واکنش حامد کرزی به سیاستهای حمایتی آمریکا از طالبان
رئیسجمهور پیشین افغانستان در گفتوگو با یک نشریه آلمانی با اشاره به وضع نابسامان کشورش ضمن حمایت از راهکار سیاسی ، از سیاستهای حمایتی آمریکا از طالبان انتقاد کرد.
«حامد کرزی» رئیسجمهور پیشین افغانستان در گفتوگو با نشریه آلمانی اشپیگل گفت که تنها راهکار برای حل بحران (در این کشور) توافق با طالبان و راهکار سیاسی است.
وی با اشاره به تصویر تیره از شرایط کشورش گفت که شمار افراطگرایان افزایش داشته است. وی کشورهای همسایه را هم متهم کرد که از افغانستان به عنوان محلی برای مبارزات ژئوپلیتیک خود استفاده میکنند. وی همچنین گفت که آمریکا علیه پاکستان به عنوان مهمترین حامی طالبان، اقدام نمیکند.
وی در پاسخ به این پرسش که جنگ در افغانستان از دید غرب شکست خورده است اما این جنگ تمام نمیشود چرا؟ گفت: «ما در آغاز این جنگ موفق بودیم یعنی زمانی که مربوط به حملات به مراکز تجارت جهانی در سال ۲۰۰۱ در نیویورک میشود. طالبان اخراج شدند و زنان هم حقوق خود را به دست آوردند و سازمانهایی ساخته شدند اما پس از آن به بیراهه رفتیم و به همین ترتیب زندگی بسیاری نابود شد. شمار افراطگرایان به شدت افزایش یافت. داعش هم در افغانستان فعالیت کرد. ما شکست خوردیم.»
کرزی افزود: «تنها راهکار نجات از جنگ، راه حل سیاسی است. صلحی که همه حتی طالبان در آن مشارکت داشته باشند ما باید همه با متحد شویم و نیازمند توافقی جدید هستیم.در آغاز ما همه همسایگان و کشورهای غربی را مشارکت دادیم از جمله روسیه، چین، عربستان سعودی و ایران. این اتحاد کلید موفقیت بود.» کرزی در ادامه مدعی شد که این کشورها رقیب شدهاند و تلاش میکنند تا به هم صدمه بزنند و بهای این موضوع را افغانها میپردازند.
این سیاستمدار افغانستانی در بخش دیگری از این گفت وگو اعلام کرد که طنز تاریخ این است که آمریکا همواره میداند که طالبان منطقه امنی برای عقبنشینی در پاکستان دارند اما آنها میلیاردها دلار از ارتش پاکستان حمایت میکنند و افزود: «آمریکایی دستی را میگیرد که سربازان ما و غیرنظامیان افغانستانی را میکشد. این موضوع را من هرگز درک نکردم و بسیار از آن ناراحتم. آمریکاییها به طور کامل افغانستان را به عنوان منطقهای برای جنگیدن در نظر گرفتند. چنین چیزی اشتباه بوده و هست و باید اصلاح شود. آمریکا نباید دشمن پاکستان باشد اما باید بر طبق واقعیت عمل کند.»
این سیاستمدار ۶۰ ساله که در فاصله سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۴ رئیسجمهور افغانستان بود، نخستین فردی است که در یک روند انتخابات آزاد به این سمت برگزیده شد. این امکان وجود دارد که وی در سال ۲۰۱۹ بار دیگر نامزدی تصدی سمت ریاستجمهوری شود.
ارسال نظر