هدایتکننده اقداماتخصمانه آلسعود علیه ایران
خبرگزاری آسوشیتدپرس با پرداختن به نقش سفیر پیشین عربستان در عراق بر سیاستهای ریاض در قبال تهران گزارش داد: ثامر السبحان که نفوذ زیادی روی ولیعهد جوان سعودی دارد در واقع در مرکز سیاستهای جنگطلبانه عربستان علیه دشمن منطقهایاش ایران قرار دارد.
ولیعهد قدرتمند عربستان سعودی به یک گروه کوچک کلیدی متشکل از مشاورانی وابسته است که هیچ کدام آنها تحریککنندهتر از ثامر السبهان، مقام سعودی ضدایرانی که ردپای او در ماجرای استعفای غیرمنتظره و کاملا ناموفق سعد حریری نخستوزیر لبنان دیده میشود، نیست.
السبهان به عنوان وزیر عربستان در امور خلیج فارس در شکلدهی قمار پرخطر پادشاهی سعودی برای مقابله با ایران نقش بسزایی دارد.
وی روزها بیش از استعفای شتابزده سعد حریری که گفته میشود عربستان آن را طراحی و هدایت کرده است در صفحه توئیتر خود تهدیداتی را علیه دولت لبنان، ایران و جنبش حزبالله مطرح کرد که به خشم لبنانیهایی منجر شد که میترسند تبدیل به خط مقدم رقابت میان تهران و ریاض شوند.
ثامر السبهان سه ماه قبل نیز به بیروت فرستاده شد تا با حریری دیدار کند و به او هشدار دهد که برخی امتیازات میتواند به نفع متحد ایران در لبنان باشد.
سعد حریری استعفای خود را در 4 نوامبر در حالیکه در ریاض به سر میبرد در یک نطق تلویزیونی اعلام کرد و گفت که دلیل این کارش دخالتهای ایران در منطقه است. میانجیگری فرانسه که یک متحد نزدیک برای عربستان و لبنان است به شکست استعفا که حریری پس از بازگشت به بیروت آن را ارائه داد، کمک کرد.
اگرچه عربستان سعودی تا حدی توانست حزبالله را تحت فشار قرار دهد و توجهات را به این گروه شیعی که جایگاه خود را در منطقه گسترش میدهد جلب کند اما اقدامات سیاسی پادشاهی سعودی به عنوان یک خرابکاری بزرگ که نتیجهای معکوس داشته است تلقی میشود.
به گزارش آسوشیتدپرس، السبهان 50 ساله در مرکز تمامی این رویدادها قرار دارد.
سیاستهای جنگطلبانه ولیعهد 32 ساله عربستان علیه ایران به شدت تحت تاثیر و نفوذ السبهان است و این مساله به روشنی در توئیت السبهان که حزبالله را دست شیطان نامیده بود، مشهود است.
السبهان پس از فعالیتش در لبنان به عنوان وابسته نظامی عربستان سعودی در سالهای 2014 تا 2015 که گفته میشود برخی سیاستمداران لبنانی را درباره نقش حزبالله در جنگ سوریه تغذیه میکرد به عنوان اولین سفیر عربستان در عراق پس از گذشت بیش از 25 سال گماشته شد اما پس از گذشت تنها 9 ماه از فعالیت وی در این جایگاه، دولت عراق خواستار تعیین جایگزین برای او شد، چرا که السبهان ادعا کرده بود بغداد از وی در برابر طرحهای گروههای شبه نظامی شیعه تحت حمایت ایران برای ترور او حمایت کافی نکرده است. السبهان همچنین از دولت عراق خواسته بود تا گروههای شبه نظامی شیعی را از جنگ با داعش خارج کند.
السبهان فراخوانده و به عنوان وزیر عربستان در امور خلیج (فارس) انتخاب شد جایی که در آن با استفاده از توئیتر لفاظیهای شرمآور پادشاهی عربستان علیه ایران را با صدای بلند مطرح میکند.
وی علاوه بر این برای ماموریتهای فراتر هم اعزام شده است. او ماه گذشته به همراه یک مقام آمریکایی در شهر الزور سوریه مرکز عملیاتی خلافت داعش دیده شد. شهری که توسط نیروهای سوری مورد حمایت آمریکا و تحت هدایت کردها بازپس گرفته شده بود.
السبهان در دیدار پادشاه عربستان با وزیر امور خارجه ترکیه در ماه ژوئن، دیدار ولیعهد با مقتدی صدر روحانی شیعه عراقی و دیدارها با حیدر العبادی نخستوزیر عراق حضور داشته است.
ارسال نظر