عربستان جز برافروختن آتش فتنه در جهان اسلام هیچ ثمری ندارد
جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه عربستان یک وابسته سیاسی، فاقد ریشه و مصرفگرای تابع اداره سیاسی آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی است، گفت: عربستان جز برافروختن آتش فتنه در جهان اسلام هیچ ثمری ندارد.
سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه امروز ( شنبه) به مناسبت نکوداشت هفته پژوهش در جمع پایوران و دانشجویان دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (علیه السلام) ضمن تقدیر از فرماندهان و مربیان دانشگاه گفت: دانشگاه امام حسین (ع) حقیقتا کانون غرس نهال های پاسداری در مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است ، بذر پاسداری از انقلاب در این دانشگاه ، در قلب جوانان این سرزمین ریشه می دواند.
سردار حسین سلامی در ادامه گفت : چرا باید مسلمانان با داشتن یک میلیارد و سیصدمیلیون جمعیت و با داشتن بیش از پنجاه درصد ذخائر انرژی جهان، حساس ترین موقعیت های جغرافیایی و ژئوپلتیک جهان، عظیم ترین و تعالی ترین فرهنگ ، اعتقادی و باور داشتن به برترین دین الهی و بهترین راه سعادت یعنی اسلام از اکثر کشور های جهان عقب تر باشند ! راز همه این عقب ماندگی ها، ضعیف بودن و دستخوش حوادثی بودن در کلام رهبر انقلاب است که در همین دانشگاه فرمودند؛ تبعیت از کفار علت اصلی این عقب ماندگی است ، جهاد کبیر یعنی تبعیت نکردن از کفار و منافین.
حسین سلامی گفت: امروز می بینیم دشمن با انتخاب گزینه راهبردی اقتصادی می خواهد ما را به میدان نفوذ و تسلط سیاسی هدایت کند، اگر ما نتوانیم در میدان علم و دانش به تولید قدرت و ثروت برسیم، به استقلال سیاسی دست نخواهیم یافت. پس ما باید قدرتمند بشویم و دانش و پژوهش یکی از مسیر هایی است که ما را به قدرت ، آن هم قدرتی درون زا ، متکی بر استعدادهای درونی می رساند . ما نمی توانیم از استقلال سخن بگوییم و در عین حال در اقتصاد ، در دانش و فناوری متکی به قدرت های بیگانه باشیم. کمک بیگانگان به هر کشوری در حدی است که او را وابسته به خود و در چارچوب سیاست های خود نگه دارد ، تمام تاریخ گویای این واقعیت است.
وی در ادامه افزود: راز توفیقات و سعادت ما در گسترش علم و تبدیل آن به فناوری و ایجاد زیرساخت است تا بتواند با سیاست های هرقدرتی ، چه داخلی و چه خارجی مقابله کند ، این اهمیت پژوهش است که هر کشوری را رشد می دهد. عظمت حقیقی یک ملت در ذهن و قلب آن ملت است ، نه در بزرگی وسعت و ثروت آن کشور ، به عربستان نگاه کنید ، وسعت جغرافیایی و ثروت نفتی اش از ایران بیشتر است اما هرگز به عنوان یک سیمای قدرت سیاسی مستقل مطرح نیست ، بلکه یک وابسته سیاسی ، فاقد ریشه و مصرفگرای تابع اداره سیاسی آمریکا ، انگلیس و رژیم صهیونیستی است و جز برافروختن آتش فتنه در جهان اسلام هیچ ثمری ندارد.
سردار حسین سلامی با اشاره به انقلاب اسلامی ایران و ایستادگی 38 ساله در برابر مخاطرات مخرب و ویرانگر از سوی قدرت های مستکبر گفت : جمهوری اسلامی ایران در بین محاصره ، تحریم و انزوا رشد کرده است و به عنوان یک کشور تحول آفرین و اثر گذار در تحولات سیاسی امنیتی منطقه مطرح است ، این به واسطه گسستن بند های وابستگی و امید به دولت های بزرگ است ، امید داشتن به قدرت های بزرگ راه حل قدرتمند شدن هیچ کشوری نیست. تنها باید چشمه های جوشان و خلاق تفکرات جوانان خود تکیه کنند و پژوهش کنند تا به ناشناخته ها دست پیدا کنند ، خود مولد دانش، اندیشه و صنعت باشند ، این تنها راه پیشرفت ماست. این راه پیشرفت باعث افتخار است چراکه این قدرت پایان ناپذیر است و به اراده دیگر کشور ها وابستگی ندارد و فوق اراده آنهاست!
