گزارش هیل درباره احتمال تشدید بحران هستهای در شبه جزیره کره
نشریه آمریکایی هیل با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت هر روز که می گذرد و جزئیات تکان دهنده بیشتری (درباره دیدار میان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ-اون، رهبر کره شمالی) فاش می شود این واقعیت که رهبر کره شمالی ترامپ را فریب داده است، بیش از نمایان می شود.
هیل در گزارشی نوشت پمپئو در سفر خود به پیونگیانگ ممکن است به این نتیجه برسد که آمریکا در تلهای که کره شمالی ماهرانه طراحی کرده گرفتار شده است.
نشریه آمریکایی هیل با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت هر روز که می گذرد و جزئیات تکان دهنده بیشتری (درباره دیدار میان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ-اون، رهبر کره شمالی) فاش می شود این واقعیت که رهبر کره شمالی ترامپ را فریب داده است، بیش از نمایان می شود.
این گزارش می افزاید با وجود نشانه های هشداردهنده آشکار و علی رغم اینکه کره شمالی به مدت چندین دهه هرگز به وعده های خود در مذاکرات هسته ای عمل نکرده است، دولت ترامپ تصمیم گرفت راهبردی را به کار ببرد که باعث شود کیم جونگ-اون احساس امنیت کند. دولت ترامپ قصد داشت رهبر کره شمالی را متقاعد کند که در صورت دست کشیدن از برنامه تسلیحات هستهای، او و مردمش مسیر بهتری پیش روی خواهند داشت.
این گزارش می افزاید علی رغم امیدواری ها به موفقیت دیدار مذاکرات ترامپ و کیم جونگ-اون در شهر سنگاپور و پایان یافتن تهدیدی (جنگ هسته ای) که می تواند به قیمت جان میلیون ها نفر تمام شود، به نظر می رسد کره شمالی بر سرعت اجرای برنامههای ساخت تسلیحات هسته ای خود افزوده باشد. گزارش روز جمعه ان بی سی نیوز بیانگر آن است که پیونگ یانگ احتمالا تولید سوخت موردنیاز برای تسلیحات هسته ای را افزایش داده است. با در نظر گرفتن اینکه که کره شمالی در حال حاضر 60 کلاهک هسته ای در اختیار دارد –که بعضی از آنها ممکن است همانند بمبی که این کشور سپتامبر گذشته آزمایش کرد، بمب های هیدروژنی غول پیکری باشند– باید گفت بسیار واضح است که این کشور قصد ندارد از تسلیحات هسته ای خود دست بکشد.
در ادامه گزارش پیشی بینی شده است که تابستان سال جاری، جهان بار دیگر شاهد زورآزمایی پیونگ یانگ و واشنگتن باشد (اشاره دارد به تنش های تابستان سال گذشته میان آمریکا و کره شمالی و جدال های لفظی ترامپ و کیم جونگ-اون)، مگر آنکه مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در سفر هفته جاری خود به پیونگ یانگ معجزه کند. نگارنده گزارش در ادامه هشدار می دهد: در غیر این صورت، باید برای وقوع بدترین اتفاق ها آماده باشیم.
در ادامه گزارش با اشاره به اینکه آمریکایی ها سخت مشغول برنامه ریزی برای تعطیلات تابستانی خود هستند و به همین دلیل چندان به بازی هسته ای خطرناک میان واشنگتن و پیونگ یانگ توجهی ندارند، آمده است احتمال دارد پمپئو در سفر هفته جاری خود به کره شمالی که با سالگرد آزمایش غیرمترقبه موشک بالستیک قارهپیمای این کشور مصادف شده است، با مطالبات غیرمنتظره ای از سوی پیونگ یانگ –در ازای دست کشیدن از برنامه هسته ایش– مواجه شود و به این نکته پی ببرد که دولت ترامپ در تله ای که پیونگ یانگ ماهرانه طراحی کرده، گرفتار شده است. در این صورت، شاهد چرخش ناگهانی در روند وقایع و وخیم تر شدن شرایط خواهیم بود.
گزارش هیل می افزاید کره شمالی در ازای دست کشیدن از برنامه تسلیحات هسته ای خود، پیش شرط هایی دارد، از جمله؛ امضای یک معاهده رسمی مبنی بر پایان جنگ کره، به رسمیت شناخته شدن به عنوان یک کشور مستقل از سوی جامعه بین الملل و معاهده غیرقابل نقضی که توسط واشنگتن، سئول و توکیو امضا شود. همه این مطالبات تنها برای شروع است و کره شمالی خواستار آن شده که این مطالبات پیش از دست کشیدن این کشور از حتی یکی از سلاح های هسته ایاش، برآورده شوند. کیم جونگ همچنین خواستار آن است که پیش از هر اقدامی از سوی کره شمالی در نابودی تسلیحات هسته ای اش، همه تحریم های بین المللی علیه این کشور لغو شود. افزون بر اینها، پیونگ یانگ خواستار دریافت کمک مالی 250 میلیارد دلاری در مدت 10 سال برای توسعه زیرساخت های خود است.
در ازای این مطالبات، کره شمالی نیز وعده داده طی یک برهه 10 ساله همه سلاح های هسته ای و همچنین موشک های دوربُرد خود را نابود کند. با این حال این کشور، همه سلاح های شیمیایی، بیولوژیک و موشک هایی را که قابلیت هدف قرار دادن ژاپن و کره جنوبی را دارند، حفظ خواهد کرد. این گزارش می افزاید رهبر کره شمالی همچنین خواستار اعمال محدودیت بر تعداد کارشناسان بین المللی برای انجام بازرسی ها در این کشور خواهد شد و اینکه پیونگ یانگ از دست کم 5 روز پیش از ورود این بازرسان اطلاع پیدا کند. همچنین، کیم جونگ-اون اجازه دسترسی نامحدود (بازرسان به تأسیسات کره شمالی) را نخواهد داد.
ارسال نظر