به گزارش پارس نیوز، 

به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، شبکه تلویزیونی روسی زوزدا (Zvezda) در پایگاه اینترنتی خود نوشت: تحویل سامانه‌های ضد هوایی پاتریوت آمریکایی در کشور‌های دوست آمریکا سال‌ها از طریق ابزاری بسیار ساده و کارآمد تضمین می‌شد، به این معنی که، کسی به خریداران بالقوه که ده‌ها میلیارد در حساب‌های خود پول داشتند، پیشنهاد نمی‌کرد توانمندی‌های شناسایی و انهدام سلاح‌های آمریکایی را تجزیه و تحلیل کنند بلکه پیشنهاد می‌کرد با اعتماد به داده‌های اسناد رسمی پول خود را روی میز بگذارد.
 
در این مطلب آمده است: وزارتخانه‌های دفاع کشور‌های مختلف در مدت چند دهه علاقه خود را به سامانه‌های ضد هوایی و ضد موشکی (روسی) ابراز کرده‌اند، اما همیشه به ویژه وقتی که این کشور‌ها از کشور‌های اروپایی و به ویژه از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو بودند، آمریکا در تصمیم‌گیری آن‌ها دخالت می‌کرد.
 
در جریان گفتگو‌های ترکیه و آمریکا درباره تحویل سامانه‌های پاتریوت، تحویل این سامانه‌های ضدهوایی مدرن آمریکا به مانع برخورده است. با وجود این، بهانه رسمی برای تحویل ندادن این سامانه‌ها به ترکیه امتناع (ترکیه از خواست آمریکا برای خرید سامانه‌های روسی) عنوان شده است. همچنین مشکلات واقعی زیادی در روابط میان دو کشور وجود دارد که باعث شده است آمریکا در فروش هواپیما‌های شکاری نسل پنجم اف-۳۵ به ترکیه مانند سایر سلاح‌های پیشرفته شتابی به خرج ندهد.
 
در ادامه این مطلب آمده است: در فضای بازار آزاد این رویکرد آمریکا واکنشی کاملا قابل پیش‌بینی برانگیخته است به طوری که دولت ترکیه به دنبال جایگزین‌هایی برای سلاح‌های آمریکایی نه تنها در میان شرکایی خود در ناتو بلکه در خارج از ناتو برآمده است. این خواست کاملا درست کشوری مستقل برای کسب محصولی ارزان‌تر و کارآمدتر به نحو بسیار عجیبی تفسیر شده است. آمریکایی‌ها در برابر این جستجو‌های ترکیه برای محصولات جایگزین ابتدا نگرانی خود را ابراز کردند و بعد از این که به جدیت طرح‌های شرکای ترک خود پی بردند، به تهدید متوسل شده‌اند.
 
سامانه‌های روسی اس-۴۰۰ به طور جدی و از مدت‌ها پیش نظامیان شمار زیادی از کشور‌ها را نگران کرده است. در این میان، نه تنها توانمندی سامانه‌های روسی در شناسایی و رهگیری هدف‌ها در مناطق نزدیک حریم هوایی تولیدکنندگان آمریکایی را نگران کرده است، بلکه قیمت نسبتا ارزان آن نیز موجب نگرانی آن‌ها شده است.
 
واقع این است که بدون فشار دولتی و سیاسی، سامانه‌های آمریکایی در فضای رقابت عادلانه و انتخاب آزاد مشتری‌ها، ممکن است به محصولی منحصرا داخلی تبدیل شود.
 
استفاده اخیر از سامانه‌های پاتریوت در عربستان سعودی و کارآیی ضعیف سامانه ضد موشکی آن بار دیگر به مشتری‌های کلیدی آمریکا این واقعیت را یادآور شده است که هر چند در مراحل متعدد طراحی سامانه‌های پاتریوت نوسازی شده است، در طراحی آن‌ها واقعا تغییری به وجود نیامده است؛ پس از جنگ خلیج فارس نظامیان آمریکایی توانمندی واقعی پاتریوت را از جرج بوش، رئیس جمهور آمریکا، مخفی کرده بودند.
 
کارشناسان بین‌المللی در زمینه همکاری نظامی و فنی و حتی شرکای تاریخی و بلند مدت آمریکا اغلب بیش از پیش نارضایتی خود را درباره هزینه و کیفیت سلاح‌های آمریکایی ابراز کرده‌اند.
 
در انتهای این مطلب آمده است: در صورتی که لفاظی‌های جنگ‌طلبانه را رها کنیم و به جستجوی محصول بهتر تمرکز کنیم، در بازاری آزاد از هرگونه فشار اقتصادی و سیاسی به طور کامل آشکار خواهد شد سامانه پاتریوت آمریکایی از نظر قیمت و توانمندی جای خود را به سامانه‌های اس-۴۰۰ روسیه خواهد داد. بنابراین، تنها برگ برنده فروش بین‌المللی سامانه‌های آمریکایی در سایر سلاح‌های آمریکا نهفته است که واشنگتن ممکن است برای وادار کردن «شرکای» خود به همکاری، آن‌ها را از این سلاح‌های محروم کند.