سردار سلامی در پایان خاطرنشان کرد: آنقدر پیشرفت های ما برای شمن غیر قابل تحمل بود که دانشمندان ما را در خیابان ها ترور کردند ، این استراتژی اشتباه است که بخواهند پیشرفت های علمی یک جامعه انقلابی و پویا را با ترور چند دانشمند متوقف کنند ، معنای این کار یعنی پایان یافتن ذخایر تفکر استراتژیک دشمن و وقتی دشمن نتواند عاقلانه بیندیشد ، رفتار های او غیر عقلانی می شود. ، به حرکاتی دست می زند که هزینه های او خیلی بیشتر از دستاورد های آن می شود . ما امروز حقیقتا به یک قدرت واقعی تبدیل شده ایم و در حال پیشرفت هستیم ،حقیقتا ما در صحنه های بزرگ بر دشمنان غلبه کرده ایم ، در آینده های نزدیک این درخشش پر فروغ خورشید اسلام را خواهیم دید که بیش از گذشته بر سپهر افتخارات جهان خواهد درخشید، این خیل سعادت ماست.
انگلیس درسال 2003 حمله غیرقانونی به عراق مرتکب جنایات جنگی شده اند.
شیوخ قطرپول ونفت خود را از راه خرید سلاح برای تروریست ها به کارگرفته اند.
قطرمانند آمریکا،اسرائیل؛عربستان سعودی وترکیه یکی حامی اصلی تروریسم،تروریست های داعش ودیگرگروه های تروریستی درسوریه،عراق ومنطقه است.
دولتمردان وحشی انگلیسی با دستوربه عراق ولیبی مرتکب جنایات جنگی شده اند.
دولت وقت دیوید کامرون مسئول کشتارمردم لیبی وپیدایش داعش درخاورمیانه است.
سیاست های انگلیس درغرب آسیا خسارت زیادی به مسلمانان زده است.
انگلیس مانند آمریکا درسال 2003 حمله غیرقانونی به عراق مرتکب جنایات جنگی شده است.
انگلیس شریک جرم درجنایت های صهیونیست ها،عربستانی ها وتمام تروریست ها درمنطقه است.
حمله
شیوخ قطرپول ونفت خود را از راه خرید سلاح برای تروریست ها به کارگرفته اند.
قطرمانند آمریکا،اسرائیل؛عربستان سعودی وترکیه یکی حامی اصلی تروریسم،تروریست های داعش ودیگرگروه های تروریستی درسوریه،عراق ومنطقه است.
دولتمردان وحشی انگلیسی با دستور حمله به عراق ولیبی مرتکب جنایات جنگی شده اند.
دولت وقت دیوید کامرون مسئول کشتارمردم لیبی وپیدایش داعش درخاورمیانه است.
سیاست های انگلیس درغرب آسیا خسارت زیادی به مسلمانان زده است.
انگلیس مانند آمریکا درسال 2003 حمله غیرقانونی به عراق مرتکب جنایات جنگی شده است.
انگلیس شریک جرم درجنایت های صهیونیست ها،عربستانی ها وتمام تروریست ها درمنطقه است.
رفتاروحشیانه داعش نجس وحیوان وحشی با زنان ودختران زیبای اسیردرسوریه وعراق + وبدئو
داعش نجس وحشی درمدت 6 سال است ازطریق ترکیه وارد سوریه وعراق می شوند. وهمه نوع مرتکب جنایت درسوریه وعراق می کند. رجب طیب اردوغان نجس وحشی حیوان بی شخصیت کجا بود.
داعش نجس وحشی درمدت 6 سال است ازطریق ترکیه وارد سوریه وعراق می شوند. درسوریه وعراق به زنان ودختران تجاوزمی کند رجب طیب اردوغان نجس وحشی حیوان بی شخصیت کجا بود.
ارد وغان حیوان وحشی ازداعشی ها بدتراست.
اردوغان حیوان ازتکفیری ها بدتراست.
آمریکا جنایتکارشماره یک و ترکیه جنایتکارشماره یک از پشتیبانی داعش درسوریه وعراق دست بردارند.
مظلومان از کشورهای آمریکا و ترکیه خواست که از تروریسم ، تروریست های داعش و دیگرگروه های تروریستی پشتیبانی نکنند.
نویسنده انگلیسی: تونی بلر جنایتکار جنگی است و باید محاکمه شود
حقوق بشر > جهان - یک فعال مدنی و نویسنده انگلیسی معتقد است که 'تونی بلر' نخست وزیر اسبق انگلیس به خاطر مشارکت در راه اندازی جنگ های غیرقانونی در عراق و افغانستان، مرتکب جنایات جنگی شده و باید در دادگاه بین المللی محاکمه شود.
