فریاد نیکی هیلی بر سر مخالفان اسرائیل
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل در اظهاراتی مدعی شد هنگامی که او مشاهده کرده اعضای سازمان ملل دائما برای اسرائیل از بابت مسائلی نظیر شهرکسازیها در اراضی فلسطینی و سرکوب معترضان در نوار غزه "قلدری" میکنند شروع به "فریاد کشیدن بر سر همه" کرده است.
نیکی هیلی در سخنرانی در کنفرانس سالانه نهاد موسوم به "شورای قاره آمریکا" که روز سهشنبه در محل وزارت خارجه آمریکا برگزار شد، تصریح کرد: اینکه جامعه بینالملل اینطور "بد" با اسرائیل رفتار میکرد بسیار "توهین آمیز" بود. این وضعیت من را یاد بچهای میانداخت که در حیاط مدرسه همه با او قلدری میکنند!
هیلی اضافه کرد: من اصلا نمیتوانستم آن را بپذیریم و دیدنش انقدر ناراحت کننده بود که من فقط شروع کردم به فریاد کشیدن به سر همه.
هیلی به همه در سازمان ملل گفت که "ما پشت اسرائیل هستیم و اگر آنها با اسرائیل در بیفتند در واقع با آمریکا در افتادهاند".
این سخنرانی هیلی عمدتا متمرکز بر قاره آمریکای لاتین بود، اما او مدتی را نیز در یک نشست با حضور جان نیگروپونته، فرستاده اسبق آمریکا به سازمان ملل در دولت جورج دبلیو بوش و رئیس شورای قاره آمریکا شرکت کرد.
در این نشست نیگروپونته مساله اسرائیل را پیش کشیده و گفت که چطور او اغلب "مجبور میشد" برای وتو کردن قطعنامهها علیه اسرائیل مداخله کند.
هیلی مدعی شد: "در سازمان ملل واقعا فرهنگ حمله مداوم علیه اسرائیل وجود دارد. "
ماه دسامبر گذشته زمانی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا از تصمیمش برای انتقال سفارت این کشور در اسرائیل به شهر قدس خبر داد، مجمع عمومی سازمان ملل به اتفاق آرا این اقدام را محکوم کرد، اما به گفته هیلی هیات آمریکا "با افتخار ایستاد" و این تحقیر را پذیرفت.
او توضیح داد: انتقال سفارت آمریکا باید اتفاق میافتاد. چندین دهه روسای جمهور آمریکا همواره میشنیدند که مجبور به تاخیر در این اقدام هستند چراکه در غیر این صورت "دنیا به آخر میرسد". خب دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا این کار را کرد و دیدیم که دنیا سر جایش مانده است.
او اشارهای به اینکه این تصمیم ترامپ موج اعتراضات را در جهان اسلام راه انداخته و چطور خشم فلسطینیها را در پی داشته، نکرد.
هیلی ادعا کرد که آمریکا "تلاش به تشویق" محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دارد تا "به پای میز مذاکره بیاید و کاری کند که فلسطینیها و اسرائیلیها حقیقتا به دنبال یک راه حل که بیشترین نفع را برای همه مردم منطقه داشته باشد بگردند".
این در حالی است که تاکنون سه کشور آمریکای لاتین از آمریکا پیروی کرده و سفارتخانههایشان را به شهر قدس منتقل کردهاند، اما هیلی صرفا از دو کشور هندوراس و پاراگوئه نام برد، اما اشارهای به گوآتمالا نکرد.
او اظهار داشت: من فکر میکنم که خواهید دید مابقی این کشورها هم این کار را انجام خواهند داد.
ارسال نظر