برخی رسانه های غربی در واکنش به اعزام ناو هواپیما بر روسیه، مدعی شدند که هنگام حرکت به سوی سوریه، دود زیاد و غیر عادی از این ناو متصاعد می شود که بیانگر ناکارآمد بودن آن است.

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، در پاسخ به این اظهارات خاطرنشان کرد: آیا برای کشور پهناور و قدرتمندی مانند روسیه، منطقی است که ناو خرابی را ارسال کند که کارایی ندارد؟ آیا کشورهای غربی باور دارند دود این ناوهای هواپیمابر بیانگر وضعیت نامناسب آنان است؟

این خبرگزاری تصریح کرد: ناو هواپیمابر روسیه درحالی روز جمعه گذشته از کانال انگلیسی در دریای مانش عبور کرد که دود غلیظ برخاسته از دودکش های آن، کارشناسان نظامی را دچار تعجب کرد، اما درباره دود ناو دریادار کوزنتسوف به چند نکته توجه کرد. کارشناسان نظامی غرب به این نکته دقت نکرده اند که این ناو با دو نوع سوخت یعنی دیزل و برق کار می کند و هنگام استفاده از سوخت دیزل، دود کردن آن طبیعی است. 

اسپوتنیک نوشت: این ناو موشکهای ضد کشتی مدل گرانیت که دارای برد 600 کیلومتر است و هم چنین 256 موشک "کورتیک " "دیرگ " و 192 موشک کینجال و 48 هزار گلوله توپ و دهها هواپیما و بالگرد را حمل می کند و روسیه برای حرکت این ناو بزرگ از 4 توربین بخاری و 6 دیگ بخار دو طبقه استفاده می کند که با موتورهای دیزلی کارمی کنند.

این ناو در سفرهای دریایی، هواپیماهای سو 27 یا سو 33 و بالگردهای کا 27 یا کا 29 دریایی را حمل می کند. ساخت این ناو در سال 1991 در کارخانه چیرنومورسک اوکراین به پایان رسید. ناو هواپیمابر دریادار کوزنتسوف همچنان به عنوان یک بخش مهم از ناوگان دریایی روسیه در خدمت ارتش این کشور است.