'جان ریس' در مصاحبه ای اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: بلر یک جنایتکار جنگی است زیر تصمیم وی و جورج بوش برای حمله به عراق جان بسیاری از نظامیان انگلیسی و دیگر کشورهای غربی را گرفت و همچنین میلیون ها انسان بی گناه را در عراق به خاک و خون کشید.
وی که از بنیان گذاران ائتلاف بزرگ ضد جنگ انگلیس به شمار می رود،افزود: ما معتقدیم که جنگ عراق از همان ابتدا یک جنگ نامشروع و غیرقانونی بود که به خاطر یک معامله محرمانه میان رهبران کشورهای غربی و بویژه تونی بلر و جورج بوش به وقوع پیوست.
ریس با اشاره به حضور مجدد تونی بلر در کمیته تحقیق جنگ عراق، اظهارداشت: ابعاد مختلف این معامله محرمانه باید مورد رسیدگی قرار گیرد و مسئولان حمله به عراق باید در دادگاه بین المللی مورد حساب کشی قرار بگیرند.
نویسنده کتاب 'استکبار و مقاومت' گفت: درخواست فوری ما از کمیته تحقیق جنگ عراق این است که مکاتبات محرمانه میان بلر و بوش را که در آستانه حمله به عراق در سال 2003 صورت گرفته، برای اطلاع عموم منتشر کند.
'ما می خواهیم بدانیم چگونه و چه زمانی تصمیم حمله به عراق گرفته شده است. متاسفانه جان چیلکات رییس کمیته تحقیق جنگ عراق به بهانه محرمانه بودن این مکاتبات از انتشار آنها خودداری می کند در حالی که مردم حق دارند واقعیات را بدانند.'
این فعال مدنی افزود: این موضوع در واقع در نقطه مرکزی این تحقیق قرار دارد و اگر این مکاتبات منتشر نشود، اعتبار کمیته تحقیق جنگ عراق کاملا زیر سوال خواهد رفت.
وی درباره علت احضار مجدد تونی بلر به کمیته تحقیق جنگ عراق گفت: اظهارات بلر در جلسه این کمیته در سال گذشته با اظهارات دیگر شاهدان متناقض بود و سوالات جدیدی را برای اعضای کمیته ایجاد کرد و به همین دلیل نخست وزیر اسبق انگلیس مجددا برای شهادت دهی فراخوانده شد.
همزمان با دومین حضور تونی بلر نخست وزیر اسبق انگلیس در جلسه کمیته تحقیق جنگ عراق، دهها نفر از فعالان ضدجنگ و اقشار مختلف مردم این کشور روز جمعه با تجمع در مرکز لندن خواستار محاکمه بلر در دادگاه جنایتکاران جنگی شدند.
تونی بلر نخست وزیر اسبق انگلیس صبح جمعه تحت تدابیر شدید امنیتی برای دومین بار در جلسه کمیته تحقیق جنگ عراق که در مرکز همایش های بین المللی الیزابت دوم در مرکز شهر لندن برگزار می شود، حضور یافت تا درباره نحوه ورود انگلیس به جنگ عراق و همکاری های دولت وقت انگلیس با دولت وقت آمریکا تحت رهبری جورج بوش توضیح دهد.
تجمع کنندگان در مقابل کمیته تحقیق جنگ عراق پلاکاردهای متعددی در دست داشتند که بر روی برخی از آنها نوشته شده بود: بلر دروغگو است، بلر جنایتکار جنگی است، حقایق را درباره جنگ عراق افشا کنید، خون سربازان انگلیسی در جنگ های غیرقانونی به هدر می رود...
مخالفان جنگ همچنین شعار می دادند: بلر دروغ می گوید و هزاران نفر کشته می شوند، ما خواستار محاکمه بلر هستیم، بلر جنایتکار جنگی است، بلر به جای حضور در کمیته تحقیق جنگ عراق باید در دادگاه جنایتکاران جنگی حاضر شود...
تونی بلر در جلسه کمیته تحقیق جنگ عراق که حدود چهار ساعت به طول انجامید، باردیگر از همراهی خود با دولت جورج بوش دفاع کرد ولی مدعی شد که چک سفید به بوش نداده است.
وی همچنین اتهامات متعدد مطرح شده مبنی بر اینکه میان اظهارات علنی وی و موضع گیری ها و مکاتبات خصوصی وی درباره جنگ عراق تناقض وجود دارد را نپذیرفت و رد کرد.
