به گزارش پارس نیوز، 

روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال یک روز بعد از خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای برجام مدعی شد کشورهای اروپایی تلاش دیپلماتیک برای حفظ این توافق را آغاز کرده‌اند.

یک روزنامه آمریکایی روز چهارشنبه (9 می/19اردیبهشت‌ماه) بعد از خروج آمریکا از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) از تلاش کشورهای اروپایی برای حفظ این توافق هسته‌ای خبر داده است. 

 روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» گزارش داده رایزنی‌های میان کشورهای اروپایی در این خصوص از هفته آینده با دیدار وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان با «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران آغاز خواهد شد. قرار است امروز، چهارشنبه «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه با همتای ایرانی خود، «حسن روحانی» تلفنی گفت‌وگو کند.

«هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان به منظور تشکیل جبهه‌ای مشترک بین اروپا، روسیه و چین جهت حفظ توافق هسته‌ای روز پنجشنبه به مسکو سفر خواهد کرد.

«حسن روحانی» بعد از خروج آمریکا از برجام گفت در صورتی که ایران در هفته‌های آینده به این نتیجه برسد که با همکاری پنج کشور دیگر می‌تواند به خواسته‌های ایران در برجام برسد اجرای این توافق هسته‌ای را ادامه خواهد داد. 

ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال 1394 به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند.

کارشکنی‌های آمریکا در اجرای برجام از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا شدت گرفت.  او در اقدامی که نقض صریح بندهای توافق هسته‌ای با ایران محسوب می‌شود، بارها تهدید کرد کشورش را از توافق خارج خواهد کرد و یا درباره تجارت با ایران به کشورهای اروپایی هشدار داد. 

او در جدیدترین اقدام خود، روز سه‌شنبه (8 می/18 اردیبهشت‌ماه) آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی 90 و 180 روزه امضا کرد.

به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، حجم مبادلات تجاری میان ایران و اتحادیه اروپا در سال گذشته سه برابر شده و به 21 میلیارد یورو (24.96 میلیارد دلار) رسید. با وجود این، هراس بانک‌های اروپایی از تأمین مالی برای قراردادهای ایران موجب شد که حجم عمده مبادلات تجاری طرفین مربوط به واردات انرژی باشد. بسیاری از سرمایه‌گذاری‌های مورد انتظار در ایران پس از برجام، اتفاق نیفتادند.