به گزارش پارس نیوز، 

'سوزان مالونی' معاون اندیشکده بروکینگز معتقد است: اقدامات یکجانبه 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریکا علیه ایران موجب تعمیق شکاف بین واشنگتن و متحدانش در اروپا و آسیاخواهد شد.

مالونی در یادداشت منتشر شده در تارنمای این اندیشکده آمریکایی، 'فشار حداکثری' دولت ترامپ برایران و بیانیه وزارت خارجه آمریکا مبنی بر توقف همه صادرات نفتی ایران از ماه نوامبر 2018( آبان 97) را به عنوان نشانه کنار گذاشتن دیپلماسی از سوی واشنگتن پس از روی کار آمدن 'مایک پمپئو' وزیر خارجه آمریکا و تصمیم ترامپ به خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران دانست و نوشت: روی آوردن کاخ سفید به تهاجم اقتصادی برای آسیب به دولت ایران است.

به گفته مالونی، ترامپ که از سیاست سلف خود انتقاد می کند و به دنبال نابودی آن است، سیاستی را در رابطه با خاورمیانه اتخاذ کرده که انعکاس سیاست های دولت قبلی است. هر دو دولت، ایران را به عنوان شروع و پایان پیشرفت امنیت منطقه ای می دانند و به این نتیجه رسیدند که یک قمار زیرکانه آمریکایی می تواند حامل بیشترین سود باشد. 

بر اساس این گزارش، اجرای تحریم های ترامپ صرفا موجب تعمیق شکاف بین واشنگتن و متحدانش در اروپا خواهد شد که دیپلماسی هسته ای با تهران را در پیش گرفته اند. این امر زمینه ساز رویارویی مخاطره آمیز چین، هند و دیگر وارد کنندگان نفت ایران با آمریکا خواهد شد. 

مالونی در بخش دیگری از این مقاله، با بیان این نکته که آمریکا این بار به تنهایی علیه ایران وارد عمل شده است، نوشت: ابزار اولیه آمریکا برای کاهش درآمد نفتی ایران محدود به قانونی است که 'باراک اوباما' در سال 2011 امضا و تبادلات با بانک مرکزی و سایر بانک های ایران را ممنوع کرد. این اقدام به کاهش صادرات ایران و ممانعت از دسترسی به درآمد حاصل از فروش نفت منجر شد.

همکاری بین واشنگتن و قدرت های جهانی (در دوره تحریم قبلی) موجب روند کاهش فروش نفت ایران شد اما اکنون واشنگتن تصمیم گرفته است که در رابطه با ایران بدون انگلیس، آلمان و فرانسه اقدام کند. 

مالونی در پایان با طرح این سوال که آیا راهبرد ترامپ کارآمد است؟ نوشت: در حالی که دولت اوباما به بازار نفت ایران ضربه زد، ترامپ روزگار سخت تری پیش رو دارد. در دهه گذشته به مدد پیشرفت فناوری، منابع جدید عرضه نفت وارد بازار شد و عربستان تشنه پول نیز با هدف قاپیدن سهم ایران در بازار نفت، مشتاقانه پا به میدان گذاشت. با این حال، تامین جایگزینی برای صادرات نفت ایران، قریب به یقین به معنای تحت فشار قرار گرفتن بازار، تشدید تزلزل و هزینه های قابل توجه برای اقتصاد جهان است.

افزایش قیمت نفت خلاف بایسته های سیاست داخلی واشنگتن برای پایین نگه داشتن قیمت نفت مبنی بر بازداشتن تولید کنندگان از افزایش قیمت نفت است. 

گرچه گفته می شود مقامات هند آماده کاهش واردات از ایران هستند اما، همانطور که 'تانوی مادان' گفت، مصادیق سیاست داخلی افزایش قیمت نفت برای دولت مودی ظاهر شده است. 

هرچند دولت ترامپ از پکن خواست تا واردات نفت از ایران را متوقف کند، اما سخنگوی وزارت خارجه چین هفته پیش روابط پکن و تهران را دوستانه خواند.