تونی بلر در مورد نظر لرد 'گلد اسمیت' دادستان کل وقت انگلیس که گفته بود، حمله به عراق نیازمند تصویب قطعنامه دیگری در شورای امنیت سازمان ملل است، گفت: من معتقدم که قطعنامه 1441 برای اقدام نظامی علیه رژیم عراق کافی بود و از نظر قانونی نیز در موقعیتی بودم که می توانستم دیدگاه دادستان کل را نادیده بگیرم.
'جرمی کوربین' یکی از نمایندگان با سابقه پارلمان انگلیس نیز دیروز به خبرنگار ایرنا گفت: تعقیب قضایی و محاکمه تونی بلر نخست وزیر اسبق انگلیس می تواند از جنگ افروزی های بیشتر در آینده جلوگیری کند و درس عبرتی برای دیگران شود.
وی تاکید کرد: محاکمه بلر به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در جریان حمله نظامی به عراق در سال 2003 میلادی، باعث می شود که قدرت های بزرگ در آینده جرات نکنند با بهانه های واهی اقدام به تجاوز به کشورهای دیگر بکنند.
وی افزود: اقدام قضایی علیه بلر متاسفانه تغییری در وضعیت عراق و رنج های فراوان مردم آن کشور که طی سال های اخیر متحمل شده اند به وجود نمی آورد، ولی حداقل مانع از تکرار این گونه فجایع در دیگر نقاط جهان می شود.
این نماینده مجلس عوام انگلیس اظهارداشت: من تعجب می کنم که تونی بلر همه تلاش خود را به کار گرفته است تا به هر نحو ممکن جنگ عراق را توجیه کند در حالی که میزان ویرانی و ناامنی و تلفات انسانی این جنگ به هیچ وجه قابل توجیه و دفاع نیست.
وی افزود: مردم انگلیس خواهان روشن شدن حقیقت هستند و همه روندها از جمله روند قضایی در این راه باید مورد توجه و استفاده قرار بگیرند.
کوربین از دولت انگلیس نیز به دلیل ممانعت از انتشار نامه های محرمانه بلر به جورج بوش رییس جمهوری سابق آمریکا در آستانه جنگ عراق انتقاد کرد و افزود: این اقدام به نوعی سرپوش گذاشتن بر واقعیات جنگ عراق است.
کمیته تحقیق جنگ عراق سال گذشته و برای رسیدگی به علل و زمینه های ورود انگلیس به جنگ عراق و نحوه عملکرد این کشور در طول این جنگ تشکیل شد.
نیروهای نظامی انگلیس پس از بر جا گذاشتن حدود 180 کشته و صدها زخمی در اوایل سال گذشته رسما از عراق خارج شدند.
چرا آمریکا و همپیمانانش در مبارزه با ترویسم جدی نیستند؟
کشورهای ائتلاف مبارزه با داعش به سردمداری آمریکا برای پیوند دادن مبارزه با تروریسم با مساله کنارگیری بشار اسد از قدرت نشان میدهد این کشورها در مبارزه با تروریسم جدی نیستند زیرا اگر آنها جدی بودند کنارهگیری اسد را در اولویت قرار نمیدادند.
به گزارش تسنیم، همه اطلاعات و داده های دیدار مقام های روسیه با شماری از مسوولان کشورهای غربی نشان می دهد کشورهای غربی در مبارزه با تروریسم جدی نیستند. اخبار و اطلاعات دیدارهای مقام های روسیه در نسشت جی بیست که به تازگی در ترکیه برگزار شده نشان می دهد ایالات متحده آمریکا و همیمپمانان غربی و عربی آن با مقوله مبارزه با تروریسم با جدیت برخورد نکرده اند. برخی از دلایلی که نشان می دهد آنها در مبارزه با تروریسم جدی نیستند عبارت است از:
- دستاورد همه حمله های هوایی کشورهای ائتلاف مبارزه با داعش به سرکردگی آمریکا نشان می دهد در بیشتر از 90 درصد این یورش ها زیر ساخت ها، نیروگاه های برق و تاسیسات نفتی سوریه هدف قرار گرفته است. فقط برخی از حمله های ائتلاف مبارزه با داعش در شهر کوبانی داعش را هدف قرار داده و به نیروهای کرد کمک کرد تا به دفاع از این شهر بپردازند.
- تصاویر ماهواره ای که روسیه در نشست جی بیست ترکیه به نمایش گذاشت نشان می دهد صدها نفتکش گروه تروریستی داعش به راحتی نفت را از شهرهای الرقه و دیر الزور به سوی تدمر منتقل و از آنجا روانه موصل می کنند تا به کشورهای پشتیبان داعش بفروشند اما ائتلاف مبارزه با داعش هیچ اقدامی را برای جلوگیری از این مساله نکرد.
- ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در نشست جی بیست با ارائه مدارکی ثابت کرد حدود 40 کشور از جمله (ترکیه ، عربستان) هنوز هم به طور مستقیم و غیر مستقیم از گروه های تکفیری به ویژه داعش پشتیبانی می کنند. به عنوان مثال شرکت های ترکیه از گروه تروریستی داعش نفت خریداری می کنند این در حالی است که اردوغان رئیس جمهوری ترکیه از این مساله اطلاع دارد و بر آن سرپوش می نهد.
- پافشاری برای ارتباط دادن مبارزه با تروریسم و کنار گذاشتن بشار اسد رییس جمهوری قانونی سوریه نشان می دهد که ائتلاف مبارزه با تروریسم در مبارزه با گروه های تکفیری جدی نیست. این در حالی است که واقعیت نشان می دهد که عنوان اصلی، جدی بودن مبارزه با تروریسم باید هماهنگی سیاسی و امنیتی با دولت سوریه و چشم پوشی غرب از باج خواهی از سوریه باشد.
بنابراین، سوالی که اکنون و به ویژه پس از حمله های تروریستی پاریس و به وجود آمدن ترس و هراس در اروپا مطرح می شود این است که آیا آمریکا و همپیمانان آن سیاست جدی نبودن در مبارزه با تروریسم را تغییر خواهند داد؟
همه اطلاعات نشان می دهد کشورهای غربی پس از حمله های تروریستی پایتخت فرانسه نیز موضع خود در مبارزه با تروریسم تغییر نخواهند داد. با وجود اینکه فرانسه ناو هواپیمابر شارل دوگل خود را به دریای مدیترانه ارسال کرده و کشورهای غربی صدها موضع درباره مبارزه با تروریسم اتخاذ کرده اند باز هم اطلاعات نشان می دهد در رویکرد آمریکا و همپیمانانش در رویارویی با داعش تغییر بنیادینی رخ نداده است.
حقایقی که نشان دهنده این مساله است عبارتند از:
- واقعیت نخست این است که کشورهای غربی، آمریکا، عربستان و ترکیه هیچ اقدام جدی برای جلوگیری از ورود تروریست های خارجی به سوریه از راه اردن و ترکیه انجام نداده اند. همچنین این کشورها به کمک های مالی مستقیم و غیر مستقیم به داعش و دیگر گروه های تروریستی وابسته به آن پایان نداده اند.
- واقعیت دوم این است که ائتلاف مبارزه با تروریسم با بسیاری از گروه های تندور تکفیری به عنوان سازمان تروریستی برخورد نمی کند. از جمله این گروه ها جبهه های تروریستی النصره، احرار الشام و جیش الاسلام هستند. بلکه کشورهایی مانند ترکیه و عربستان به عنوان جایگزین دولت سوریه با این گروه ها برخورد می کنند در نتیجه با وجود اینکه کشورهای عضو ائتلاف مبارزه با داعش در دسته بندی گروه های مسلح به تروریستی و غیر تروریستی در شرایط بغرنجی قرار گرفته اند بازهم از این گروه ها، پشتیبانی مالی و لجستکی به عمل می آورند.
- واقعیت سوم این است که واشنگتن و همپیمانان آن مبارزه با تروریست را در اولویت قرار نداده اند. بلکه آنها با تمرکز بر مساله کناره گیری بشار اسد رییس جمهوری سوریه از قدرت باج خواهی از دولت سوریه را در اولویت قرار داده اند. اما سیاست روسیه در پشتیبانی از نظام سوریه تاکنون بسیاری از واقعیت ها را به اثبات رسانده است. موضع روسیه درباره بحران سوریه این است که مردم سوریه باید برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند و مسوولان خود را انتخاب کنند.
عفو بینالملل: داعش با استفاده از سلاحهای غرب مرتکب جرائم جنگی می شود
حقوق بشر > جهان - سازمان عفو بینالملل با انتشار گزارشی هشدار داد که گروه داعش از سلاحهای 25 کشور جهان برای ارتکاب جرایم جنگی در عراق و سوریه استفاده میکند.
به گزارش ایسنا، سازمان عفو بینالملل روز سه شنبه در گزارشی که به طور جزئی به چگونگی دستیابی گروه داعش به تسلیحات تحت اختیارش می پردازد، هشدار داد: نیروهای داعش در عراق و سوریه به وسیله سلاحهای پیشرفته 25 کشور جهان، شامل آمریکا، فرانسه، بلژیک و چین و آلمان مرتکب جرایم جنگی می شوند. آنها همچنین از سلاحهای کشورهای دیگری استفاده میکنند که دیگر وجود ندارد که عبارتند از یوگسلاوی، چک، اسلواکی و شوروی سابق؛ بسیاری از این تسلیحات دههها قدمت دارند که اغلب آنها در شوروی سابق، آمریکا و چین ساخته شدهاند.
