی ها با همسایه های سوریه این رژیم اکنون اقدام به تجاوز به سوریه با استفاده از فضای این کشورها می کند.

بر این اساس تحلیلگران معتقدند نمی توان چندان به برخی سیاست های اعلام همسایه شمالی سوریه توجه کرد و ورود جنگنده ناشناس از شمال سوریه به این کشور می تواند این فرضیه را تقویت کند که بین ترکیه و رژیم صهیونیستی ارتباط و همکاری های قدیمی همچنان ادامه دارد تا جایی که آنکارا حاضر است تا آسمان خود را نیز در اختیار این رژیم قرار دهد.

بر این اساس تحلیلگران معتقدند که با توجه به این که سوریه با استفاده از سامانه های پدافند هوایی که به در سال های اخیر در اختیار گرفته است با ایجاد یک تور هوایی در فضای جنوبی ، مرکزی و نزدیک به شمال این کشور امکان هرگونه تجاوز به خصوص از بخش شمالی را از دشمنان خود سلب کرده و روی همین اصل با استفاده موشک شلیک شده از سامانه اس 200 ارتش سوریه به سمت جنگنده‌های مهاجم و ناشناس مزبور موجب سقوط آن شده است.

البته باید به این موضوع نیز اشاره کرد که روسیه نیز سامانه های مختلفی از جمله اس 300 و اس 400 در سوریه مستقر کرده است ولی تجربه نشان می دهد که این سامانه ها هنگام تجاوز به سوریه به طور معمول خاموش بوده و یا این که مورد استفاده قرار نمی گیرد.

در همین حال باید خشم ترکیه را تلاش ها برای بسته شده پرونده تروریست ها در سوریه در ماه های اخیر به خصوص در مناطق جنوبی و تهدید سوریه برای پرهیز از هرگونه اقدام ارتش در شمال این کشور علیه تروریست ها نیز می تواند زمینه ای باشد تا این کشور به طرف یا طرف هایی که به دنبال حمایت از تروریست های مستقر در شمال سوریه (استان ادلب و مناطق اطراف) هستند ، امکان بهره مندی از آسمان این کشور را بدهد چون از به پرواز در آوردن جنگنده های خود به خاطر ترس از امکان ساقط کردن آنها از سوی روسیه سامانه های ضد هوایی روسی به خاطر تلافی ساقط کردن جنگنده روسی از سوی آنکارا خودداری می کند ولی در صورتی که طرف دیگری این اقدام را انجام دهد ، مخالفتی ندارد.

البته اکنون مقام های ترکیه نیز باید به این موضوع توجه کنند که پرونده آنان در ارتباط با بحران سوریه با همکاری های مزبور به مراتب قطور تر شده چرا که باید این کشور را یکی از طرف های اصلی بحران در سوریه در کنار برخی کشورهای دیگر مانند رژیم صهیونیستی ، عربستان ، امارات ، امریکا، انگلیس و فرانسه به شمار آورد و بهترین شاهد نیز برای این کار ایجاد اتاق هماهنگی عملیات اضنه در نزدیک مرز این کشور با سوریه و استقرار کارشناسان مختلف از کشورهای مزبور در آن برای هماهنگی و مدیریت اقدامات تروریستی در سوریه است.

در همین حال بررسی سوابق تجاوزهای رژیم صهیونیستی به سوریه نیز نشان می دهد که به طور معمول به خاطر تجاوزهای

مکرر به خصوص در ماه های اخیر به خاطر پیروزی های ارتش سوریه تلاش مسوولان نظامی در تل آویو بر این است تا از اعلام ای تجاوزها به خاطر شکست هایی که در جریان تجاوزهای اخیر به دنبال اصابت جنگنده های خود و یا ساقط شدن موشک های شلیک شده از سوی ارتش سوریه پرهیز کنند و همین موضوع نیز گمانه زنی ها و انگشت های اتهام را در ارتباط با این جنگنده بیشتر متوجه رژیم صهیونیستی کرده است.

بر اساس آمارهای موجود رژیم صهیونیستی از سال 2017 تا 2001 میلادی ( 1396 تا 1380 ) 41 مورد تجاوز ثبت شده به سوریه داشته است .

علاوه بر این با توجه به گذشته یک روز از سقوط این جنگنده در صورتی که متعلق به هر یک از کشورهای منطقه بود تاکنون موضوع اطلاع رسانی شده و هماهنگی ها برای سرنوشت خلبان آن و یا دیگر پیگیری ها انجام می شد ولی با توجه به این که اتهام متوجه رژیم صهیونیستی است ، این رژیم به خاطر این که در این ارتباط چهارمین جنگنده خود را از دور خارج می بیند ، لب به اعتراف نگشوده است.

پیشتر در جریان تجاوزهای رژیم صهیونیستی بر اساس اعلام مقام های نظامی سوریه یک فروند جنگنده اف 16 این رژیم در بهمن ماه 1396 در فلسطین اشغالی ساقط و به یک فروند دیگر صدمه وارد شده بود . در ماه های اخیر نیز در جریان تجاوزهای نظامی رژیم صهیونیستی نیز پدافند هوایی سوریه به یک فروند از جنگنده های آن آسیب وارد کرده بود که شکست هیمنه این رژیم تاکنون مانع از اعتراف به این ضربات شده است.