به گزارش پارس نیوز، 

کمیساریای عالی و مستقل انتخابات عراق، از دیروز (سه شنبه)، بازشماری دستی آراء انتخابات برگزار شده در 12 می را آغاز کرد. این بازشماری پس از تصویب اصلاحیه سوم قانون انتخابات در پارلمان و حکم دادگاه فدرال مبنی بر الزام بازشماری دستی کل آراء صورت می‌گیرد. شمارش اولیه آراء انتخابات عراق کاملا سیستماتیک و الکترونیک بود که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان کمترین میزان خطا و دستکاری را تضمین می‌کرد اما در برخی از حوزه‌های رای‌گیری؛ شکایاتی درباره نحوه ثبت آراء و شمارش آراء صورت گرفت.

کمیساریای عالی و مستقل انتخابات عراق، از دیروز بازشماری دستی آراء را با نظارت شماری از قضات از استان کرکوک آغاز کرد و قرار است این بازشماری در 7 استان عراقی که در آنها، شکایاتی درباره تخلف و دستکاری نتایج گزارش شده صورت گیرد.

روزنامه «الشرق الاوسط» چاپ لندن طی یادداشتی درباره بازشماری دستی آراء انتخابات اخیر در عراق نوشت: به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و ناظران سیاسی، بازشماری دستی آراء تاثیر زیادی در نتایج اعلام شده اولیه نخواهد داشت و تنها تغییرات اندکی حاصل خواهد شد.

قاضی «لیث جبر حمزة» سخنگوی رسمی کمیساریای عالی و مستقل انتخابات عراق، سه‌شنبه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که بازشماری دستی آراء از امروز در استان کرکوک آغاز شد و به طور مرتب در حوزه‌های انتخاباتی دیگر که درباره آنها شکایت و اعتراض شده، ادامه خواهد یافت.

وی تاکید کرد که کمیساریا در این اقدام، از کارمندان دفترهای کمیساریا در «الکرخ» و «الرصافة» بغداد و کارمندان ریاست دادگاه استیناف کرکوک کمک می‌گیرد و شورای کمیساریایی متشکل از 9 قاضی نیز بر این پروسه نظارت خواهد داشت.

در حالی که منابع آگاه در کمیساریا اعلام می‌کنند که این بازشماری نزدیک به دو هفته طول خواهد کشید، اغلب منابع آگاه سیاسی معتقدند که پیچیدگی‌های مربوط به نتایج انتخاباتی با ارائه شکایاتی جدید از سوی فراکسیون‌های ناکام در انتخابات،  تا دو ماه دیگر نیز ادامه خواهد یافت. بویژه که قانون کمیساریای عالی و مستقل انتخابات به گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی بار دیگر حق اعتراض داده است و این امر، مسئله‌ای است که به تاخیر چندماهه در تشکیل دولت جدید منتهی خواهد شد. لذا دولت کنونی در سایه عدم وجود پارلمان همچنان به کار خود ادامه خواهد داد.

در حالی که جبهه ترکمانی در کرکوک، دیروز اعلام کرد که بازشماری دستی آراء در کرکوک بیانگر تفاوت فاحشی در نتایج اعلام شده است، اما «جاسم محمد جعفر» دبیر کل اتحاد اسلامی ترکمانی گفت که تغییر زیادی در نتایج ایجاد نخواهد شد. 

این نماینده سابق پارلمان که از راهیابی به دور جدید پارلمان محروم شده ، گفت: اگر بازشماری آراء به طور طبیعی صورت گیرد و تحت تاثیر مسائل جانبی و حاشیه‌ای نباشد، یک مسئله نگران‌کننده به وجود خواهد آمد و آن این است که یکی از کرسی‌های کردها در کرکوک از بین خواهد رفت و به عربها یا ترکمان‌ها خواهد رسید. کردها در انتخابات اخیر شش کرسی از 12 کرسی را کسب کرده‌اند و شش کرسی باقی‌مانده به عربها و ترکمانها رسیده است. آنچه که برای عربها ترکمان‌ها مهم است، این است که این یک کرسی را کسب کنند تا موضعی قویتر در مقابل کردها در پرونده ماده 140 قانون مربوط به کرکوک داشته باشند. این امر در صورت تحقق، موضع ما را قوی‌تر می‌کند و کردها را تضعیق می‌کند و این چیزی است که ما امیدواریم با بازشماری دستی آراء محقق شود.

وی درباره دلیل آغاز بازشماری آراء از کرکوک گفت: این استان بیش از هر استان دیگری شاهد اعتراض و شکایت درباره نتایج انتخابات بود و تقریبا باید تمامی صندوق‌های رأی در این استان بازشماری شود. لذا پیش‌بینی می‌شود که بازشماری دستی آراء تا تایید نهایی آن، نزدیک به دو ماه زمان ببرد.

«نعیم العبودی» عضو ائتلاف الفتح و از افراد پیروز در دوره جدید انتخابات نیز با اشاره به انتظار الفتح به دستیابی به یک کرسی بیشتر پس از بازشماری دستی آراء تاکید کرد که نتایج نهایی بازشماری آراء، تغییر زیادی در نتایج اولیه به ویژه در بغداد و استانهای جنوبی ایجاد نمی‌کند زیرا اغلب اعتراض‌ها به استان کرکوک و استانهای غربی و شمالی باز می‌گردند و به همین دلیل نیز بعید است که این بازشماری تاثیری در ائتلاف‌های انتخاباتی داشته باشد.