پاتریک ویلکن یک کارشناس حقوق بشر، امنیت و کنترل تسلیحات گفت: وسعت و تنوع سلاحهایی که توسط داعش استفاده میشود، نشان میدهد که چگونه این سلاحهای کشنده آتش کشتارهای بیرحمانه آن هم در حجمی گسترده را شعله ور میکنند.
به گزارش عفو بینالملل، داعش اغلب سلاح های خود را زمانی که توانست کنترل شهر موصل را در اختیار بگیرد، از زرادخانههای ارتش عراق بدست آورده است. آنها در حقیقت توانستند ماشین های نظامی آمریکا و انواع سلاح های بینالمللی دیگر را به دست آورند. همچنین سلاح هایی که آمریکا و ناتو به عراق فرستاده بودند به طور مستقیم موجب گسترش داعش در عراق و سوریه و کشتار مردم این کشورها شده است.
آمریکا پس از گذشت سالها از اشغال عراق در سال 2003 قراردادهای نظامی را با این کشور به ارزش میلیاردها دلار امضا کرد و در سال 2014 تسلیحاتی را به ارزش 500 میلیون دلار به عراق فرستاد. به گفته ویلکن هیچ توازن و نظارتی بر این ارسال سلاح ها وجود نداشته است.
عفو بینالملل در ادامه گزارش خود از کشورها خواست تا از هرگونه ارسال سلاح برای گروه های مخالف سوری که مرتکب جرایم جنگی و دیگر موارد نقض حقوق بشر میشوند، بپرهیزند و زمانی که به دولت عراق کمک نظامی میکنند اطمینان یابند که این سلاح ها به دست نیروهای داعش نمیافتد.
ویلکن همچنین ابراز نگرانی کرد که این سلاح ها جان انسان های بیشماری را گرفته و زندگی میلیون ها انسان را تخریب کرده است. این تهدیدات ادامه دارد، بنابراین پیامدهای ارسال گسترده سلاح به عراق و سوریه که بخش هایی از آنها در اختیار داعش قرار دارد باید زنگ خطری برای کارشناسان تسلیحات در دنیا باشد.
انگلیس بهدلیل فروش موشک به عربستان برای کشتار غیر نظامیان محاکمه میشود
حقوق بشر > جهان - وکلای وزارت خارجه انگلیس و دیپلمات ها هشدار میدهند که انگلیس بهدلیل فروش موشک به عربستان سعودی که در کشتار غیرنظامیان یمنی استفاده شده، در معرض محاکمه قرار گرفته است.
به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه ایندیپندنت، وکلای وزارت خارجه و دیپلمات های انگلیسی تاکید کردند: با افزایش شواهد مربوط به استفاده عربستان سعودی از موشک های خریداری شده از انگلیس در کشتار غیر نظامیان یمنی، انگلیس در معرض محاکمه به خاطر جنایات جنگی قرار گرفته است.
مشاوران حقوقی فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس نسبت به فروش موشک های خاص به عربستان سعودی هشدار داده اند. این مساله در شرایطی است که 9 ماه از تجاوز رژیم آل سعود به یمن گذشته و دیپلمات ها و وکلای وزارت خارجه انگلیس نسبت به نقض احتمالی قوانین بین المللی در خصوص فروش موشک به ریاض هشدار داده اند.
از ماه مارس امسال، بمباران و محاصره بنادر یمن از سوی ائتلاف سعودی، خسارات زیادی را به یمن وارد کرده است. در تجاوز رژیم آل سعود به یمن تاکنون تعداد زیادی از شهروندان غیر نظامی کشته شده اند. بسیاری از مدارس، بیمارستان ها و سایر تاسیسات غیر نظامی نیز در این تجاوز وحشیانه تخریب شده است.
دیدبان حقوق بشر و سایر سازمان های غیر دولتی اعلام کرده اند که سلاح های عرضه شده توسط انگلیس و آمریکا، غیر نظامیان یمنی را هدف قرار داده است.
یکی از مشاوران حقوقی وزارت خارجه انگلیس تاکید کرد: وزیر خارجه انگلیس به این مساله اذعان کرده است که برخی سلاح های عرضه شده توسط انگلیس توسط رژیم سعودی در یمن استفاده شده است. این در شرایطی است که ارتش عربستان نیز در تجاوز به یمن، هیچ گونه توجهی به قوانین انسانی بین المللی ندارد.
