در آستانه دیدار "بنیامین نتانیاهو"، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، و "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا، وی از سوی نمایندگان کنست و برخی اعضای کابینه خود تحت فشار قرار دارد تا امتیازات ویژه‌ای را از ترامپ بگیرد. نتانیاهو در پاسخ به این افراد که انتظار دارند وی از توافق پیشین خود مبنی بر پذیرفتن دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل عقب نشینی کند، اظهار داشت: قرار نیست رئیس جمهور آمریکا به ما اختیار تام بدهد تا هر کاری مایل بودیم انجام دهیم. پس از هشت سال مذاکرات و تعامل پیچیده با اوباما (رئیس جمهور پیشین آمریکا)، ما نیاز داریم همچنان در برابر کابینه ترامپ هوشیارانه عمل کنیم. هرچند کابینه ترامپ به مراتب برای تعامل بهتر از کابینه دولت گذشته است؛ هنوز هم محدودیت‌هایی وجود دارد.

 

نتانیاهو در سال 2009 و همزمان با انتخابات نخست وزیری رژیم صهیونیستی طی یک سخنرانی اعلام کرد با طرح تشکیل دو کشور مستقل برای برقراری صلح خاورمیانه موافق است. اما بسیاری از نمایندگان احزاب  راست‌گرا و حتی برخی از اعضای حزب نتانیاهو (لیکود) وی را برای عقب‌نشینی از سخنانش درمورد حمایت از تشکیل دو کشور مستقل تحت فشار قرار داده‌اند. این افراد معتقدند ریاست جمهوری دونالد ترامپ که اظهار به دوستی عمیق با اسرائیل می‌کند، بهترین فرصت را برای برهم زدن توافق دو کشور مستقل بودجود آورده است. 

 

برخی از نزدیکان نتانیاهو با این ایده مخالف هستند و معتقدند اگر نخست وزیر حرف‌های خود را زیرپا بگذارد به زیان چهره بین‌المللی اسرائیل عمل کرده است.

 

نتانیاهو در آستانه سفر به واشنگتن گفت: فردا من به آمریکا می‌روم تا با دونالد ترامپ ملاقات کنم. ما برای سال‌های طولانی یکدیگر را می‌شناسیم؛ اما این نخستین بار است که او را در مقام ریاست جمهوری آمریکا می‌بینم درحالیکه خودم نخست وزیر اسرائیل هستم. این دیدار برای امنیت اسرائیل حائز اهمیت فراوانی است. درخواست‌های ما از رئیس جمهور آمریکا تعیین‌کننده مسئولیت سیاسی ما خواهد بود به همین دلیل باید هوشمند بود و مذاکراتی با ترامپ انجام داد که به تحکیم روابط واشنگتن- تل‌آویو منتهی شود.