تیلرسون در این کنفرانس خبری که عصر پنجشنبه پس از دیدار با الحریری برگزار شد، مدعی شد: غیرممکن است که صحبت از امنیت و ثبات در لبنان بکنیم بدون اینکه مساله حزب الله را که ما آن را از دو دهه پیش یک سازمان تروریستی می خوانیم، حل شود.

وی با بیان اینکه ارتش لبنان تنها مدافع لبنان است، تاکید کرد: ملت لبنان باید نسبت به اقدامات حزب الله احساس خطر کند.

سخنان تیلرسون علیه حزب الله لبنان در حالی است که این حزب بخشی از دولت لبنان است و وزرای وابسته به این حزب در کابینه حضور دارند.

از سوی دیگر «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان بارها گفته که سلاح حزب الله مکمل ارتش لبنان است و تا وقتی تهدید رژیم صهیونیستی علیه لبنان وجود دارد، این سلاح باید وجود داشته باشد.

وزیر خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که حضور حزب الله در سوریه باعث «افزایش خونریزی و آواره شدن غیرنظامیان و حمایت از نظام وحشی بشار اشد رئیس جمهوری سوریه» می شود.

تیلرسون دوری لبنان از تنش های خارجی را ضروری خواند و بر ضرورت پایان یافتن فعالیت های خارجی حزب الله تاکید کرد.

برخلاف ادعاهای تیلرسون، بسیاری از ناظران معتقدند حزب الله نقش عمده ای در مبارزه با گروه های تروریستی تکفیری همچون داعش و جبهه النصره در لبنان و سوریه داشته است.

تیلرسون در بخش دیگر کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به گذشت 4 سال از آخرین سفر وزیر خارجه آمریکا به بیروت، سفر امروزش را تاکیدی بر نزدیکی روابط دو کشور خواند و گفت: ما در کنار ملت لبنان و نهادهای آن ایستاده ایم.

وی بر ادامه «شراکت نظامی» آمریکا با لبنان و حرکت به سوی «اهداف مشترک» با این کشور تاکید کرد.

تیلرسون همچنین با اشاره به حضور بیش از یک میلیون آواره سوری در لبنان گفت: ما 1.6 میلیارد دلار به عنوان کمک در این راستا فراهم کردیم.

وزیر خارجه آمریکا همچنین در خصوص موضع کشورش درباره توافق هسته ای با ایران گفت که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا می خواهد «معایب» برجام برطرف شود. به گفته تیلرسون آمریکا برای حل موضوع با شریکان اروپایی اش اقدام خواهد کرد.

تیلرسون درباره اختلاف های مرزی لبنان با فلسطین اشغالی هم گفت: رایزنی های ما درباره اختلاف ها در مساله نفت موجود در دریا مفید بود و ما از لبنان و اسرائیل خواستیم که این موضوع را حل کنند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا آمریکا به دنبال میانجی گری بین لبنان و رژیم صهیونیستی است، گفت: آمریکا در جایگاهی نیست که چیزی را به یک کشوری تضمین بدهد. ما می توانیم در رسیدن به توافق دو طرف درباره مرزها نقش آفرینی کنیم.

تیلرسون اظهار امیدواری کرد که گفت و گوها به حل نهایی اختلاف های مرزی بین لبنان و اسرائیل خواهد انجامید. 

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به پرسشی درباره رابطه این کشو با ترکیه گفت: ترکیه همپیمان ما در ناتو در ائتلاف علیه داعش است. ما با ترکیه روابط مثبتی داریم که مبتنی بر نقاط مشترک است. برخی اختلاف ها وجود دارد که آنها هم در مسائل تاکتیکی است اما هدف اصلی ما مشترک است.

تیلرسون تاکید کرد که آمریکا به کردهای سوریه سلاح سنگین نداده است.