مقام های وزارت خارجه انگلیس از این مساله نگران هستند که فروش تسلیحات و خدمات فنی به عربستان که به بمباران یمن کمک می کند، احتمالا منجر به شکایت از انگلیس به اتهام حملات مستقیم به غیر نظامیان یمنی در دادگاه بین المللی کیفری شود.
یک وکیل دولت انگلیس نیز گفت: در حالی که انگلیس اکنون قصد دارد به آمریکا و فرانسه در جنگ علیه داعش در سوریه ملحق شود، باید بازنگری اساسی در خصوص مشروعیت تجاوز به یمن صورت گیرد. ممکن است یمن به یک جنگ فراموش شده تبدیل شود. این یک جنگ نیابتی است.
مدارک غیرقانونی بودن جنگ عراق سوزانده شده
حقوق بشر > جهان - منابع انگلیسی به نقل از یک مقام ارشد پیشین دفتر نخست وزیری این کشور اعلام کردند که سه هفته پیش از آغاز جنگ انگلیس و عراق در سال 2003 ، مقامات دولت تونی بلر، مدارکی را که حکایت از غیرقانونی بودن جنگ عراق بوده است را سوزانده اند.
به گزارش ایرنا، روزنامه ساندی میل به نقل از یک مقام ارشد پیشین دفتر نخست وزیری نوشت: آن موقع اوضاع به هم ریخته بود. روزی که قرار بود جنگ آغاز شود مشخص بود؛ از سویی 'گلداسمیت' مشاور قضایی تونی بلر می گفت این [جنگ] در چارچوب قوانین بین الملل قابل توجیه نیست. اما آنها ( وزرای دولت بلر) می گفتند [گزارش ها] را نابود کنید، بسوزانید.
به نوشته ساندی میل، پیتر گلداسمیت مشاور قضایی تونی بلر در گزارشی که ماه جولای سال 2002 به تونی بلر نوشته بود، گفته بود: به رغم اینکه قوانین سازمان ملل اجازه حمله نظامی را در شرایط دفاع از خود می دهد، اما اکنون عراق تهدیدی فوری برای انگلیس نیست و به همین دلیل استدلال حمله به منظور دفاع از خود، توجیه مناسبی برای جنگ نیست.
این روزنامه انگلیسی افزود: بلر اما در واکنش به اظهارات وی، او را از شرکت در جلسات کابینه محروم ساخت و دستور داد تا ضمن بستن دهانش، از درز کردن محتویات گزارش هایش به افکار عمومی جلوگیری شود.
ساندی میل افزود: پیتر گلداسمیت، مجددا در گزارشی 13 صفحه ای که 7 ماه مارس 2003 ارائه شد، نسبت به غیرقانونی بودن جنگ عراق با توجه به عدم حمایت سازمان ملل متحد هشدار داد. وی در این گزارش با اشاره به اینکه کشورها نمی توانند به صورت جداگانه تصمیم بگیرند که آیا عراق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده یا نه، از بلر خواسته بود تا قطعنامه دیگری را بابت آغاز جنگ علیه عراق کسب کند.
در همین حال یک سخنگوی دفتر تونی بلر در واکنش به آنچه سوزاندن و یا نابود کردن گزارش های غیرقانونی بودن جنگ عراق در زمان نخست وزیری بلر گفته است: این احمقانه است که کسی تصور کند چنین مدارکی نابودشده است. آقای بلر و لرد گلداسمیت در خصوص این موضوع با یکدیگر به طور مفصل گفت وگو داشته اند. درنهایت پیشنهاد شد که این اقدام (جنگ) قانونی است و برای آن دلایل منطقی آورده شد.
تونی بلر، نخست وزیر پیشین انگلیس از سوی افکار عمومی متهم است که در سال 2003 به دلایل غیرموجه با مشارکت آمریکا علیه عراق حمله نظامی کرده است.
پیش تر نیز روزنامه 'ساندی میل' با استناد به سندی که به تازگی در آمریکا منتشرشده، فاش ساخت: تونی بلر، یک سال قبل از حمله سال 2003 به عراق، به آمریکا، قول پیوستن به این جنگ را داده بود.
سند مذکور که حاکی از فریبکاری های چندلایه تونی بلر نخست وزیر وقت انگلیس در ارتباط با حمله سال 2003 میلادی شمرده می شود، در تاریخ 28 مارس 2002 تحت عنوان یک یادداشت محرمانه از جانب کالین پاول، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا، و یک هفته قبل از دیدار بوش و تونی بلر در مزرعه 'کرافورد' تگزاس نوشته شده است.
