بن سلمان ولیعهد ریاکار عربستان است
روزنامه «واشنگتن پست» در سرمقاله خود با انتقاد شدید از اقدامات متناقض «محمد بن سلمان»، وی را «ولیعهد ریاکار» عربستان توصیف کرد و نوشت که رویکرد این شاهزاده سعودی در قبال مردمش، ریاکارانه است.
واشنگتن پست روز دوشنبه در سرمقاله ای خود با ایجاد تردید در اقدامات اخیر«محمد بن سلمان» مبنی بر بازداشت ده ها شاهزاده و تاجر سعودی به بهانه مبارزه با فساد، از اوضاع حقوقی در این کشور به شدت انتقاد کرد و نوشت: اگر بن سلمان در انجام اقدامات و تغییراتش صادق بود، باید افراد منتقد را از زندان آزاد می کرد.
در این سرمقاله با عنوان «ولیعهد ریاکار در عربستان» آمده است: بن سلمان می خواهد اصلاحاتی فراگیر را در پادشاهی تعصب آلود و بسته خود اجرا کند. او به طور تلویحی اعلام کرده که زنان اجازه رانندگی دارند. همچنین عملیات مبارزه با فساد را در عربستان آغاز کرد و اجازه داد سینماها از سال آینده در این کشور باز شوند. ولیعهد سعودی، ریاضت بودجه ای را در این کشور آغاز کرده و از جاه طلبی های گسترده خود برای متنوع کردن اقتصاد عربستان و رهایی آن از اتکا به نفت پرده برداشته است. به نظر می رسد همه این اقدامات، در پاسخگویی به مطالبات نسل جوان و ناراضی این کشور صورت گرفته است. اما ولیعهد عربستان سعودی به رویکرد خود نوعی شکوه و اُبهت بخشیده است.
**بلند پروازی های بن سلمان برای کسب قدرت بیشتر
واشنگتن پست ادامه داد: گفته می شود او یک کاخ به ارزش 300 میلیون دلار در شهر «لوئینز ونسان» فرانسه خریده است. در سال 2015 میلادی نیز یک کشتی از یک تاجر روس به بهای 550 میلیون دلار خریداری کرد. بهای این کاخ و کشتی بدون شک، بسیار گزاف است؛ اما دولت سعودی می گوید، ولیعهد این کشور برای خرید گران بهاترین اثر هنری در تاریخ که یکی از نقاشی های «لئوناردو داوینچی» است و در یک حراجی فروخته شد، مبلغ 450 میلیون و 300 هزار دلار پرداخت نکرده است.
بدون شک، عملیات مبارزه با فساد که به دنبال آن، 159 تن از ثروتمندترین تجار، شاهزاده ها و مقامات این پادشاهی بازداشت و در هتل پنج ستاره «کارلتون ریتز» در ریاض بازداشت شده اند، چیزی فراتر از تلاش برای کسب قدرت بیشتر است.
** هدف از بازداشت شاهزاده و تاجران سعودی، دست یافتن به پول آنهاست
مشکل فساد در عربستان و پایان یافتن صبر نسل جدید در این کشور یک مشکل اساسی است. اما نباید منتظر محاکمه شدن این افراد ثروتمند بود. ولیعهد عربستان در عوض این محاکمه، در تلاش برای مجبور کردن افراد ثروتمند برای پرداخت ده ها میلیارد دلار از دارایی های شان در ازای محاکمه نشدن و تضمین آزادی آنها، است. این اقدام روشی است که یک رژیم استبدادی از آن استفاده می کند نه کشوری که قانون در آن حکومت می کند.
این روزنامه آمریکایی نوشت: چرا ولیعهد عربستان تصمیم گرفت بیش از نیم میلیارد دلار را برای خریدن یک کشتی بزرگ و یک ویلا در فرانسه هزینه کند؟
بر اساس گزارش روزنامه «نیویورک تایمز»، احداث این کاخ که در آن ترکیبی از طراحی قرن هفدهم و سبک های مدرن با فنآوری های جدید به کار برده شده است، در سال 2009 به پایان رسید.
این روزنامه در ادامه نوشت: با گوشی آیفون می توان شیر آب، سیستم صوتی، چراغ ها و دستگاه تهویه هوا را در این کاخ کنترل کرد. اما خرید این کاخ بیاینگر آن است که ولیعهد سعودی دو رویکرد دارد: رویکردی در قبال مردم و خودش.
**اگر بن سلمان در اقداماتش صادق است، نویسندگان را آزاد کند
در ادامه این سرمقاله آمده است: اگر بن سلمان واقعا تمایل داشت، یک رهبری مدرن را از خود به نمایش بگذارد، باید درهای زندانها را باز می کرد. زندان هایی که او و مقامات پیشین سعودی با ظلم و ناعادلانه، افراد خلاق به ویژه نویسندگان منتقد رژیم و افرادی را که تاب تندروهای مذهبی را ندارند، در آنها زندانی کرده اند.
به تازگی، بن سلمان عملیات سرکوب گروهی و پاکسازی روحانیون با نفوذ، فعالان، روزنامه نگاران و نویسندگان را با وارد کردن اتهامات مبهم از جمله به خطر انداختن امنیت ملی، به راه انداخته است. اجازه دادن به ابراز این صداها در فضایی باز و تشویق آنها برای مشارکت بیشتر در جامعه همان چیزی است که او ادعا می کند، خواهان آن است.
پایگاه خبری «عربی 21» که سرمقاله واشنگتن پست را پوشش داده به نقل از این روزنامه نوشت: بن سلمان به طور خاص، باید به سرعت «رائف بدوی» وبلاگ نویس را که به جرم آزادی بیان به 10 سال زندان محکوم شده است، آزاد کند. بدوی زمانی که نوشت خواهان جامعه ای آزادتر در عربستان سعودی است و گفت: «لیبرالیسم به معنای ساده یعنی زندگی کردن و اجازه دادن به افراد دیگر برای زندگی کردن»، خشم تندروها را بر انگیخت.
در پایان این مقاله آمده است: به طور حتم، باز کردن درهای سلول بدوی و آزادی او، تاثیر بیشتری در ایجاد تغییر در عربستان سعودی خواهد داشت تا خریدن یک کشتی گران قیمت و یک ویلا در فرانسه.
ارسال نظر