یک شاهزاده اماراتی به قطر پناهنده شد
وی که پیش از پناهندگی مسئول یک موسسه تبلیغاتی وابسته به دولت در امارت الفجیره بود، در خصوص دلایل درخواست پناهندگی گفت که نسبت به جان خود در هراس است .
چند ماه پس از انتشار خبری مبنی بر فرار یک شاهزاده اماراتی به قطر و درخواست پناهندگی سیاسی از این کشور، روزنامه آمریکایی 'نیویورک تایمز' در گفت وگو با وی، این خبر را تایید کرد.
شبکه 'الجزیره' قطر به نقل از این روزنامه آمریکایی گزارش داد: فرار شاهزاده اماراتی به قطر اتفاقی نادر است که میتوان از طریق آن تنشهای موجود میان حاکمان این کشور را مشاهده کرد. این اتفاق همچنین میتواند باعث پیچیدگیهای بیشتر منازعه موجود میان دوحه و ابوظبی شود.
بر اساس این گزارش، شاهزاده مذکور 'شیخ راشد بن حمد الشرقی' 31 ساله و فرزند دوم حاکم امارت 'الفجیره' است که از 16 ماه می (26 اردیبهشت) با حضور در فرودگاه 'حمد' دوحه از این کشور درخواست پناهندگی کرده است .
وی که پیش از پناهندگی مسئول یک موسسه تبلیغاتی وابسته به دولت در امارت الفجیره بود، در خصوص دلایل درخواست پناهندگی گفت که نسبت به جان خود در هراس است .
الجزیره با بیان اینکه نماینده سفارت امارات در آمریکا واکنش به این خبر را رد کرد، اضافه کرد: الشرقی در گفت و گو با روزنامه نیویورک تایمز حاکمان ابوظبی را به باجگیری و پولشویی متهم کرده است.
وی همچنین به صورت علنی از وجود تنشهای گسترده در میان امارتهای مختلف امارات خبر داده و گفته است که بسیاری از این امارتها نسبت به تصمیم ابوظبی برای مداخله نظامی در یمن ناخرسند هستند.
وی گفت: ابوظبی با امارتهای دیگر قبل از شرکت در جنگ یمن و اعزام نیروهای خود به این کشور مشورت نکرد، با این وجود خط مقدم نیروهای خود را از نیروهای امارتهای کوچکتر نظیر الفجیره پر کرده است.
وی همچنین اعلام کرد که تعداد کشته های اماراتی در جنگ یمن بسیار بیشتر از آماری است که رسانههای ابوظبی ادعا می کنند.
راشد همچنین گفته است که سرویسهای جاسوسی امارات فشارهای زیادی بر وی وارد کرده اند تا میلیونها دلار پول را به نیابت از آنها به اشخاصی ناشناس در کشورهای دیگر پرداخت کند .
در گزارش الجزیره اشاره به چگونگی دسترسی روزنامه آمریکایی به شاهزاده مذکور نشده است.
اگرچه این دومین باری است که موضوع پناهنده شدن شاهزاده اماراتی به قطر مطرح می شود، اما دوحه تاکنون به صورت رسمی به این اخبار واکنش نشان نداده است .
عربستان ، امارات ، بحرین و مصر از 5 ژوئن 2017 (15 خرداد 96 ) با متهم کردن قطر به حمایت از ترورسیم روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی ، دریایی و هوایی را هم به روی آن بستند.
این کشورها 13 شرط برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کرده اند، اما دوحه این شروط را ناقض حاکمیت خود می داند و تاکنون به هیچیک از این شروط عمل نکرده است.
برخی منابع قطری روز یکشنبه در توئیتر نوشتند، انتشار این خبر با هدف تحت الشعاع قرار دادن تحویل پرچم جام جهانی فوتبال از روسیه به قطر صورت گرفته است .
'شیخ تمیم بن حمد ال ثانی' برای تحویل گرفتن این پرچم چند روز پیش راهی مسکو شد.
این افراد در تایید نظر خود به برخی اقدامات امارات و عربستان برای جلوگیری از میزبانی قطر در جام جهانی فوتبال در سال 2022 میلادی اشاره می کنند.
ارسال نظر