از سوی دیگر نیز فشارها بر کمیته حقیقت یاب چیلکات که از سال 2009 میلادی از سوی گوردون براون نخست وزیر وقت انگلیس، به منظور بررسی جزئیات چگونگی مشارکت این کشور در جنگ عراق تشکیل شد، افزایش یافته است.
'جان چیلکات' رئیس این کمیته ی تحقیقاتی ابراز امیدواری کرده بود که گزارش نهایی تا پایان سال 2010 میلادی آماده شود؛ وی اما در یادداشتی که پنجشنبه گذشته به دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس نوشت اعلام کرد که گزارش کامل این کمیته ماه بین ماه های ژوئن یا جولای سال 2016 منتشر خواهد شد.
کامرون ضمن ابراز ناخرسندی از به تعویق افتادن مجدد این گزارش از چیلکات خواسته است که هرچه سریع تر مقدمات انتشار این گزارش فراهم شود.
چیلکات تاکنون تاخیر در انتشار این گزارش را ناشی از حساس و مهم بودن وظیفه محوله و ضرورت بررسی همه جانبه اسناد و شواهد که برخی اوقات دسترسی به آن ها مشکل بوده است، عنوان کرده است.
به گفته برخی از تحلیل گران، افشای احتمالی اسناد محرمانه در خصوص فریبکاری های صورت گرفته از سوی مقامات ارشد آمریکا و انگلیس برای توجیه حمله به عراق در سال 2003 میلادی، احتمالا ازجمله علل تاخیر مکرر در انتشار گزارش کمیته چیلکات بشمار می آید.
به گفته این تحلیل گران، انتظار می رود، گزارش چیلکات ضمن انتقاد از چهره های شاخص دولت کارگری تونی بلر، اقدام به افشای مذاکرات دیپلماتیک پنهانی بین آمریکا و انگلیس ازجمله مکاتبات بین بلر و جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا کند که این مساله چندان باب میل واشنگتن که از متحدان نزدیک لندن است، نخواهد بود.
علاوه بر این، حساسیت برانگیز بودن گزارش کمیته چیلکات با توجه به اینکه هم اینک انگلیس و آمریکا بار دیگر به شدت درگیر مسایل عراق و سوریه شده اند، می تواند توجیه گر عدم تمایل دولت محافظه کامرون برای انتشار گزارش این کمیته ، باشد.
هرچند تونی بلر اخیرا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ‘سی ان ان اروپا’ به علت برخی مسائل و مشکلات در جنگ عراق عذرخواهی کرده است.
وی در این مصاحبه گفت:' من به علت این واقعیت که اطلاعاتی که ما قبل از جنگ و در زمان جنگ عراق دریافت کردیم اشتباه بود عذرخواهی می کنم؛ زیرا هرچند صدام حسین از سلاح های شیمیایی علیه مردم عراق و دیگران استفاده کرده بود اما برنامه سلاح های شیمیایی صدام آن گونه که ما تصور می کردیم نبود و وجود نداشت؛ بنابراین من می توانم به علت این مسائل عذرخواهی کنم. '
بلر افزود: من همچنین به علت برخی اشتباهاتی که ما در طراحی و برنامه ریزی ها انجام دادیم و به ویژه به علت اشتباهات در برداشتمان از تحولاتی که بعد از برکناری صدام از قدرت به وقوع خواهند پیوست عذرخواهی کنم.
تونی بلر افزود: اما برای من بسیار دشوار است که بخواهم به علت برکناری صدام حسین از قدرت عذرخواهی کنم. اکنون هم فکر می کنم نبود صدام حسین در قدرت بهتر از بودن وی در قدرت است.
فرید زکریا مجری شبکه ‘سی ان ان اروپا’ از تونی بلر پرسید: آیا می پذیرید که جنگ عراق عامل اصلی در شکل گیری و پیدایش گروه داعش بوده است؟ بلر در پاسخ گفت عوامل دیگری هم در شکل گیری داعش نقش داشته اند. بلر گفت: البته نمی توان گفت ما که در سال 2003 صدام را از قدرت برکنار کردیم، هیچ نقشی در موقعیت کنونی در سال 2015 نداشته ایم.
با این حال تحلیل گران انگلیسی معتقدند که عذرخواهی تونی بلر عملی پیش دستانه، برای دور زدن و سرپوش گذاشتن بر حقایق گزارش چیلکات بوده است.
دلار نفتی بدهید، حقوق بشر بخرید! + فیلم
در یکی از آخرین روزهای سال میلادی روزی به چشم می خورد که مدعیان دلیل نقض آن را در کشورهای دیگر جستجو می کنند.
؛در یکی از آخرین روزهای سال میلادی روزی به چشم می خورد که مدعیان دلیل نقض آن را در کشورهای دیگر جستجو می کنند.